Mladi FilmMakeri Iz Bosne

Radovi, Predstavljanja, Portfolio, Komentarisanje...

Moderatori: Video Majstor, djyova

Opis foruma
Na hiljadu ljudi ima najmanje jedan koji se zanima za Filmmaking. To znači da samo u Srbiji ima najmanje deset hiljada filmmakera ili onih koji žele da to postanu. Na žalost, do sada je bilo tako da se medjusobno jedva i poznaju. Saradnje veoma malo. Pokazivanja svojih radova javnosti, još manje.
Verovatno najveći problem je bio to što skoro uvek čitav filmmaking proces obavlja samo jedna osoba. Pošto niko nije savršen i talentovan za sve i radovi su patili od nedostataka u nekim aspektima.
Jedan od ciljeva ovog foruma je da to promenimo nabolje. Da bude pogodno mesto okupljanja domaćih filmmakera.

Za filmmakere i sve koji žele da vide njihove radove smo osmislili ovaj forum "Filmmakeri - predstavljanje i radovi" gde možete prikazati javnosti vaše radove, predstaviti se, prikazati svoje sposobnosti i saznati za druge filmmakere. Nadamo se da će, pored upoznavanja, vremenom doći do saradnji, okupljanja ekipa, timova, sve većeg broja radova i sve većeg kvaliteta.

Svim filmmakerima želimo mnogo uspeha!

Re: Mladi FilmMakeri Iz Bosne

Postod Video Majstor » 10.10.2012 13:15

i ideja koje samo cekaju realizaciju (tj dok ja kupim DSLR)
Evo vam nas kanal -
U vezi filma koji si pominjao da bi voleo da snimate, imam neke ideje ovih dana. Predlažem ne baš akcioni nego više kao triler sa atmosferom iz "Metal Gear Solid" video igara i TV serije "La Femme Nikita". ...Znači da se uglavnom bazira više na napetosti i toj atmosferi "stealth", "da li ću biti uhvaćen na delu" kao u mom scenariju "Laka Lova" viewtopic.php?f=6&t=602

Javi šta misliš. Zainteresovan sam i da napišem scenarija za neke veoma kratke demo filmove u tom stilu a i za nešto ambicioznije.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1804
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: Mladi FilmMakeri Iz Bosne

Postod MirzaIndigo » 05.05.2014 15:49

prije svega pozdrav... želim se osvrnuti na ovaj razgovor oko dslra i camcodera. pošto dolazim iz svijeta fotografije znam više o aparatima nego camcoderima. naravno da su dslrovi sada jako privlačni.. medjutim, cijena je samo prividno niska... ja sam npr htio isto dslr, prvenstveno radi fotografije i videa..međutim kupio sam sony camcoder, sa carl zeiss optikom..(otvor blende 1.8)..vrhunski oštra slika... plutajuća stabilizacija u optici... wide... e sada, da sam htio takav kvalitet slike na dslru, ne bi mogao nabaviti ništa manje od L serije lensova(Canon).. ako krenem sa jednim lensom, želim da mi taj lens pokriva što više potreba...to bi bio 35-135mm(tak nešt)..dovoljno širok, a opet imam 100mm koji je najbolji za portret... on bi me koštao oko 1000Eura... Canon mark II polovan je oko 1000 Eura... znači na samom početku 2000 eura... bez ičega... znači komotno računaj 2500... sony camcoder je bio 1000 eura...nov... ok, na njemu ne mogu mijenjat lensove, al pokriva dovoljno da se njome zabavim barem godinu i po dana, a da opet ne izvučem iz nje maximum... što se tiče komercijale, jako je dobra za sport, vjenčanja i evente... tako da, savjetujem ti da se dobro prokontaš...sve ima svoje prednosti i mane... da,dslr nudi mogućnost izmjene objektiva, ali svaka ta izmjena košta još po milju eura, minimalno...ako želiš istinski kvalitet i oštrinu slike...trebaju ti slajderi, tripodi... skup sport ipak.... ja lično sam odlučio malo pauzirat sa fotkama, uzeti camcoder i krenuti u video...ako me krene kako pplaniram, za godinu dvije nabavljam još nešto žešče(u rasponu od 4000 eura)... pozdrav, i mnogo sreće želim :D
MirzaIndigo
Član foruma
 
Postova:  3
Pridružio se:  28.04.2014 16:38
Prethodni

Vrati se na Filmmakeri - predstavljanje i radovi

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron