Najzanimljivije od drugih autora

Diskusije o filmmakingu: Snimanje, Montaža, Preprodukcija, Produkcija, Postprodukcija, Efekti, Muzika, Zvučni efekti, Gluma, Animacija, Rasveta itd. Takmičenja i festivali...

Moderatori: Video Majstor, Goja

Opis foruma
- Diskusije o filmmakingu: Snimanje, Montaža, Preprodukcija, Produkcija, Postprodukcija, Efekti, Muzika, Zvučni efekti, Gluma, Animacija, Rasveta, Scenografija, Kostimografija itd.
- Festivali i takmičenja
Molimo vas da, ako saznate za neko filmmaking takmičenje ili festival, pokrenete temu o tome, u ovoj rubrici.

---
- Za prikaze vaših gotovih radova ili prezentaciju vaših sposobnosti koristite forum "Filmmakeri - predstavljanje i radovi"
- U vezi scenarija koristite forum "Scenario"

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Postod Video Majstor » 02.07.2014 1:53

Po uzoru na prvi trejler popularne video igre Grand Theft Auto V, jedna domišljata i vredna ekipa je snimila pravi video i to veoma kvalitetan i sa neverovatnom količinom podudarnih detalja. :shok:
Ispod ćete videti kako su to uspeli.
Zanimljivo je da je mesto radnje iz trejlera od igre fikcioni grad inspirisan Los Angelesom a ovaj "realni trejler" je sniman u Madridu.Radi uporedbe evo i original Grand Theft Auto V Trailer u punom kvalitetu:A evo kako su uspeli da ovo postignu. Njihov projekat je jedan od onih savršenih primera koji odlično demonstriraju šta sve može da se uradi i uz ograničen budžet. :winner:
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1804
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Postod Video Majstor » 30.09.2014 3:52

Ovaj video je nastao kao socijalni eksperiment da se vidi kako ljudi reaguju kada muškarac maltretira ženu a kako kada je obrnuto ali to nije razlog zašto ga kačim ovde. Mislim da se iz baš ovog videa može naučiti kako se jednostavno kreira dramatičan video. Sastojci su:
- Konflikt (neprijateljstvo, sukob, svadja) izmedju dvoje likova,
- prisutni svedoci i
- reakcije tih prisutnih.
"Umreću ali se neću promeniti" od Alex Tselekidis
Jedan sjajan domaći dokumenatarac koji bi mogao da posluži kao uzor filmmakerima i youtuberima početnicima. Kratak, jednostavan, objavljen na YouTube-u samo, kvalitetan, privukao je mnogo pažnje u domaćim medijima i svideo se svima koji su gledali. Koliko znam autor je uradio ovaj dokumentarac kao diplomski rad u jednoj školi filma.
Takođe, pomenut ovde: viewtopic.php?f=6&p=9413#p9417
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1804
Pridružio se:  24.08.2010 21:20
Prethodni

Vrati se na Filmmaking - generalno

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron