Prekidi od 2GB kod prebacivanja HD videa sa SD kartice

Diskusije o filmmakingu: Snimanje, Montaža, Preprodukcija, Produkcija, Postprodukcija, Efekti, Muzika, Zvučni efekti, Gluma, Animacija, Rasveta itd. Takmičenja i festivali...

Moderatori: Video Majstor, Goja

Opis foruma
- Diskusije o filmmakingu: Snimanje, Montaža, Preprodukcija, Produkcija, Postprodukcija, Efekti, Muzika, Zvučni efekti, Gluma, Animacija, Rasveta, Scenografija, Kostimografija itd.
- Festivali i takmičenja
Molimo vas da, ako saznate za neko filmmaking takmičenje ili festival, pokrenete temu o tome, u ovoj rubrici.

---
- Za prikaze vaših gotovih radova ili prezentaciju vaših sposobnosti koristite forum "Filmmakeri - predstavljanje i radovi"
- U vezi scenarija koristite forum "Scenario"

Prekidi od 2GB kod prebacivanja HD videa sa SD kartice

Postod dario235 » 24.08.2015 9:45

Kako izbjeći prekide kad se video snimak napr sa sony hd video kamkordera prebacuje na komp.Play sa kamere ide bez prekida slike i tona, ali kad se treba montirati video i sa SD kartice prebacujemo na komp, prave se filovi- streamovi od 2GB i tako presjeku i izgube par sec tona nepovratno, kad se u montaži spajaju streamovi.Da li je moguće to prevazići?
dario235
Novi član
 
Postova:  1
Pridružio se:  24.08.2015 9:10

Re: Prekidi od 2GB kod prebacivanja HD videa sa SD kartice

Postod felino » 25.08.2015 12:16

Kod mene na Canonu nije u pitanju nekoliko sekundi već nekoliko frejmova što je svakako vrlo nezgodno. Stvar je u tome sto je kartica formatirana kao FAT32 fajl sistem gde nema većih fajlova od 2 GB. Ja sam probao da je formatiram u NTFS (dok je kartica u čitaču kartica vezanom za PC) ali je, očekivano, kamera ne prepoznaje.

Probaj da transfer fajlova radiš tako što ćeš koristiti namenski softver koji je došao uz kameru (ili ga skini sa Sony sajta), kažu da to rešava problem. Ume tako da bude sporije ali se bar ne gubi ništa.

Javi da li stvar radi.
Korisnikov avatar
felino
Član foruma
 
Postova:  172
Pridružio se:  07.11.2011 15:22

Vrati se na Filmmaking - generalno

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron