Pomoc obrada mov formata

Programi, Alati, Formati, Podešavanja, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux, DVD authoring, Blu-ray Disc authoring, Rad sa subtitlovima, Zvukom (audiom)...

Moderatori: Video Majstor, djyova, prijateljv, Ilidan

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

Pomoc obrada mov formata

Postod gvozden81 » 13.03.2012 5:38

Pozdrav,imam alparat koji snima u mov formatu,da li ima neki program za obradu istog a da se ne gubi kvalitet snimka.....dakle obrada seckanje,lepljenje skracivanje ....neki efekti.... ja imam ulead studio ali ne otvata mov....dakle tako nesto ....unapred hvala svima !!!!
gvozden81
Novi član
 
Postova:  1
Pridružio se:  13.03.2012 5:34

Re: Pomoc obrada mov formata

Postod prijateljv » 14.03.2012 17:34

Ne koristim Corel proizvode,koliko je meni poznato,postoji patch,kako bi MOV format mogao da "uvuces" u Corel Video Studio.Pogledaj temu ovde: http://forum.videohelp.com/threads/308481-Sound-problem-with-Ulead-VideoStudio-11 u predzadnjem postu imas da preuzmes pomenuti patch.
-(Neka moja konstatacija)-: ako se pomenuti"Corel" uglavnom dobija uz kupljenu Video Kameru,u kom to formatu snimaju te kamere,kada je izostavljena podrska za MOV format?

Sto se tice programa,tu ce svako da ti preporuci svog favorita.Ja licno preferiram na Virtual Dub,gde odmah mozes i da "uvuces" taj MOV format,i kvalitetno ga konvertujes u AVI(XviD ili DivX).Za neki drugi izlazni format,moj favorit je XMedia Recode.
Za upotrebu efekata i prelaza,moje misljenje je da oni nisu vise toliko u trendu.....mozda neki blagi prelazi.Ja licno koristim Movie Maker v6.0(poslednja verzija iz Viste),pozz...
prijateljv
Član foruma
 
Postova:  192
Pridružio se:  25.01.2011 18:56

Re: Pomoc obrada mov formata

Postod Video Majstor » 15.03.2012 15:44

Dobrodošao!
gvozden81 je napisao:Pozdrav,imam alparat koji snima u mov formatu,da li ima neki program za obradu istog a da se ne gubi kvalitet snimka.....dakle obrada seckanje,lepljenje skracivanje ....neki efekti.... ja imam ulead studio ali ne otvata mov....dakle tako nesto ....unapred hvala svima !!!!

Problem sa .MOV fajlovima iz fotoaparata je što oni sniamju zvuk u nekompresovanom PCM formatu koji nije baš kompatibilan sa .MOV i MP4 fajlivma. ...Mnogo programa se muči sa njim.

Jedno rešenje je da obaviš konvertoavnje sa MediaCoder-om prema ovom tutorijalu: viewtopic.php?f=14&t=257
Ali sa sledećim izmenama:
- Na kartici "video" stavi kvačicu ispred opcije "Copy video".
- A na kartici "Container" izaberi .MP4

Tako ćeš dobiti .MP4 fajl koji ima netaknut video a audio će biti konvetovan u .MP3 i taj fajl ćeš onda moći da otvaraš u mnogim programima. Ako imaš mnogo takvih fajlova, MediaCoder može sve odjednom da ih konvertuje, Samo ih prevuci sve na listu...
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1799
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Vrati se na Video softver i Video kompresija

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron