Konverzija sa SBB D3V2.0

Programi, Alati, Formati, Podešavanja, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux, DVD authoring, Blu-ray Disc authoring, Rad sa subtitlovima, Zvukom (audiom)...

Moderatori: Video Majstor, djyova, prijateljv, Ilidan

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

Konverzija sa SBB D3V2.0

Postod EduardK » 12.11.2014 14:23

SBB koristi D3V2.0 (u stvari Cisco 4682DVB) receiver. Na ovaj uređaj može se priključiti hard disk radi snimanja programa i to sve lepo radi. Problem je što je snimljeni sadržaj čitljiv samo na tom receiveru, ne može se konvertovati u neki normalan "format" niti obradjivati na bilo koji način. Da li ipak moguće konvertovati ovaj sadržaj u neki od uobičajenih formata i snimiti ga na hard disk računara? Od izlaza 4682DVB ima: HDMI, komponentni i kompozitni video, stereo audio, optički i koaksijalni S/PDIF digitalni audio. Koji hardver i softver bi se mogli upotrebiti za ovaj posao a da to košta oko 50-60 evra?
EduardK
Novi član
 
Postova:  1
Pridružio se:  01.02.2011 15:19

Re: Konverzija sa SBB D3V2.0

Postod Video Majstor » 12.11.2014 19:09

Dobrodošao! :drinks:

Na žalost, kao što je već dosta puta spominjano ovde, praktično svi kućni snimači videa koriste enkripciju zbog koja je nemoguće da se video priočita na nekom drugom uređaju. Svrha toga je zaštita autorskih prava i nedozvoljenog kopiranja.

Ipak ne škodi da pokušamo. Okači MediaInfo informacije o nekom od snimljenih fajlove ovde u poruku pa da vidimo o kojem tačno formatu se radi. Ovde imaš upustvo kako da upotrebiš MediaInfo: viewtopic.php?f=14&t=3467
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1803
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: Konverzija sa SBB D3V2.0

Postod Gost » 13.11.2014 0:29

Hvala na pokušaju da mi pomognete.
Ne znam kako bih uopšte pristupio fajlovima snimljenim na disk. Kada disk skinem sa D3V2.0 risivera i prikačim na moj Windows XP, eksplorer ga ne vidi. Jedino kada idem Control panel / Administrative tools / Computer management / Disk management vidim da na njemu postoje dve particije i mogu samo da ih obrišem. Ali, prema onome što sam pročitao na forumima, niko ništa nije mogao da uradi sa ovim fajlovima, tako da je to izgleda slepa ulica. Ja sam imao nameru da na samom risiveru pokrenem reprodukciju neke snimljene emisije, na uobičajen način, a onda da hvatam signal na nekom od izlaza risivera. Pretpostavljam da signal u toj tački mora biti dekriptovan jer odatle ide u TV. Ako sam dobro proučio rečnik pojmova na vašem sajtu to se valjda zove "video capturing". Mislim da mi treba neka TV kartica ili EasyCap USB, a ne znam šta bi bilo dobro za ove namene.
Gost
 

Re: Konverzija sa SBB D3V2.0

Postod Video Majstor » 17.11.2014 3:39

Hard disk je najverovatnije formatizovan u file system formatu za Linux.

Potreban ti je poseban softver da bi iz windowsa mogao da čitaš linux particije. Na primer ovaj DiskInternals Linux Reader je dobar i besplatan je: http://www.diskinternals.com/linux-reader/
Na videu ispod se vidi kako taj program radi:


Ja sam imao nameru da na samom risiveru pokrenem reprodukciju neke snimljene emisije, na uobičajen način, a onda da hvatam signal na nekom od izlaza risivera. Pretpostavljam da signal u toj tački mora biti dekriptovan jer odatle ide u TV. Ako sam dobro proučio rečnik pojmova na vašem sajtu to se valjda zove "video capturing". Mislim da mi treba neka TV kartica ili EasyCap USB, a ne znam šta bi bilo dobro za ove namene.
Da taj način je "video capturing". To ćeš razmatrati ukoliko gornje ne uspe.
A ukoliko ipak budeš morao ovako da radiš treba da znaš da je to dosta nepraktično jer osim što se gubi kvalitet, dva puta se troši vreme na snimanje i zauzimaju se dva prostora na dva različita hard diska (najpre taj sa snimcima a kasnije i na kompjuteru). I mora naravno pored uređaja za snimanje koji već imaš da kupuješ i drugi...
Tu se postavlja pitanje da li je možda bolje sledeće:

Ukoliko taj uređaj ima HDMI izlaz onda postoji mogućnost da se pomoću HDMI video capture kartice hvata digitlni video visokog kvaliteta i direktno snima na kompjuteru. Onda ti zapravo ne bi bio neophodan taj hard disk već bi samo spojio HDMI kabal na capture karticu kada želiš da snimaš. Na žalost ovakve kartice su veoma skupe. Oko 200 evra su mislim.


Pretpostavljam da signal u toj tački mora biti dekriptovan jer odatle ide u TV.
Signal se dekriptuje unutar samog urešaja i na izlaz već dolazi standardan signal sa onim kvalitetom koji vidiš na ekranu.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1803
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Vrati se na Video softver i Video kompresija

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju

cron