Video Majstor je napisao:Nema na čemu!
Evo o memoriji:
U mnogim stavrima koje se rade na kompjuteru neme razlike između 16 ili 32 GB ali može biti razlika kod Adobe CS5.5 paketa i pogotovo sledećih veerzija. Gledao sam neke profesionalne konfiguracije i one za 4-jezgrene procesore nude do 16GB rama. Za 6 i 8 jezgrene do 32GB rama a za 12-jezgrene do 64GB rama. Po toj logici pretpostavljam da je uz tvoj procesor dovoljno 16GB a 32GB dodatno pomaže da u nekim stvarima ne bi procesor bio gušem manjkom memorije. ...Ne znam nikoga ko ima više od 16GB pa ne znam ni kakva može biti razlika.
Za sada preporučujem jedan ili dva ovakva paketa:
http://www.protis.hr/products/details/m ... 16gx/51033
To je Kingston 4-kanalni kit (4 x 4GB) od 16GB DDR3 1866MHz meemorija. Dvostruko je skuplja od one koji si predložio ali ova se definitivno uklapa uz procesor. 1866MHz čak mislim da tvoja ploča ne može da iskoristi ali nema veze. To znači da će na 1600MHz raditi još pouzdanije.
(ima još jedna skuplja i brža Kingston memorija u tom katalogu ali nema potrebe)
A ukoliko novac nije problem onda dva takva paketa da dobijaš 32GB.
Alternativno, dva paketa ovih:
http://www.adm.hr/product_info.php?cPat ... s_id=10051
Corsair 4-kanalni kit (4 x 4GB) od 16GB DDR3 1600MHz meemorija. Ta je oko 20% jeftinija, malkice manji kvalitet.To je najjeftiniji od 6-jezgrenih modela. Ako bi išao na jeftiniji onda bi to bio 4-jezgreni . Velika razlika u ceni a i u performansama. Memoriju i ostalo nije tako skupo i kasnije da se nadogradi ali procesor moraš sada.Ok, drzat cu se 3930k procesora,Obrati paznju samo da nema svaka GTX560 po 2GB memorije i nema svaka onakve izlaze koje sam opisao na slici.graficku gtx 560 koju mi je vec netko predlozio ali sam ju izbjegao, ne znam zasto, ciljao sam na skuplje, ali izgleda da 560 ima sve sto mi treba, a i mocu cu odigrati neke nove igrice.
Ta koju sam opisao je Gainward GeForce® GTX 560 Ti 2048MB "Phantom"Dva DVI konektora su idealni za profi montažu ako recimo spojiš dva monitora. VGA nije loše za slučaj da imaš i stariji monitor ili televizor sa D-SUB (VGA) ulazom. A HDMI za spajanje na nove televizore.Na slici se vidi da ima dva DVI (oba su Dual Link i DVI-I tipa), jedan pune veličine HDMI i jedan VGA izlaz. Savršeno što se izlaza tiče. Pametno iskorištena zadnja strana ploče, ne trebaju vam nikakvi adapteri.To je sve što utiče na performanse. E sad ne znam šta si još planirao za taj novac. Da li monitor? Da li si možda hteo dva monitora? Da li zvučnu karticu? Da li možda kartiu sa HDMI ulazoma? ...zar nije prakticki to to sto se tice konfiguracije il sam u citavoj pogrijesio? Hajde kad budes mogao, do kraja slozi pa da pitam ostale za savjet.
...izračunaj koliko ovo što je do sada složeno košta pa vidi koliko novca preostaje za ostalo.
Ej, sori na kasnom javljanju, na putu sam bio. Ovako, znam da procesor moram odmah izabrati jer to je mozak svega. Ali nisam shvatio da li mislis da trebam jos razmislit za taj procesor intel 3930k ili? Daj mi reci znas li sto o ovim novim izaslim procesorima ivy bridge i slicno? Ne zelim 4 jezgreni procesor jer mi je bitno da mogu imati sto vecu memoriju, tj. 32 gb jer ne zelim se zeznuti sa procesorom pa da mi 16gb bude na knap i onda sve kvragu.
Da, pa i pricam za tu graficku koju si predlozio "Gainward GeForce® GTX 560 Ti 2048MB "Phantom", jeftinija a posluzit ce me sigurno, tako da za sad cu se na njoj zadrzati, a ako dobijem kakav savjet jos, prijedlog za drugu, jos bolje. Zelim izvuci najbolje.
Trebao bih zvucnu 5.1, ali nista ekstra, bitno da imam zvuk nekakav i to je to. Monitore ne trebam, kao niti tipkovnicu, mis, dvd room.
Zbrojao sam sad :
procesor intel 3930k
Gainward GeForce® GTX 560 Ti 2048MB "Phantom
DDR3 16GB (4x4GB) Corsair, 1600MHz, CMZ16GX3M4A160C9, 9-9-9-24
x2
= 8.244 kn.
Ajmo reci da imam jos 4.000 kn za ostalo, pa bih te molio ako mozes ostale komponente predlozit. Napajanje, maticnu, kuciste, zvucnu, hladjenje nekakvo i to je to cini mi se.
Hvala!