export premiere pro

Programi, Alati, Formati, Podešavanja, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux, DVD authoring, Blu-ray Disc authoring, Rad sa subtitlovima, Zvukom (audiom)...

Moderatori: Video Majstor, djyova, prijateljv, Ilidan

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

Re: export premiere pro

Postod Esso » 12.03.2015 10:01

Mene zanima kako najbolje da exportujem recimo neki audio- video fajl u kojem imam recimo vise audio traka poput govornika,IT ton, audio efekti, musika itd...
Sada me zanima kako da to sacuvam tj. exportujem da kasnije mogu recimo nesto izbaciti ( np. muziku)
Ako ga exportujem kao stereo necu moci izbaciti muziku jer je sastavni dio audia ?
Da su samo dva mogao bi mozda to da rijesim sa panoramom ,jednom odredim lijevi drugom desni kanal ali kako kada je vise audio traka???
Nadam se da me cijenjene kolege sa vise iskustva kontaju :)
Esso
Član foruma
 
Postova:  35
Pridružio se:  23.05.2013 15:47
Lokacija:  Sarajevo

Re: export premiere pro

Postod felino » 12.03.2015 17:11

Prosto, sačuvaš na jednom mestu (folderu) sve medija fajlove i fajl projekta (Save Project to New Folder, odabereš da se kopiraju medija fajlovi), kada hoćeš nešto da menjaš, otvoriš ponovo u programu u kojem radiš i eto :)

Malo se šalim, pretpostavljam da sve ovo znaš, i pretpostavljam da pitaš zato da ne bi morao da čuvaš baš sve izvorne fajlove ali boljeg načina zaista nema.

Bilo šta od ovoga da probaš, upozoravam te da se prvo uvežbaš na nekom za to pripremljenom projektu (dummy projekat) a ne da odmah radiš na nekom svom bitnom projektu. Da se ne desi da trajno pobrišeš ono što ti je važno (da, postoje programi za vraćanje obrisanih podataka ali može se desiti da ih ne vratiš sve).

1. Sačuvaš svaki kanal posebno, kao master, možeš sa svim editima a možeš još jednu verziju, suvu, bez ičega. Tako dobiješ fajlova koliko i kanala za ton imaš.

2. Eksportuješ ton kao višekanalni audio. Tada si najčešće ograničen na recimo 6 ili 8 kanala. Pri tome će ti sve radnje ostati trajno upisane, nema mnogo menjanja kasnije npr da neki edit promeniš i slično. Dakle, ako to radiš, možda je bolje da eksportuješ dva fajla, jedan sređen i jedan bez ikakvih radnji na tonu - kao i za tačku 1.

3. A ako baš hoćeš da radiš drugačije, možeš ovako. Recimo, možeš da eksportuješ zasebno video i audio stream (i potom sve zajedno) u master kvalitetu, označiš prethodno markerima u projektu tačno odakle dokle si eksportovao, ništa više ne pomeraš levo-desno i ne montiraš video, razdvojiš video od audija na svakom video fajlu, pobrišeš video unutar projekta, sačuvaš sve kao novi projekat sa sve medija fajlovima iskopiranim na novo mesto, kasnije pobrišeš (ne preporučujem) video fajlove AKO TI STVARNO ne trebaju i kada sledeći put otvoriš taj novi projekat (audio fajlove na žalost nećeš moći da brišeš jer ti trebaju) možeš da menjaš na tonu šta hoćeš. Onda eksportuješ odatle ton pa ga pridružiš ranijem master videu ili još jednostavnije, uvezeš master video pa eksportuješ sve zajedno.
Korisnikov avatar
felino
Član foruma
 
Postova:  172
Pridružio se:  07.11.2011 15:22
Prethodni

Vrati se na Video softver i Video kompresija

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron