DVD nema ton

Programi, Alati, Formati, Podešavanja, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux, DVD authoring, Blu-ray Disc authoring, Rad sa subtitlovima, Zvukom (audiom)...

Moderatori: Video Majstor, djyova, prijateljv, Ilidan

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

Re: DVD nema ton

Postod Goja » 18.06.2012 16:24

Ilidan je napisao:Jesi li probao da konvertuješ audio u AC3 format?


Splitovao sam ton i izvukao ga kao poseban u wma i kao takav ga uvukao dvd lab i opet nista u ac3 nisam ,medjutim neznam sta bi se time dobilo doduse vise mi nije nista jasno do juče sam verovao kad ubacis neki fajl koji tmpgensc podrzava i on automatski odradi sve i nareze dvd da taj dvd radi odlično na svakom dvd uređaju.
Goja
Član foruma
 
Postova:  145
Pridružio se:  01.10.2010 13:23

Re: DVD nema ton

Postod Ilidan » 18.06.2012 20:41

Što u WMA kad taj format nema nikakve veze sa DVD formatom?! Kao takav, autoring program će ga rekompresovati u MP2 ili AC3. Svaka dodatna rekompresija kvari kvalitet zvuka pa izbegavaj tako nešto. Ako ti treba privremeni format za obradu koristi WAV za fajlove manje od 4GB (ili beše 2, ne sećam se) ili neki od lossless kodeka koje tvoj autoring program/audio editor podržavaju. Tu su FLAC, WMAL, ALAC.
Može da se desi da TMPGEnc nije dobro odradio posao sa MP2 fajlom (neki bag ili slično) ili da plejeri imaju problem da reprodukuju MP2. Ipak probaj sa AC3 formatom, 224kbs za stereo ili 448kbs za 5.1.
Čisto probe radi možeš da kreiraš DVD video uz pomoć AVStoDVD ili FAVC, podesiš ih da koriste MP2 kodek i vidiš da li TMPGEnc negde greši ili plejeri imaju problema sa MP2 kodekom.
Ilidan
Član foruma
 
Postova:  81
Pridružio se:  07.01.2011 19:50

Re: DVD nema ton

Postod Video Majstor » 19.06.2012 1:10

.MPG fajlovi su osteljivi ukoliko snimanje fajla bude nasilno prekinuto. Kada se snima prek oTv kartica, ponekad neka greška u programu ili nedostatak prostora na hard disku dovede do prekida snimanja i fajl završi kao oštećen. ...sad male su šanse da je to jer programi nisu prijavljivali grešku, ali et oda pomenem da n ita mogučnost ne može biti isključena.

Može da se desi da TMPGEnc nije dobro odradio posao sa MP2 fajlom (neki bag ili slično) ili da plejeri imaju problem da reprodukuju MP2. Ipak probaj sa AC3 formatom, 224kbs za stereo ili 448kbs za 5.1.
Vrlo moguće.

Goja, odradi ponovo izradu DVD-a svojom starom metodom ali u TMPGencu izaberi format zvuka AC-3.

Ipak problem nije rešen kako više neznam ni sam jednostavno na kućnom dvd nema zvuka dok na kompijuteru radi sve besprekorno i klip i vob fajl kako bilo.Još da sve bude grđe prijatelj me zove i kaže kad skine sa kamere fajlove i nareže dvd nema zvuka ??? šta se to dešava? nikad ranije nisam imao takav problem ?
dal postoji neko rešenje šta da uradim? Ranije koji bilo klip u bilo kojoj extenziji ubacim u tmpgenc i on sve odradi i dobijem savrsen dvd
šta sad?
Nije isključeno ni da problem pravi program u kojem narezueš diskove .Ili kvar na rezaču. Ili čak da su diskovi na koje si snimao neki nekvalitetni...

Hajde molim te u par reči opiši problem od tvog prijatelja. Da li je on radio na tvom računaru ili nekom drugom? Kojom metodom je prebacio snimke sa kemre na DVD? U kojem programu je radio DVD authoring? I u kojem prgramu je narezivao?

---

I reci mi da li imaš nek DVD koji na tom istom plejeru radi sa zvukom? Pitam raid provere da niej kavar u samom DVD plejeru.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1799
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: DVD nema ton

Postod Goja » 19.06.2012 13:23

Radim sa maxel dvd - r diskovima i do sada nisam imao problema.Imam dva rezača u kompu probao sam sa jednim i sa drugim i uvek isto takođe imam i dva dvd kućna jedan kao kućni bioskop i jedan običan na oba dvd nema zvuka, prijatelj je snimao sa nekom kamerom i na svoj komp neznam na koji način prebacio snimke i kad je narezao ali ne dvd autoring nego samo klipove desilo se isto nema tona a fajlovi su mpg2.
Sinoć sam instalirao nero 8 i odradio snimanje preko nero captur-a nera preko moje tv karte 33 min
u dvd kvalitetu sa ac zvukom sve kako mi je ponudio sve sam to uradio zatim taj fajl takodje preko nera nasminimo dvd bez menija i da ste videli moje razočarenje kad zvuka nije bilo.Počinjem da sumljam u video rekorder to je neki soni studiski aždaja deluje dosta komplikovan sa gomilom funkcija i td ,dal je moguće da on izbacuje neki snimak koji je čudniji i neobični od standardnog neznam više šta je al sam odlučio da uzmem (pozajmim) drugi video rekorder i da probam mada nema neke logike ................

napominjem da snimak klip u kompijuteru radi besprekorno
Goja
Član foruma
 
Postova:  145
Pridružio se:  01.10.2010 13:23

Re: DVD nema ton

Postod Video Majstor » 21.06.2012 17:50

Da se to dešava samo sa jednim programom odna bi uzrok mogao da bude recimo loš crack pa da je MPEG-2 enkoder počeo da "ne radi kako treba" svoj posao.i odna bi rezultat mogao da bude loš MPEG-2 zvuk.

Da se to dešava sa svim DVD diskovima, onda bi uzrok mogao da bude čak i glupost poput recimo loše priključenog kabal od zvučnika. Il irecim opregorevanje audio izlaza od pojačala itd.

A da je kriv rekorder, je teško za poverovatti jer na kompjuteru ima zvuka u tim fajlovima iz kojih kreiraš DVD. Ipak ako imaš priliku svakako isprobaj sa drugim rekorderom.

---
Pada mi još na pamet da si možda slučajno promenio region code na tvom DVD rezaču u računaru. Pogledaj u nekom od računarskih DVD plejera šta pokazuje koji je region code kod tebe u uređaju trenutn oodabran?
Srbija i cela evropa treba DVD region code 2.
http://www.videomajstor.com/mediji-dvd

Pripazi, region može da se menja ukupno 5 puta.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1799
Pridružio se:  24.08.2010 21:20
Prethodni

Vrati se na Video softver i Video kompresija

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron