J FACTORY - FILM ZA 60 SEKUNDI [filmmaking takmičenje]

Diskusije o filmmakingu: Snimanje, Montaža, Preprodukcija, Produkcija, Postprodukcija, Efekti, Muzika, Zvučni efekti, Gluma, Animacija, Rasveta itd. Takmičenja i festivali...

Moderatori: Video Majstor, Goja

Opis foruma
- Diskusije o filmmakingu: Snimanje, Montaža, Preprodukcija, Produkcija, Postprodukcija, Efekti, Muzika, Zvučni efekti, Gluma, Animacija, Rasveta, Scenografija, Kostimografija itd.
- Festivali i takmičenja
Molimo vas da, ako saznate za neko filmmaking takmičenje ili festival, pokrenete temu o tome, u ovoj rubrici.

---
- Za prikaze vaših gotovih radova ili prezentaciju vaših sposobnosti koristite forum "Filmmakeri - predstavljanje i radovi"
- U vezi scenarija koristite forum "Scenario"

J FACTORY - FILM ZA 60 SEKUNDI [filmmaking takmičenje]

Postod Video Majstor » 04.11.2011 18:12

Verovatno najatraktivnije takmičenje na ovim prostorima! :yahoo:
Jednostavna ideja, svako može da se oproba! :good: :clapping: :winner:

Odaberi poznati strani film po svojoj želji i obradi ga na svoj jedinstveni, kreativni način u trajanju od tačno 60 sekundi

SlikaVieše detalja:
Jameson “J FACTORY – FILM ZA 60 SEKUNDI”

Režirajte rimejk omiljenog kultnog filma

Ponedeljak, 24. Oktobar 2011. – Prvi put je i Beograd deo svetski popularnog filmskog festivala u kome će moći da učestvuju svi ljubitelji kinematografije.
Jameson J Factory - Film za 60 sekundi je jedinstveno takmičenje koje svojim učesnicima pruža šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala Jameson Empire Awards u Londonu! J Factory omogućava ljudima da budu kreativni, da se kvalitetno razonode i da za to budu nagrađeni odlaskom u London i učešćem na festivalu Jameson Empire Awards.
Učesnici imaju zadatak da snime svoju verziju kultnog filma ili scene iz filma u trajanju od 60 sekundi. Za filmove će se glasati putem zvaničnog Jameson sajta http://www.j-factory.rs kao i putem Jameson Srbija Facebook strane. Konačni odabir finalista, koji će biti izabrabi putem interneta, izvršiće stručni žiri koga čine promoteri ovog takmičenja - Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Bojana Ordinačev, Vuk Kostić i Viktor Savić.
Učesnici mogu praviti obrade domaćih i stranih kultnih filmova, ali isključivo strani filmovi ulaze u konkurenciju za glavnu nagradu. Glavna nagrada za kreativnu obradu stranog filma je odlazak u London na Jameson Empire Awards filmski festival, dok je nagrada za obradu domaćeg filma profesionalna kamera i Jameson poklon paket.
Pobednik takmičenja biće proglašen na finalnom događaju u decembru i dobiće priliku da otputuje u London gde će se u konkurenciji sa još dvadesetoro takmičara boriti za prvo mesto na Jameson Empire Awards-u u martu 2012. godine.
Da bi iskazali koliko podržavaju ovaj festival, njegovi promoteri Nebojša Glogovac i Nataša Ninković, snimili su najavni spot u kome objašnjavaju pravila takmičenja i pozivaju sve ljubitelja filma da učestvuju.
Ne morate biti profesionalac da biste postali najbolji reditelj i stali rame uz rame sa svetskim zvezdama. Jedino što je potrebno je da se dobro provedete i svoju kreativnost podelite sa drugima!


2012 Jameson Empire Awards Film za 60 Sekundi je stigao!

Zabavite se, učestvujte i osvojite Jameson nagrade: put i učešće na Jameson Empire Awards-u u martu 2012. u Londonu, plus još uzbudljivih nagrada…

Odaberi poznati strani film po svojoj želji i obradi ga na svoj jedinstveni, kreativni način u trajanju od tačno 60 sekundi. Čini ti se da je to nemoguće ili prekratko?

Saznajte više na stranici Takmičenje "Film za 60 sekundi" http://j-factory.rs/takmicenje-film-za- ... a-konkurs/
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1804
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: J FACTORY - FILM ZA 60 SEKUNDI [filmmaking takmičenje]

Postod Video Majstor » 07.11.2011 22:10

Dragi naši prijatelji, ako vam fali malo inspiracije ovde ćete je sigurno naći. Pogledajte kako su drugi napravili svoje verzije filmskih hitova
http://j-factory.rs/takmicenje-film-za- ... mer-videa/

Ovde su 5 primera filmova za ovo takmičenje, koje su postavljeni na toj stranici. Jedan od njih traje 86 sekundi pa me zbunjuje da li je i to dozvoljeno ili strogo mora biti 60 sekundi?!

PRIMER 1: 300 in 60 Seconds 2011 - Simon Jago

PRIMER 2: DR. STRANGELOVE (Done in 60 Seconds)

PRIMER 3: Top Gun - Done in 60 Seconds

PRIMER 4: Rocky - Done in 60 Seconds 2010

PRIMER 5: 127hours DISS2011 door Maeve Stami
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1804
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Vrati se na Filmmaking - generalno

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron