Filmska tema bez horor filmova - nikako
Inace ovo je moj omiljeni,maticni,default ili kako vec filmski zanr.Odgledao sam jako puno horor filmova.Uglavnom su oni kultni naslovi "starije" proizvodnje kada upotreba kompjutera nije bila zastupljena.Takvi filmovi Vam dugo ostaju u secanju. Ovi novi horori(kako da kazem)kao da im "fali" nesto Sem sto u vecini scena "glume kompjuteri"(specijalni efekti)da ne kazem da je vecina uradjena na "isti kalup". Mozda neki od kultnih horora nemaju(po oceni i nagradama)neku umetnicku vrednost,ali svi znamo sta je svrha horor filma tako da ipak ovde publika daje zavrsnu rec i ocenu.
Jedna zanimljivost u filmskom zargonu : vidite da sam gore /starije/ stavio pod navodnike - uvek se dodaje epitet gledao sam onaj "stari film" ako je ranija godina proizvodje.Za neku knjigu i sl.nikada se ne kaze "citao sam onu staru knjigu"...zasto je samo film star,ko zna ?
________________________________________________________________________________
U horor filmu postoje "podzanrovi" u zavisnosti od teme-sadrzaja filma.Inace moje omiljene teme su(pustiti masti na volju) o natprirodni (necastivim, zlim itd.) silama pa cu ovu temu da zapocnem sa takvim horor filmom :
The Exorcist (1973) "Isterivac Djavola"
Kultni horor film ni posle skoro 40 godina ne ostavlja ljude ravnodušnima."Isterivač đavola" jedan je od najstrašnijih filmova svih vremena,film koji izaziva noćne more.Iako je snimljen davne 1973. godine,neki jezivi kadrovi su epiteti za ovakvu vrstu horora i tesko da ijedan film moze da mu parira.Neke scene iz ovog filma jednostavno ne mozete da izbrisete iz secanja.
O kvalitetu ovog legendarnog horor film, koji i nakon 40 godina šokira publiku i izaziva brojne polemike,govori i činjenica da čak i prikaz scena sa snimanja uliva strah u kosti.Filmski sajt "Bloody Disgusting" dobio je do sada neobjavljene snimke i rešio da ih podeli sa svim obožavaocima priče o 12-godišnjoj devojčici koju zaposeda čudesna,zla sila. Isterivač đavola:Jeziv,do sada neobjavljen snimak uliva strah u kosti :
You Tube : http://www.youtube.com/watch?v=Mo1u1ez6rI4&feature=player_embedded#t=0