Pozdrav!
Naime probao sam varijantu sa VGA na DVI adapterom i DVI na HDMI kablom pošto imam na tv-u HDMI priključke, ali nažalost takva varijanta ne fukcionište u praksi.
Tačno. Tim redosledom ne može.
VGA je anlogni. DVI (tačnije DVI-I) prenosi i jedna i drugi signal. Pošto od VGA dobija samo analogni bez digitalnog, adapter nema šta da prosledi do HDMI koji je isključivo digitalni.
Kompjuteri koji imaju DVI-I izlaz obično kroz njega puštaju oba signala i analogni i digitalni pa na njima može da se koristi DVI-HDMi adapter. Ali obrnutim putem ne može.
Pored toga na TV-u imam PC(VGA F ulaz), činč, i komponentni. Znam da je proverena varijanta da bi radilo da kupim VGA M na VGA M produžni kabl do nekih maks 3 metra dužine.
Tako je.
Al ipak probajte približiti kompjuter televizoru i probajte spojiti postojećim VGA kablom na TV. Tako ćete znati sigurno da li TV dobro prikazuje VGA signal.
Čini mi se da bih na toj dužini i samim kvalitetom signala dosta izbubio na kvalitetu.
Ne verujem da bi bilo vidnih gubitaka. Gubitaka može biti kod HD rezolucija ali to je nemoguće rešiti drugačije, osim novom grafičkom karticom sa digitalnim izlazima.
Sve zavisi od onog što sam prethodno rekao: Proverite najpre da li dobro prikazuje VGA signal.
Koristio bih tu konekciju za gledanje filmova na velikom TV-u. Koji kabl je najbolje rešenje?
Najbolje taj VGA original ako radi zadovoljavajuće. Sledeća opcija je chinch sa TV izlaza graficke kartice. Pošto imate VGA verovatno imate i TV out izlaz (composite i S-Video).
Alternativa je da kupite poseban konverter signala VGA u HDMI ali to će vas koštati skoro isto kao nova grafička kartica koja već ima HDMI izlaz.