Svaka čast i srećno!

Ako želite, napišite vaš utisak o ovom sajtu

Moderator: Video Majstor

Opis foruma
Ako želite, napišite vaš utisak o ovom sajtu

Neke od njih ćemo možda odabrati za naslovnu stranu

Svaka čast i srećno!

Postod Djenka » 21.11.2010 21:36

Pozdrav genijalcima koji su osmislili ovaj sajt i naravno, pozdrav svim sadašnjim, a i budućim članovima foruma. :clapping: :clapping: :clapping:
Takođe, hteo bih da se zahvalim svima koji su zaslužni za stvaranje ovog sajta, jer je prvi i jedini, bar trenutno, koji se stručno bavi ovom oblasti i koji je maksimalno posvećen onome za šta je prvenstveno i namenjen, a to je pomoć početnicima, saveti amaterima i razmena iskustva sa expertima.
Fantastično ste osmislili sve, i to mislim bez imalo preterivanja, jer ni u čemu ne odstupate od nekih stranih sajtova, koji se bave istom oblasti i, verujte mi, stvarno mi je drago zbog toga, jer kao neko ko je apsolutni početnik, bez obzira na nadimak koji koristim :cool: , stvarno mi je korisno da informacije i stručne upute dobijem na našem, a ne stranom jeziku. :good:
I na kraju, želim vam puno sreće i uspeha, kao i novih članova, pogotovu onih stručnih, kako vam eventualno ne bi dosadilo da pričate sa nama početnicima, :bye2:
Korisnikov avatar
Djenka
Član foruma
 
Postova:  3
Pridružio se:  21.11.2010 20:03

Re: Svaka čast i srećno!

Postod Video Majstor » 22.11.2010 4:17

Dobrodošao! :drinks:

Hvala mnogo na komplimentima i podršci! Cenim to zaista i mnogo znači!

Za sada sam samo ja autor tekstova na sajtu ali pošto sada imamo i forum, svako ko želi može da doprinese i da postavi bilo kakav svoj tekst koji ima veze sa temom. Neki članovi već jesu. Naravno može svako doprineti i samim davanjem ideja, predloga, kritika, postavljanjem pitanja, pričom o tome šta mu najviše treba itd.

Naravno i za tekstove koje sam samo ja pisao zaslužni su i mnogi drugi jer su mnogi pomogl i meni, služio sam se i literaturom i učio od onih koji su znali više od mene. Domaćeg sajta baš o videu i filmmakingu nije bilo do sada ...a neko mora da prvi počne :) ...da ne duljim, planiram da na forumu napišem priču o tome kako je nastao ovaj sajt jer mislim da je zanimljivo. Napisaću eto verovatno ovih dana.

Pre svega sam zahvalan prvim članovima foruma koji nisu oklevali da se odmah pridruže i počnu sa diskusijama, tako da je forum krenuo zaista najbolje što je moguće! :good:

Hvala još jednom!

p.s.
Originalan vaš nadimak... odmah sam pomislio ono "ponovo radi bioskop!" :)
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1804
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: Svaka čast i srećno!

Postod Diogen Drugi » 13.01.2011 13:39

Samo napred!

Prvo, sve čestitke za novi sajt koji je bio potreban velikom broju video amatera! Sajt je - za početak - odličan (-5). Veoma jednostavno i elegantno rešenje! Bez raznoraznih "šljokica" i "ukrasa"! Navigacija je jednostavna, tekstovi su čitljivi i razumljivi, ilustracije su pregledne i funkcionalne. Dakle, za početak je skoro sve u redu. Međutim, treba i malo konstruktivne kritike da se ne uobrazite. Trebalo bi posvetiti malo više pažnje jeziku (gramatici i stilu), ali i korišćenju stranih reči. Na primer, mislim da bi bilo bolje i razumljivije onima koji nisu učili engleski, da se umesto sintagme - aspect ratio - koriste reči odnos stranica prikaza, ekrana. Ima tu još nekih sitnica, ali to nije presudno za opšti utisak o sajtu. Ništa nije savršeno! Dakle, za početak je ocena - odličan. Molim vas da i u buduće poštujete pravilo: jednostavnost = efikasnost ! Previše podataka je gore nego malo, posebno za početnike. Osim toga, gde god možete koristite crtež ili fotografiju jer - kao što vam je poznato - jedna slika vredi koliko i hiljadu reči!
Srećno !
Diogen Drugi
Novi član
 
Postova:  2
Pridružio se:  12.01.2011 23:47

Re: Svaka čast i srećno!

Postod Video Majstor » 13.01.2011 17:11

Dobrodošao! :drinks:

Hvala na čestitkama, komplimentima, detaljnoj i konstruktivnoj kritici!

Prvo, sve čestitke za novi sajt koji je bio potreban velikom broju video amatera!
Ne znam koliko je "nov". Ulazimo u treću godinu rada zvanično a nezvanično postoji i preko 4 godine... Ovaj forum je novost na sajtu, pokrenut je pre tri meseca.

Međutim, treba i malo konstruktivne kritike da se ne uobrazite.
Naravno! :yes:

Trebalo bi posvetiti malo više pažnje jeziku (gramatici i stilu), ali i korišćenju stranih reči. Na primer, mislim da bi bilo bolje i razumljivije onima koji nisu učili engleski, da se umesto sintagme - aspect ratio - koriste reči odnos stranica prikaza, ekrana. Ima tu još nekih sitnica, ali to nije presudno za opšti utisak o sajtu. Ništa nije savršeno!

Gramatičke i štamparske greške ispravljam uvek kad uočim. A za korišćenje strane reči sam doneo takvu odluku do daljnjeg. Problem je što ne postoji ni jedna domaća kompanija koja radi neki konkurentan softver za rad sa videom, nema domaćih autoriteta za video kompresiju koji rade kod nas... ...tako da nema ko da smisli i nametne odgovarajuće domaće reči. Postoje samo prevodi nekih stranih programa ali te prevode su radili jednostavno dobrovoljci bez nekih kvalifikacija i ovlaštenja da smisle prevod za stručne pojmove. Njihovi prevodi se medjusobno i ne podudaraju.
Zbog svega toga zaključio sam da bi prevodjenje tih pojmova više zakomplikovalo nego pomoglo početnicima. Jer u radu sa alatima za video sretaćete samo stručne pojmove u originalnim nazivima na engleskom jeziku.

Delom sam to objasnio na početku "Rečnika" http://www.videomajstor.com/recnik

Molim vas da i u buduće poštujete pravilo: jednostavnost = efikasnost ! Previše podataka je gore nego malo, posebno za početnike.
Apsolutno se slažem.
Tekstovi koji su za naprednije će možda biti drugačiji ali će biti izdvojen u posebne rubrike ili nekako drugačije označeni da nisu baš za početnike.

gde god možete koristite crtež ili fotografiju jer - kao što vam je poznato - jedna slika vredi koliko i hiljadu reči!
Takođe sa slažem sa ovim apsolutno. Kod hardvera je lako dodati sliku ali kod video kompresija i filmmakinga je mnogo apstraktnih detalja koje jednostavno nije lako ilustrovati. ...uzelo bi mi mnogo vremena. Kad imam vremena i kada nemam prioritet za nešto drugo na sajtu, onda i na tome radim pomalo.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1804
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: Svaka čast i srećno!

Postod Major » 17.04.2011 12:52

Evo i ja da se prikljucim , super je sajt drago mi je da sam konacno naleteo na nesto ovakvo kod nas , pa ko zna mozda i bude neke koristi . Pozdrav svima
Major
 

Vrati se na Knjiga utisaka

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron