Smokey ft RAPlaY,Twiggy & Marija - Tvoje sve (Serbian Rap) [

Radovi, Predstavljanja, Portfolio, Komentarisanje...

Moderatori: Video Majstor, djyova

Opis foruma
Na hiljadu ljudi ima najmanje jedan koji se zanima za Filmmaking. To znači da samo u Srbiji ima najmanje deset hiljada filmmakera ili onih koji žele da to postanu. Na žalost, do sada je bilo tako da se medjusobno jedva i poznaju. Saradnje veoma malo. Pokazivanja svojih radova javnosti, još manje.
Verovatno najveći problem je bio to što skoro uvek čitav filmmaking proces obavlja samo jedna osoba. Pošto niko nije savršen i talentovan za sve i radovi su patili od nedostataka u nekim aspektima.
Jedan od ciljeva ovog foruma je da to promenimo nabolje. Da bude pogodno mesto okupljanja domaćih filmmakera.

Za filmmakere i sve koji žele da vide njihove radove smo osmislili ovaj forum "Filmmakeri - predstavljanje i radovi" gde možete prikazati javnosti vaše radove, predstaviti se, prikazati svoje sposobnosti i saznati za druge filmmakere. Nadamo se da će, pored upoznavanja, vremenom doći do saradnji, okupljanja ekipa, timova, sve većeg broja radova i sve većeg kvaliteta.

Svim filmmakerima želimo mnogo uspeha!

Smokey ft RAPlaY,Twiggy & Marija - Tvoje sve (Serbian Rap) [

Postod bytefx » 17.04.2012 15:42

bytefx
Član foruma
 
Postova:  28
Pridružio se:  09.09.2010 22:26

Re: Smokey ft RAPlaY,Twiggy & Marija - Tvoje sve (Serbian Ra

Postod Video Majstor » 19.04.2012 3:25

Kao i uvek od tebe, tehnički je vrh! :good:

Od zamerki nekako mi je zasmetalo da je u mnogim kadrovima glava isečena. Mislim da nije slučajno jer je često a ako je namerno onda nisam shvatio zašto?!
Ako se vide usta kao recimo u kadrovima od 2:54 to mi je jasno i to je ok. Kad neko govori često ga gledamo u usta pa to ima logike.

Sve u svemu to mi i nije nešto bitno da li je malo isečeno nego to stvara osećaj da kamera ima važnijih stvari od likova iz spota.

Dugo nisam gledao neki rap spot ali ako se dobro sećam obično reperi gledaju u kameru i vide im se ruke od iznad laktova (mada obično gestakuliraju rukama pa se vide i cele ruke) i cela glava. Ako je isečeno onda to bude iznad obrva. ...na primer: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Ass#t=106s

Govorim ti ovo čisto iz konstruktivnih razloga. Mislim da si tehnikom ovladao za 10/10 i da bi sada sledeći korak trebao da ti bude usavršavanje prikaza emocija tj. kako da snimci deluju emotivnije na gledaoca. Pogotovo zato što snimaš muzičke spotove a muzika skoro i nema drugu svrhu osim da izazove emocije. Znači zanimaj se sa stvarima kao što su: Gde lik gleda, sa kime uspostavlja kontakt očima :blush: , govor tela, grimase (facijalna ekspresija), gde kamera gleda... (govorim generalno, ne samo za ovaj spot)

p.s.
Kad pre 3000 pregleda :wacko2:
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1799
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Vrati se na Filmmakeri - predstavljanje i radovi

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron