365 spomenika u Beogradu...

Radovi, Predstavljanja, Portfolio, Komentarisanje...

Moderatori: Video Majstor, djyova

Opis foruma
Na hiljadu ljudi ima najmanje jedan koji se zanima za Filmmaking. To znači da samo u Srbiji ima najmanje deset hiljada filmmakera ili onih koji žele da to postanu. Na žalost, do sada je bilo tako da se medjusobno jedva i poznaju. Saradnje veoma malo. Pokazivanja svojih radova javnosti, još manje.
Verovatno najveći problem je bio to što skoro uvek čitav filmmaking proces obavlja samo jedna osoba. Pošto niko nije savršen i talentovan za sve i radovi su patili od nedostataka u nekim aspektima.
Jedan od ciljeva ovog foruma je da to promenimo nabolje. Da bude pogodno mesto okupljanja domaćih filmmakera.

Za filmmakere i sve koji žele da vide njihove radove smo osmislili ovaj forum "Filmmakeri - predstavljanje i radovi" gde možete prikazati javnosti vaše radove, predstaviti se, prikazati svoje sposobnosti i saznati za druge filmmakere. Nadamo se da će, pored upoznavanja, vremenom doći do saradnji, okupljanja ekipa, timova, sve većeg broja radova i sve većeg kvaliteta.

Svim filmmakerima želimo mnogo uspeha!

365 spomenika u Beogradu...

Postod Neda » 29.11.2014 23:07

...
Ovo je jedan od mojih kratkih filmova iz projekta "365 spomenika u Beogradu".

https://www.youtube.com/watch?v=TIFLfttSYL4

Filmovi su zasnovani na mojim fotografijama spomenika, mome tekstu i arhivskom materijalu.

Predstavljanje prvog dela projekta, DVD pod nazivom "Veliki rat u beogradskim spomenicima", odigralo se 6. novembra u biblioteci "Milutin Bojić".
(http://www.milutinbojic.org.rs/vesti22/ ... icima.html
Neda
Novi član
 
Postova:  1
Pridružio se:  29.11.2014 22:44

Re: 365 spomenika u Beogradu...

Postod Video Majstor » 02.12.2014 3:36

Dobrodošla! :drinks:

Dopada mi se tema filma, i uopšte celog projekta. Drago mi je da se neko setio još jednog načina da se spomenici spasu od zaborava tj. da se pruži više informacija o tome šta predstavljaju. :good:

mojim fotografijama spomenika,
E sad ono što mi je prvo palo na pamet i celo vreme mi se motalo po glavi tokom gledanja je da se pre fotografisanja spomenik trebao urediti, oprati, obrisati... Na korišćenim fotografijama je u dosta neurednom stanju i to mnogo kvari utisak. Bilo bi dobro da se to sada uradi i ubaci nove fotografije i ponovo izmontiraju samo te delove gde su te slike. Nadam se da je "projekat" (iz programa za video montažu) sačuvan.

Sa tehničke strane, takođe uočavam jedan problem pri pan-ovanju i zumiranju slika da dolazi do "pixelizacije". Još jedan korisnik se mučio sa tim i na kraju smo shvatili šta je rešenje. Probaću da nađem negde tu konverzaciju (ne znam da li je ovde na forumu ili mejlom) pa da i vama napišem, da vas podržim bar sa tehničkom pomoći.
U kojem programu je montirano?

Neda je napisao:...
biblioteci "Milutin Bojić".
(http://www.milutinbojic.org.rs/vesti22/ ... icima.html
Zanimljivo, kao osnovca i srednjoškolca me nije interesovala književnost i pozaboravljao sam dosta ali ovog pesnika se sećam i dopala mi se "plava grobnica".
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1804
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: 365 spomenika u Beogradu...

Postod rakicko » 02.12.2014 14:30

Ideja je ok, glas može da prođe, ali mi se ne sviđa što slike ili video snimci nicu preko celog ekrana, makar većina sliaka/video snimaka bi trebalo da bude lepo sklopljena. No, nije to tako loše, vremenom ćeš se ispraksovati... :yes:
Korisnikov avatar
rakicko
Član foruma
 
Postova:  16
Pridružio se:  05.08.2012 23:05

Vrati se na Filmmakeri - predstavljanje i radovi

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron