Šta bi značilo taj smajli?
Žuri vam se a ja nikako da nadjem vremena...
Nije tako. Smišljam samo nisam otkucao svaku misao. Po mom mišljenju da bi film bio zanimljiv potreban je zaplet (već imamo) i rasplet da bude na neki zanimljiv način (to još uvek nemamo). Znači sada razmišljam o raspletu tj. pokušavam da smislim nešto zanimljivo.
Imaju dve varijante koje mi padaju na pamet:
a) da taj glavni momenat bude cisto fudbalski da ima veze sa nekim potezima itd. Pošto se ne razumem mnogo u fudbal, sam to ne mogu smisliti. To je ono što sam spominjao u vezi nekog poteza...
b) da se kao problem prikaze pad motivacije pa da rasplet bude neko resenje kako da glavni lik motivise ostakle igrace. Zatim bi talentovani igraci uz vracenu motivaciju i pojacane treninge pobedili sami od sebe.
Ja za sada razmisljam samo o ovome pod B. Ovih dana sam razmisljao da narator isprica nesto poput recenice iz filma Catch Me If You Can (Uhvati Me Ako Mozes). U tom filmu otac objasnjava sinu, zasto jenkiji (misli na bejzbol tim New York Yankies) uvek pobedjuju... zato sto protivnici gledaju u njihove uniforme... umesto kao ljude posmatraju ih kao legende.
Dakle ja sada osmišljavam taj glavni deo priče koju će narator da govori. Znači smišljam neki ubedljiv način na koji možete nekoga motivisati i zanimljiv način da se to ispriča.
Ne obećavam da ću završiti scenario za 5 minuta ali nadam se da će biti vredno čekanja. Pošto sam vidjao filmove sa domaćih festivala amaterskih filmova, želim ako je moguće da bude malo bolje od toga.
---
Evo kostur price za sada:
-Grupa fudbalera vole fudbal više nego sve drugo na svetu. Od malih nogu svakodnevno igraju i treniaru. Veoma su talentovani.
- Ali na njihovom prvom ozbiljnijem nastupu su izgubili sa jako lošim rezultatom, osramotili se i izgubili veru u mogućnost da pobede. Sledeće godine se ponovila ista stvar.
- Jeste moguće je igrati uz moto "važno je učestvovati, nije važno pobediti" ali to nije ono o čemu su kao deca sanjali dok su igrali. Kao i svi sanjali su o tome da budu pobednici.
- Jedan član ekipe je jedan od onih osoba koje se ne predaju. Rešio je da nađe način kako da im vrati veru i pripremi ih na pravi načina.
- Nalazi način da ih ubedi.
- Zatim treniraju...
- Zatim uz jako dobru igru i njih i protivnika, u napetoj utakmici punoj izjednačenja i preokreta uspavaju da pobede.
- Protivnici im čestitaju.. "zaslužena pobeda"
...i kraj filma.
To je opis priče koja će biti predstavljena kroz priču koju priča narator. A može biti još detalja pogotovo snimaka sa treninga i utakmica.
p.s.
Ja nisam superbrz u pisanju, nadam se da imate strpljenja da još malo pričekate. Nadam se da ću u sledećih 10 dana imati konkretno napisan tekst za naratora.