video kraći od audio zapisa posle TMPGEnc-a

Programi, Alati, Formati, Podešavanja, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux, DVD authoring, Blu-ray Disc authoring, Rad sa subtitlovima, Zvukom (audiom)...

Moderatori: Video Majstor, djyova, prijateljv, Ilidan

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

Re: video kraći od audio zapisa posle TMPGEnc-a

Postod MisicV » 12.10.2011 23:38

Opet problem! Sad se dešava da se gubi zvuk na DVD plejeru, dok na kompu radi sve ok!
MisicV
Član foruma
 
Postova:  6
Pridružio se:  09.10.2011 16:57

Re: video kraći od audio zapisa posle TMPGEnc-a

Postod Video Majstor » 14.10.2011 16:39

Ovako,
Programi kao što su TMPGEnc Authoring Works i Corel Video Studio X4 mogu potpuno samostalno da izrade DVD. Ako ćete raditi u njima, nikakve prethodne konverzije nisu potrebne. Radi što većeg zadržavanja kvaliteta (i uštede vremena) teži se što manjem broju konverzija. Znači ako imate izvorno video a kao rezultat želite da dobijete DVD, onda je dovoljno samo ta jedna konverzija koja će biti obaveljna u programima koji mogu to samostalno da urade (kao gore pomenuta dva).

Ukoliko su fajlovi već kompatibilni sa DVD Video standardom, u Corel Video Studio X4 čak može da se podesi da ne obavlja konverziju uopšte tj. izradiće propisan DVD a neće izmeniti kvalitet ni malo.

...sad koliko sam ja vas razumeo vi ste obavljali jednu konverziju viška pre izrade DVD-a tj. jedan nepotreban korak više.
Da ja sada ne nagadjam gde je došlo do greške, najbolje da krenete iz početka ceo postupak a ja ću vas uputiti u vezi detalja tako da ceo proces bude najkraći i bez greške.

Dalje sam sve ubacio u TMPGEnc Authoring Works 4 i dobio ono što sam hteo! Slažem se sa Video majstorom za ovaj program, sviđa mi se struktura i funkcionalnost!

Pošto znam kako je meni bilo teško da nađem na netu objašnjenja, posebno sveža, za novije programe, napraviću detaljan tutorial sa sve sličicama, čim malo više uđem u štos.

Ja sam već hteo da napišem tutorijal za njega ali program je tako dobro napravljen da je skoro nemoguće pogrešiti. Sve već izgleda kao napisani tutorijal. Sve što treba je da na početku izaberete DVD PAL i dalje sledite opcije koje vam se nude. Možete u njemu čak i pogledati simulaciju DVD-a tajko da vidite kak oće DVD funkcionisati kad bude gotov. Ako vam se ne svidja, vrateite se nazad i promenite to što vam se ne svidja...

Ovde imate sisak tekstova sa sajta koji se odnose na DVD Video problematiku: http://www.videomajstor.com/taxonomy/term/19
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1799
Pridružio se:  24.08.2010 21:20
Prethodni

Vrati se na Video softver i Video kompresija

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron