Moderator: Video Majstor
Važi. Nemam "kontakte" ali imam ideju kome i kako bih nudio. Ovog momenta nemam vremena ali javiću se za nekoliko dana sa nastavkom razgovoroa o tvom scenariju.baccko je napisao:Videomajstore,
obzirom da i ti veruješ u potencijalni uspeh mog scenarija, a ja nemam nikakve kontakte sa producentkim kućama, rediteljima..., ukoliko imaš neku mogućnost da nekome ponudimo scenario, možemo napraviti poslovnu saradnju
Generalno je moj stav da treba uvek završiti scenario pre bilo kakvih poteza ka realizaciji. Ne mora biti finalna verzija scenarija ali nekakva verzija koja se moze smatrati završenom.Cobra Film je radila Rane,Lepa Sela Lepo Gore,i jos neke filmove,ali najnovije i najbolje sto su radili je upravo Vratice Se Rode,i super su radili to,to je vrhunska serija,i tu bi oni nasli pare da snimaju dalje ali scenario je trajao toliko,30 epizoda,tako da je sto kazes to za mene zanimljivo,cak sam ih bas sinoc i kontaktirao putem e-maila,ne direktno ali tako nesto,dao sam im do znanja da imam skoro gotovu prvu sezonu za scenario za seriju dramu itd.Jedino mi ostaje da se nadam da ce odgovoriti...
Pa evo ovako, mislim da tu postoje dva pitanja:cojacK je napisao:Videomajstor-e,ja sam kontaktirao "Cobrafilm",Bjelogrlicevu produkcijsku kucu i prihvatili su da procitaju,sad' razmisljam sta i koliko da im posaljem,mislio sam samo prvu epizodu? Napisao sam na prvoj strani scenario Ime serije,Broj epizode i Ime epizode,da,i naravno ko je napisao(ja),ali i na dnu sam napisao Copyright moje ime itd,sva prvaa zadrzana,tako da cu da im posaljem prvu epizodu kompletno nadam se da im nece nesto pasti na pamet,a i nadam se da ce im se svideti
Misliš tokom razgovora sa cobrom ili sa ovima drugima?Cobrafilm nesto neozbiljna po onome sto sam mogao da cujem tokom naseg razgovora...
Sve je moguće, međutim ne treba uopšte suditi po tom jednom detalju. Postoje mnoge ozbiljne firme u kojim naletite na nekog radnika koji nije svestan kakav utisak ostavlja u ime cele firme. A konkretno za ovaj slučaj, kao što smo pričali, ovde ne postoji filmska industrija sa uhodanom metodama susreta novih scenarista i producentskih kuća. Tako da ne očekuješ neke uhodane procedure. Sve je to na individualnu inicijativu pojedinaca i razlikuje se od osobe do osobe i trenutka do trenutka.neozbiljna po onome sto sam mogao da cujem
Ovo je delimično gotovo. Sveže objavljeno: http://www.videomajstor.com/filmmaking-zanrovi- Suštinska formula za dobijanje scenarija za konkretan žanr triler, horor,
Misliš tokom razgovora sa cobrom ili sa ovima drugima?
Ovo je delimično gotovo. Sveže objavljeno: http://www.videomajstor.com/filmmaking-zanrovi
Da, pošto žanrova ima miliom, i pošto ne želim da im pristupam odvojeno (nego ostaje jedna tekst za sve žanrove), bilo bi preambiciozno da sam sve žanrove odjednom obradio. Da budem iskren još uvek mi nije jasna slika u glavi šta je "prava" drama. Drama je najstariji žanr (još od pozorišta u staroj grčkoj) tako da je uopšteno definisana i onda ima definiciju koja se uklapa u svaki film. Želim da nađem nešto suštinski po čemu bih mogao da opišem baš te filmove koji su isključivo drama.....Ovo je super samo nema bas drame i misterije(za sad,pretpostavljam),sto je moj omiljeni zanr
Što se tiče toga, kolko kod nas ima dobrih scenarija ili koliko su dobri domaći filmovi i serije ne bih davao svoj sud da je sve loše. Ima i dobrih i loših. Ono što je važno, na ovom sajtu, pokušavam da potaknem ljude da budu konstruktivini i da ta pominjanja loših primera koriste na konstruktivan način: "Hajde da to popravimo!"Ali ovde kod nas je ja mislim glavni problem scenario,tacnije scenariji,mi nemamo scenarije,ko jos danas pise to,koga to zanima,mislim da kad bi dobili neki dobar scenario,neka produkcijska kuca,da bi se naslo novaca sigurno da se to snimi ako je dobro,uvek se nadje,kada ima scenarija,ali mi smo sto se scenarija tice ocajni,niko ne pise nista,ljudi nisu kreativni.Tako da mislim da su glavni problem scenariji,nema ih,
Dobro, mada određen potencijal mora da se vidi i iz prvog drafta. Inače mislim da scenario bez obzira koliko je dobar uvek podleže nekakvim daljim izmenama. U dokumentarcu "The Cutting Edge: The Magic of Movie Editing" tvrde da su tek na kraju postprodukcije konačne odluke u montaži konačna verzija scenarija (final draft).I z svog licnog iskustva i iuskustva drugara scenarista znam da nakon zavrsenog prvog drafta predstoji mnogo posla da se to dovede u oblik koji je podesan za pokazati bilo kome. Nakon prvog pisanja taj isti scenario se mora procitati minimum ali minimum pet puta i to ne samo citati vec aktivno raditi na istom. To je iscrpan posao nije to samo e zavrsih draft i do jaja je.