POMOĆ PRIJATELJA :)))

Programi, Alati, Formati, Podešavanja, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux, DVD authoring, Blu-ray Disc authoring, Rad sa subtitlovima, Zvukom (audiom)...

Moderatori: Video Majstor, djyova, prijateljv, Ilidan

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

Re: POMOĆ PRIJATELJA :)))

Postod Mirce NAUTILUS » 16.09.2012 21:01

Hvala majstorVidoje :D

Samo da potsetim; video materijal montiram u Video Pad Video Editor-u ili AVS Video editoru. Naravno programi su skinuti sa neta za Dž. :blush:
Pa rekoh možda postoji neki programčić po nabavnoj ceni kao ovi predhodni. ;)
Što se tiče sunđera jako mi je poznata njegova primena na eksternom mikrofonu, problem je što materijal koji sminam, snimam sa mobilnim telefonom Samsung S8500 Wave. Amaterska oprema, amaterski softver i amaterska produkcija, ili koliko para toliko i muzike. :training1:
Mirce NAUTILUS
Član foruma
 
Postova:  6
Pridružio se:  13.05.2012 21:28

Re: POMOĆ PRIJATELJA :)))

Postod Video Majstor » 22.09.2012 3:42

Pa rekoh možda postoji neki programčić po nabavnoj ceni kao ovi predhodni.
Pa postoje na netu i ti koje sam pomenuo. Imaš i potpuno besplatni Audacity. Ne znam kakav je u otklanjanju šumova ali može se probati.

Što se tiče sunđera jako mi je poznata njegova primena na eksternom mikrofonu, problem je što materijal koji sminam, snimam sa mobilnim telefonom
Pa ipak može nekakav sundjer ili parče vate da se nalepi preko te rupice od mikrofona. Isprobati snimanje sa tim i bez toga na vetru pa uporediti snimke. ...i tako doći do rešenja koje daje najmanje šuma u praksi.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1803
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: POMOĆ PRIJATELJA :)))

Postod felino » 23.09.2012 15:09

Mirce NAUTILUS je napisao:Majstore, majstore iliti majstorVidoje ;) ...
Ono što bi te ovaj put pitao je dali možeš da mi pteporučiš neki program koji uređuje audio zapis na video snimku. Najveći problem mi stvara udar vetra koji izaziva jak šum, postoji li neki filter koji bi odklonio šumove vetra a ostali audio zapis ostavio normalan.
Unapred hvala na savetima i preporukama. :hi:


Da ostane glas potpuno netaknut nije moguće. U najboljem slučaju može da deluje kao da je netaknut. Dešava se i da ljudi hoće da skinu smetnju baš u potpunosti pa onda "u potpunosti" upropaste i koristan deo signala - ne liči ni na šta. Ono što je najčešće rezultat je kompromis između toga koliko si od smetnje skinuo i onoga da prilikom tog procesa ne uneseš neke nove smetnje. Drugim rečima, potpuno uklanjanje je teško ostvarivo i bolje je ostaviti deo neotklonjen jer ako se pretera, stvari mogu da budu još gore nego na početku.

Što se programa tiče, postavi taj materijal negde pa da čujem i ako stignem probam nešto sa njim pa bih onda mogao neki da ti preporučim. Da li ti insistiraš na besplatnom programu ili nemaš ništa protiv "demo verzije koja iz nepoznatih razloga radi i nakon isteka probnog perioda"?
Korisnikov avatar
felino
Član foruma
 
Postova:  172
Pridružio se:  07.11.2011 15:22
Prethodni

Vrati se na Video softver i Video kompresija

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju

cron