Procitao sam kompletnu temu i cela atmosfera me je podsetila na britansku seriju Dream Team...
Na pocetku su postavljene 2 premise, ili staviti klub u centar zbivanja, kao u gorepomenutoj seriji, ili izdvojiti nekog njegovog clana koji bi de facto bio glavni lik i cela prica bi se gradila oko njega... Koliko vidim, vi ste se odlucili za prvu verziju koja meni vise lezi za seriju nego za film...
Ja bih se odlucio za drugu varijantu iz prostog razloga sto se u suprotnom lako moze skliznuti u formu fiktivnog dokumentarca. Pada mi na pamet sledeca ideja:
Kao glavni motiv iz zivota koji ce ljubitelji sporta prepoznati (naravno ovo bi moglo da se pomene na kraju ili pocetku filma, ili ne mora uopste) je ubistvo Harisa Brkica.
Poceo bih film sa tom idejom da mladi, ekstratalentovani sportista (moze se smestiti za svaki sport) iz jednog malog mesta u Srbiji greskom bio upucan (ili mu je to neko namerno smestio jer se zamerio - mozda i osveta dolazi u obzir) ali na svu srecu prezivljava (umesto pucnjave moze da dodje u obzir neki medicinski relevantan razlog da mora da krene ponovo sa osnovnim elementima sporta).
Pocevsi ponovo da uci mora da prevazidje strah da mu se opet ne desi ista stvar (nova povreda), da igra fudbal sa decom, vrsnjacima, da pocne u mladjim kategorijama dok ne dodje do rezervnog tima gde biva pozajmljen (ili ne mora, zavisi kojim pravcem krenemo) i ima sansu da postane covek za primer gde ce ekipu dovesti do Prve lige (ili ce biti transferovan u neki veliki klub koji je vec tamo). Kroz ceo film bi se provlacila i grupa ljudi koja ga podrzava u svom nastojanju.
Na kraju bih dodao da postoji istinita prica o coveku cije sam ime zaboravio a skoro je gostovao na televiziji obn kod vanje bulica i koji je pocevsi od nule za nekih 3 godine treninga odbojke stigao do reprezentacije SFRJ. Ni taj element nije za podcenjivanje, stavise o tome bi cak mogao i dokumentarac da se napravi...