Ovo je standardan AVCHD format i takođe kompatibilan sa Blu-ray Disc formatom. Takav video treba da radi na svim plejerima sa oznakom AVCHD i Blu-ray Disc plejerima...Prvo bih vam zahvalio što ste mi se javili. Da objasnim: u mediainfu to izgleda ovako. uOpćenito
ID : 0 (0x0)
Potpuni naziv : E:\svakojake slike i video 2014\svakakojake slike i video 2014\19.4.2014 Uskrs\spojeni video Uskrs 2014.m2ts
Oblik datoteke : BDAV
Oblik datoteke/Informacija : Blu-ray Video
Sad je naravno pitanje, šta tvoj DVD plejer može da pušta od formata. A evo odgovora:
Moj dvd player je Pioneer DV-370. Na njemu mogu gledati filmove koji su s neta i obrađeni u Tim maschine programu, znači na DVD mediju ali sa visokom kvalitetom slike(HD ).
Program The FilmMachine koliko sam saznao je konverter u DVD format. Dakle sa njim dobijaš standardni DVD. Koliko je kvalitetan, to ne znam ali sa njim se ne može postići veći kvalitet nego što ga inače imaju DVD filmovi. Dakle ne može HD rezolucija. Praktično svaki DVD je 720x576 rezolucije."The FilmMachine"
evo za pocetak smo resili i dilemu oko ovog programa. Sada si dobro napisao naziv sofvera i sve je jasno o kom programu se radi.
Dakle što se tiče ovog programa tu ne možeš ništa više da uvećaš kvalitet osim da izbegneš onu dodatnu konverziju u MKV koju je pominjao prijateljv u prethodnom postu.
Da to je pravo pitanje. Ukoliko ne može, onda je najviši kvalitet koji možeš da dobiješ standardni DVD. Sad ti samo ostaje da konverziuju u DVD radiš malo bolje nego što si do sada...Postavlja se pitanje...da li tvoj DVD moze da podrzi vecu rezoluciju ili neki drugi format i video kodek ?
Pošto DVD format ne podržava 50p on će biti konvertovan ili u 25 interlaced ili u 25 progressive. Ukoliko program ne pravi greške sa odabirom field order-a (Top field first ili Bottom field first) možeš i da ostaneš na interlaced snimcima. Ukoliko nisi sigurna, onda preporučujem Progressive uvek kada možeš jer progressive je lakši za početnike i pojednostavljuje obradu na računaru.Ovo je interlaced na 25.000, a Mogu snimati i u progresiv scan sa 50.000 fps. Neznam kako je bolje?
GORE SE NAPOMINJE DA NE ČITA DIVX,XVID...
Ja to nisam znao dok nisam sada to pronašao!!!
Što ču sada ? imaš kakav prijedlog.Kako da dobijem što bolji zapis ,a da mogu gledati na tom Playeru??
Ti me molim te savjetuj a ja ti se javim kada dođem sa puta. Ovaj tjedan me nema.
Pa jedno rešenje je da pređeš na neki kvalitetniji DVD authoring program od toga FilmMachine-a.