Naravno, najbolje je pitati i naučiti šta god da je potrebno.
Jednostavno rečeno ako je scena jednostavna i sama za sebe se prikazuje onda je opišeš u "Action".
A ako je u pitanju bllo kakvo kombinovanje i ispreplitanje scena onda najbolje da se u Action naznači da je montaža i onda što bolje da objasniš koje su to scene koje se isprepliću i na koji način. Slično kao u dva primera iz moje prethodne poruke.
Ovo što si ti opisao je montaža od nekoliko scena. Međutim uočavam da nije samo problem kako to napisati u scenariju nego, možda da li je to najbolji način da prikažeš poentu.
Gazdina supruga, nedeljno ide dva puta na masazu, kod frizera, pedikira i manikira.
cela familija je u turistickoj agenciji gde biraju egzoticne destinacije za letovanje,
(Kuba, Dominikana, Farska ostrva...)
Ove dve stvari mi je jako teško da zamislim da budu deo neke montažice... Mislim kakva to mora da bude scena pa da se odjednom vidi da ide dva puta nedeljno u ove objekte?! I biranje ovih destinacija, opet nije lako da bude dočarano u nekoj pozadinskoj sceni... Deluje mi suviše složeno i to samo po sebi zahetva možda nekoliko zasebnih scena.
Možda da se u jednom delu filma prikazuje neka kao sporedna radnjica kroz koju će sve ovo da bude vidljivo a da se radnik u tih nekoliko scena prikazuje paralaleno kako se muči...
A onda ova montaža kao skraćeni rezime u momentu kada sve ovo kulminira u njegovoj glavi.
Eto to mi deluje i lakše za napisati i razumljivije sa strane gledaoca.