Kako snimati ekran iznutra???

Programi, Alati, Formati, Podešavanja, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux, DVD authoring, Blu-ray Disc authoring, Rad sa subtitlovima, Zvukom (audiom)...

Moderatori: Video Majstor, djyova, prijateljv, Ilidan

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

Kako snimati ekran iznutra???

Postod G-S-M01 » 29.04.2013 16:58

Sa dobrim prijateljem sam odlucio praviti trejlere za video igre.Posto obojica znamo sa programima za video obradu(i montazu i kompresiju) i znamo sa igrama,mislili smo da ce biti lako.Da skratim pricu probali smo sa online igricom Allods koja sama po sebi(kao i ostale koje smo nameravali da igramo) moze da se snima pomocu odredjenog dugmeta na tastaturi.Kada smo zavrsili i probali u video player-u uopste nije bilo zvuka,mada mislim da je to do te opcije za snimanje.Zato sada trazim ako neko zna za neki program koji bi imao mogucnost da snima ekran iznutra jer kao sto se vec zna-snimanje ekrana nikad ne ispadne dobro,ili bar neki program koji bi imao mogucnost da snimi zvuk na kompu.
Unapred hvala svima!!! :hi:
G-S-M01
Član foruma
 
Postova:  19
Pridružio se:  26.03.2013 12:31

Re: Kako snimati ekran iznutra???

Postod Video Majstor » 01.05.2013 2:56

Pošto si pomenuo da ti to treba za snimanje video igara, odmah da kažem da se za snimanje video igara skoro isključivo koristi prograam FRAPS.
http://www.fraps.com/

Dakle za vidoe igre ne treba ništa drugo da razmatraš. On takođe snima zvuk. Ako se zvuk ne bude čuo onda znači da je problem u podešavanjima. U tom slučaju se javi pa ću da objasnim šta i kako. Za početak instaliraj i probaj da vidiš kako ti ide.

Inače, pošto su takva snimanja dosta zahtevna, na kvalitet snima (glatkoću, traznje) utiče snaga računara. Ako bude seckavo pomaže da "smanjiš" grafičke detalje u podešavanjima od igre.

Sa dobrim prijateljem sam odlucio praviti trejlere za video igre.
Odlična ideja! :good:
Vidiš ja sam predložio montažerima ideju (sa sjta FAN EDIT) da montiraju svoju verziju filma od postojećih filmova viewtopic.php?f=5&t=2659

Ali ideja da se od filmova montira trejler je možda još bolja za početnike. Svi mi volimo trejlere... Početnici naravno ne mogu tako lako da montiraju film ali svakako bi mogli da se okušaju u trejlerima.

Tvoja ideja za pravljenje trejlera iz igara je super. Biće malo zahtevno da dođeš do atraktivnih snimaka iz igre (biće potrebno dosta igranja :) ) i da kvalitet videa bude zadovoljavajući ali nadam se da ćeš uspeti uz relativno malo truda.


----
jer kao sto se vec zna-snimanje ekrana nikad ne ispadne dobro,ili bar neki program koji bi imao mogucnost da snimi zvuk na kompu.
...Evo malo teorije u vezi snimanja ekrana:
Kada su u pitanju video igre i prikaz videa u plejerima, Windows obično sam određuje pravougaonik u kojem grafička kartica iscrtava sadržaj. Grafička zatim taj sadržaj prosleđuje direktno na ekran. Dakle iako mi to vidimo na ekranu windows to ne vidi i zbog toga mnogi programi nisu u stanju da te sadržaje snime. Fraps je program koji je specijalizovan za to da sliku izvlači direktno iz grafilke kartice i zbog toga on to radi bolje od drugih programa kada su u pitanju video igre.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1803
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: Kako snimati ekran iznutra???

Postod G-S-M01 » 13.05.2013 14:47

Mnogo hvala Video majstor!!! :hi:
Program sam "skinuo" ali ga jos nisam upotrebio zato sto sam imao jos nekih poslica...
Program nije mnogo komplikovan u teoriji i podesavanjima ali posto ga nisam isprobao u praksi bolje da nista ne govorim... :bb: :negative:
ali nadam se da ćeš uspeti uz relativno malo truda.

Hvala puno i ja se nadam...
Prvi trejler koji budemo napravili okacicu ovde u rubrici "Filmmakeri-Predstavljanje i radovi"
G-S-M01
Član foruma
 
Postova:  19
Pridružio se:  26.03.2013 12:31

Vrati se na Video softver i Video kompresija

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju

cron