Video Majstor je napisao:1)U pitanju je dvodelni (two-part) film ili mini serija iz dve epizode (ukupno trajanje sigurno 4 sata). Australijski ili eventualno engleski film. Radnja se odvija u australiji. Ne znam ime ni jednog glumca.
Dve devojke engleskinje su došle u australiju da se provedu. Snimaju se kamerom. Jedna od njih koja je atraktivnija i "puna života" se nađe u banci baš kada počne pljačka. Jedan od maskiranih pljačkaša joj oduzme kameru jer je mislio da je njih možda snimila. Kasnije taj pljačkaš gleda njene snimke sa kamere i veoma m use svidi ona i njeno ponašanje (nasmejana, hrabra, puna života...).
On kasnije, bez maske, se predstavlja kao običan fini momak i upoznaje se sa njom. Započnu vezu. Dok su ležali u krevetu u jednom hotelu upada policija i hapse ga. Ona u tom traumatičnom momentu saznaje da ju je on lagao i da nije taj za koga se predstavljao.
Ona se vraća u englesku, udaje se i rodi dete. Dete se razboljeva od leukemije i potrebna mu je koštana srž od oca da bi ozdravio i preživeo. Ona saznaje da je kriminalac iz australije otac njenog sina i vraća se u australiju da ga nagovori da pomogne njihovom sinu...
...
Film je izuzetno dobar! Jedan od najboljih koje sam gledao! Najverovatnije je po žanru drama ali je uzbudljiv i ima elemaneta svih žanrova. Svideo se svima koji su ga gledali sa mnom. Dugo traje, iz dva dela, pa ne iznenađuje da se dešava mnogo toga.
Tražio sam ga svuda... Stvarno bi voleo da saznam kako se zove ovaj film i da ga nabavim za svoju kolekciju.
Zanimljivo je da te dvodelne fimove uglavnom prave englezi i svi koji sam gledao su izuzetno dobri. A takođe su skoro potpuno nepoznati i malo ljudi je uopšte čulo za njih 2)Ruski film. Nekoliko momaka, kriminalaca, pozovu jednu devojku u njihov stan i siluju je. Međutim, prolaze nekažnjeno, kao da ništa nije bilo.
Njen deda odluči da im se osveti.
Odlazi negde van grada i kupuje snajpersku pušku. I uzima pravdu u svoje ruke...
Taj deda je dosta smiren, diskretan i sposoban tako da je najverovatnije bivše vojno lice...