Pa ovako, pisem film sa bratom. On je dosao na ideju i odmah mi je rekao i eto poceli smo.
Uz sve prerade, skoro celu foru/radnju filma smo promenili, i onda na kraju uz sve prerade radnja filma je sledeca:
Glavni lik je Dalibor, mlad momak, oko 25 godina. On je pisac, pise knjige, ali inspiraciju za pisanje "belezaka" u blokcic od kojih posle nastaje knjiga dobija gledajuci ljude kroz prozor kafica u kome stalno sedi i pije kafu. Kafic u kome on sedi je u nekoj prometnoj ulici, tako da prolazi dosta ljudo. On recimo vidimo neku osobu, ili vise njih, i dovoljan mu je samo profil, izlged i to i onda im on dalje sam smislja price i belezi ih u blokcic. I tako dolazi iz dana i dan, smislja nastavke prica, belezi ih u blokcic da bi kasnije to spojio u jednu celinu - knjigu.
Film pocinje sa scenom: On lezi u sobi na podu i priseca se scene iz detinjstva kada su mu roditelji poginuli u saobracajnoj nesreci, i on je bio u kolima, ali samo on je preziveo, i lezao je krvav na auto - putu isto kako lezi u tom trenutku u sobi i priseca se. Ovo govorim videcete zbog cega.
I sad, treba popunjavti sredinu filma, ali glavna "fora" filma je sledeca:
On tako negde na pocetku filma se budi u svom stanu, isto kao i svaki dan, i pre nego sto ode u kafic da pise dalje on pogleda u blokcic od jucerasnjeg dana da vidi sta je napisao i vidi u blokcicu napisano da ce danas dok bude sedeo u kaficu proci covek takav i takav i da ce ubrzo nakon sto nestane iz njegovog vidokruga poginuti nekakvom nesrecom. E sad, on vidi da je to napisano njegovim rukopisom, prepoznaje ga i siguran je da je on to napisao, samo ne zna kada, ne seca se. I onda ode u kafic, izdesava se sve kako je napisano, on spasi coveku zivot itd itd...
Onda jednog dana kada dolazi u kafic da pise ponovo vidi jednu devojku koja mu se jako svidi, krne za njom, upoznaju se, bla - bla, oni zavrse tako sto budu momak i devojka, zabavljaju se...I na kraju zavrse kao muz i zena. Ona je prelepa i sve, lepo vaspitana itd. Oni dobiju i sina i tako, filmu prodje nekih 15-20 godina, sin napuni nekih 10-ak godina i on jednog dana pred kraj filma ponovo dozivi ono da je napisao nesto u blokcic, njegov je rukopis definitivno ali uopste se ne seca kada je to napisao. A pise da ce, isto kao prosli put neko poginuti, sve isto, samo sto se ovaj put radi o njegovoj zeni. I da ne duzim, on zakasni i ne uspe da je spasi.
Da napomenem nesto, zaboravio sam gore da napisem, kada prvi put spasi coveku zivot on se priseti necega, ponovo se priseca scene kada su mu roditelji poginuli, njih troje se voze autom i sve isto, desi se nesreca i sve isto samo sto se on sada priseti i jos jedne stvari koje se pre nije, a to je da je imao blokcic kod sebe kada se desila nesreca i da je video u njemu isto kao i uvek, napisano da ce se desiti nesreca i sve i ponovo se nije secao, ali bio je mali i nije znao sta je to znacilo i nista nije rekao i eto desila se nesreca a on je ponovo imao to "predvidjeno".
I, da se vratimo na kraj filma. Ne uspe da spasi zenu, i ustvari, generalno, to je kraj.
E sad, zasto sam ja ovo pisao kad smo mi napisali tek nekih 10-ak strana, da bi video vase reakcije da li vam se svidja ideja za film, i da mi date neke predloge kako popunjavati sredinu filma sa nekim scenama koje nece znacajno promeniti nista, znaci bukvalno "popunjavati", neki predlozi za bracne probleme, svadje itd...
Hvala unapred na odgovorima, pozdrav svima

p.s. Izvinjavam se na svim greskama, i na ovako "na brzaka" prepricavanju, pisano je preko telefona i stvarno ne mogu da prepravljam