Ovde ćemo o filmovima koji se bave vremenom, putovanjem kroz vreme, alternativnom istorijom, vremensko prostornim anomalijama i sl. temama.
...počinjamo
Moderatori: Video Majstor, kadetoni
Mozes pogledati, interesantan je. Ne radi se toliko o tacnoj interpretaciji tog eksperimanta vec je vise SF romanticni film i bavi se dozivljajem jednog od mornara sa broda nad kojim je radjen eksperiment... Definitivno spada u ovaj zanr piutovanja kroz vreme.Nisam imao prilike da gledam Phila Experiment ali znam o cemu se radi.
Za Butterfly effect sam cuo onda kad je prvi deo napravio dzumbus, nisam ga gledao sa paznjom, ali za drugi i treci deo pretpostavljam da je cista otimacina para i prepricavanje prvog dela...
Sto se Vanila Sku tice, preporucio bih da se ipak pogleda original (Abre los ojos - Open your eyes). Mnogo bolje i napetije uradjen, Holivud je kompletnu pricu isprao...
Edit: Sto se tice alternativne istorije, neko vreme su me zanimale price o tajnama WW2 i balkanskom umesanoscu... Primer koji me je najvise zaintrigirao: Tito nema istoriju kakva je predstavljena vec je sin grofovske porodice koji je poslat u osnovnu skolu za elitu gde je u odeljenju sa Hitlerom koga sponzorise jevrejski lobi da bi u stvari ispali zrtve, vladali Amerikom i od nje dobijali vojnu zastitu i drzavu.
Tito biva vrbovan kao sovjetski spijun dok Hitler igra svoju ulogu i iscenira svoje samoubistvo, posle bezi za Argentinu, Antarktik ili cak Mesec...
Naravno, budzet bi bio preko neba ali takve price su dosta popularne, setimo se sve i dan danas pravi Assassin's Creed u svetu pc igrica ili Nowhere Man u svetu lowbudget serija...
Efekat leptira 1 je ok, ali ja licno ne volim "americke prolecne filmove" tako da mislim da bi film bio mnogo bolji da su se drzali samo "efekta zamaha leptirovih krila". Skoro bukvalno istu pricu ima i film Trci Lola Trci, odnosno kako bi pravilno bilo Lola (koja) Trci [Lola Rent], i po meni je ova tema u ovom filmu mnogo bolje obradjena, ali jbg nije holivudski film pa se zato vecini ljudi ne svidja. Trci Lola Trci je film za filmofile, dok je Efekat Leptira 1 ista stvar ali za zaradu kinte.
Lengolijeri - http://www.imdb.com/title/tt0112040/