kreiranje DVD -ija

Programi, Alati, Formati, Podešavanja, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux, DVD authoring, Blu-ray Disc authoring, Rad sa subtitlovima, Zvukom (audiom)...

Moderatori: Video Majstor, djyova, prijateljv, Ilidan

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

kreiranje DVD -ija

Postod jamajka980 » 21.03.2011 22:43

Postovani slucajnim googlanjem video sam vas sajt koji mi se na prvi pogrled veoma dopao.Konacno da se neko angazovao oko ove velike teme - video editovanja! Samo napred,sve pohvale
Da se vratim na moj problem..Uvezao sam nekoliko kaseta sa dv kamere i sredio snimak u Vegasu.Izvezem ga u neki avi fajl ili mpeg i sada zelim da napravim DVD.. Ali u mom slucaju svaki DVD koji sam dobio razlicitim vrstama softvera su mi se pojavljivale kockice ili je imao neku sitnu greskicu koja nervira kada se snimak gleda.. E sad moje pitanje je da li mozete da mi predlozite neki softver za kreiranje DVD-ija ali da ga on ne kompresuje nego da mu ja odredjujem velicinu?.. Svi koje sam koristio su imali automatsko podesenje ,tako da sam dobijao kockice na snimku ili tako neku slicnu gresku..
Unapred zahvalan
jamajka980
Novi član
 
Postova:  1
Pridružio se:  21.03.2011 22:24

Re: kreiranje DVD -ija

Postod Video Majstor » 22.03.2011 8:37

Dobrodošao! :drinks:
Hvala mnogo na komplimentima i podršci!

E sad moje pitanje je da li možete da mi predložite neki softver za kreiranje DVD-ija ali da ga on ne kompresuje nego da mu ja odredjujem veličinu?.. Svi koje sam koristio su imali automatsko podešenje, tako da sam dobijao kockice na snimku ili tako neku sličnu gresku..

Ako ste vec dobili .MPG fajl pri eksportovanu iz vegasa on je verovatno vec kompatibilan sa DVD standardom i ne mora se vrsiti dalja kompresije u nekim programiam za DVD Authoring.

Takav DVD authoring program koji može da napravi DVD i bez rekompresije je na primer besplatni DVD Styler. Evo tutorijal kako da baš to uradite u njemu: http://www.videomajstor.com/tutorijal-dvdstyler

Naravno neophodan uslov je da je video zaista pripremljen da bude spreman za DVD. Sve opcije pri eksportovanju iz Vegasa moraju biti ispravno podesene.
Za evropu treba biti odabrano PAL DVD (720x576, 25fps itd.).
Ukoliko video ipak nije bio u odgovarajucem formatu, moze doci do greske prilikom kreiranja DVD-a ili kasnije DVD nece biti citljiv. Dakle izrada DVD-a bez rekompresije je moguca samo ako video vec kompresovan u "onaj pravi format za DVD".

Izvezem ga u neki avi fajl ili mpeg i sada zelim da napravim DVD
Ako eksportujete u .AVI ili neki drugi format koji nije spreman za DVD onda preporučujem da DVD Authoring radite u TMPGEnc Authoring Works programu. Jednsoatvan za naučiti kao za pocetnike a koristi vrhunski kvalitetan TMPGEnc MPEG-2 enkoder. Po meni definitivno najbolji DVD authoring program za korisnike sa srednjim nivoom znanja.

...a za naprednije korisnike DVD-Lab Pro. DVD-Lab Pro inače ni nema svoj enkoder tako da nikada ne obavlja rekompresiju.

p.s.
Inače ako se Sony Vegas kupuje u paketu onda se uz njega dobja i Sony DVD Architect koji bi odmah i rešavao taj problem...
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1799
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: kreiranje DVD -ija

Postod dex » 31.08.2011 9:04

Jako lep i koristan tutorijal.Međutim ja uvek pravim DVD sa menijem pa me zanima da li ste negde objavili tutorijal izrada menija u DVD STYLER-u a ako niste da li nameravate i kad.
dex
 

Re: kreiranje DVD -ija

Postod Video Majstor » 01.09.2011 21:18

Još nisam. Ali pošto se interesuje nadam se da ću početi to ovih dana. Uvek mi je lakše da posvetim pažnju u vezi nečega za šta se ljudi raspituju.
Ranije nisam ni hteo jer je verzija 1.8 jako dugo bila u beta fazi. Sada je izsla final pa je sve spremno.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1799
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: kreiranje DVD -ija

Postod dex » 02.09.2011 18:17

Odlična vest.Ima nas popriličan broj amatera, zaljubljenika u video editovanje(Iz Novog Sada) koji se mučimo sa glomaznim programima pa bi nam ovaj tutorial došao kao premija na lotou.Još jednom sve pohvale i veliki pozdrav iz NS.
dex
 

Re: kreiranje DVD -ija

Postod Video Majstor » 04.09.2011 23:11

Greška. :( Nije još izašla finalna verzja. Pre tri dana je izašao DVDStyler 2.0 beta 2
Nadam se da će izaći za koji dan i finalna verzija. Kad izadje napisacu tutorijal.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1799
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Vrati se na Video softver i Video kompresija

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron