DVB-T2 i DVBT-C zemaljski prijemnici i problemi

Televizija: Digitalna, Zemaljska, Kablovska, IPTV, Satelitska, Web televizija... HDTV, 3D TV... Pokretanje sopstvenog TV kanala, Tehnologije, Studio...

Moderator: Video Majstor

Opis foruma
Televizija (za gledaoce i za TV profesionalce)
- Zemaljska, Kablovska, IPTV, Satelitska, Web televizija...
- HDTV, 3D TV, SDTV...
- Digitalna: DVB-T2, DVB-T, DVB-C, DVB-C2, DVB-S, DVB-S2...
- Ponuda TV kanala i usluga
- Pokretanje sopstvenog TV kanala, Tehnologije, Studio, Problematika, Pravna pitanja...
- Kupovina dozvola za emitovanje filmova i videa koji su zaštićeni autorskim pravima...

Radio
- radio streaming
- internet radio stanice

Internet
- video za web starnice
- video streaming,
- internet usluge, VOD ...
- hosting i serveri za video streaming...
- internet provajderi

Mediji, marketing, medijska tržišta, istraživanja, gledaoci...

DVB-T2 i DVBT-C zemaljski prijemnici i problemi

Postod Mediofan46 » 24.03.2013 12:07

Kupio sam Amiko HD-8200 SERIES. Piše model: Ali_3606; Verzija softvera: 0A040A00_1.4.85.MCAS; Verzija hardvera: ZW-LEOPARD06-VER1.0; poslednja nadogradnja softvera: okt.09.2012. Imam problem. Kad ubacim stik, pokrenem gledanje filmova sa stika, titl se postavlja u donjem levom delu ekrana što nije uobičajeno, jer tako titl ne trebna da izgleda. Ujedno ovaj prijemnik ima problema i sa prepoznavanjem audiokodeka. Instalirao sam, po preporuci, novi softver (Amiko_HD8200_Series_1.5.15.conax.abs) ali nije došlo nidokakve promene. Molim Pomoć. koji sotver mi predlažete da preuzmem. Napominjem ovo je DVB-T2/DVBC prijemnik. Kod skeniranja kanala, a živim pored Dunava, Opština Apatin, skenirao je sve vidljive kanale iz Srbije i Hrvatske, kao i nekig 50-60 digitalnih kablovskih kanala, koji su zaključani. Na LCD TV DVB-T2/C )kod suseda u zgradi), svi ti kanali su isto skenirani i vidljivi, osim kablovskih koji su zaključani. Svi filmovi se na TV preko njegovog USB ulaza prikazuju sa normalnim našim i hrvatskim titlom, a to AMIKO mi ne omogućuje.Molim stručni savet i pomoć.
Mediofan46
Član foruma
 
Postova:  4
Pridružio se:  24.03.2013 11:49

Re: DVB-T2 i DVBT-C zemaljski prijemnici i problemi

Postod Video Majstor » 25.03.2013 2:27

U njegovim specifikacijama i letku
http://www.amikostb.com/?q=product&id=131
http://www.amikostb.com/download.php?id=489
ne piše ništa precizno u vezi toga koja on formate (profile, levels) može da pušta i kojej subtitlove podržava.
Uobičajeno je da podržava sam ono najstandardnije. Pretpostvaljam da mogu da se gledaju fajlovi sa audiom u formatu MPEG-2 layer 1/2 (audio sa DVD-a), Dolby Digital (AC-3)
a video u formatima H.264 ali baseline profile. Može i video kompatibilan sa DVD-om (MPEG-2 MP@ML)
Ali vrlo moguće da ne podržava audio formate AAC i MP3 koji se najčešće sreću kod piratskih DivX i BDRip filmova...

Instalirao sam, po preporuci, novi softver (Amiko_HD8200_Series_1.5.15.conax.abs)
Koliko vidim ima i novijih verzija ovde:
http://www.amikostb.com/?q=product&id=131
Napominjem ovo je DVB-T2/DVBC prijemnik.
U tom slučaju najboje je da probate automatski upgrade iz samog uređaja pa da on sam skine najnoviju verziju koja je odgovarajuća za njega.
ali nije došlo nidokakve promene.
Da. Na žalost proizvođači uređaja malo toga naknadno dodaju. Sve se proizvodi u serijskoj proizvodnji. Unapred poznat broj primeraka i kada se to proizvede niko više ne radi na poboljšavanju...
Verovatno postoje poboljšanja nekakva ali pitanje je da li se to odnosi na formate koje on podržava. To nije baš kao kod kompjutera da instalirate codece koje želite. Uređaj najčešće ima codece u samim čipovima i tu nema promena.
Na LCD TV DVB-T2/C )kod suseda u zgradi), svi ti kanali su isto skenirani i vidljivi, osim kablovskih koji su zaključani. Svi filmovi se na TV preko njegovog USB ulaza prikazuju sa normalnim našim i hrvatskim titlom, a to AMIKO mi ne omogućuje.
Ali u pitanju su različiti uređaji. Ne vredi da ih uopšte upoređujemo. Da su bar to dve varijante jednog uređaja pa onda još bi imalo smisla...

Kada su u pitanju takve stvari tu je teško rešiti problem nakon loše kupovine. Ja više volim "bolje sprečiti nego lečiti" princip. Ja težim tome da ovim sajtom informišem ljude o tome kako da izaberu bolju stvar pre nego što kupe. A kada kupe uglavnom je kasno. :(
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1799
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: DVB-T2 i DVBT-C zemaljski prijemnici i problemi

Postod Mediofan46 » 30.03.2013 12:27

Ako još neko prati Amiko HD-8200 Series probleme evo: rešio sam problem naših slova š,č,ć,ž, jer bez njih titl te dekoncentrira i onda i ne treba. U podešavanju titla pritisnuti crveno dugme i pojaviće se osnovne vrednosti: od Win 1250 do Win 1258. Naša latinična slova su na Win-1250. Kad imate problem sa audijem, prilikom prikazivanja nekih filmova sa stika, na podešavanju podesiti na: LPCM Out i onda ide audio. Još nisam rešio pitanje da titl bude uobičajen i nadam se da će mi neko ko to stvarno zna ili proizvodjač sa softverom rešiti. Inače uredjaj je izuzetan, još da mogu nabaviti karticu za Radijus Vektor, Target Telekom ili EvoTV da je isprobam kako radi, onada bi sve bilo OK.
Mediofan46
Član foruma
 
Postova:  4
Pridružio se:  24.03.2013 11:49

Re: DVB-T2 i DVBT-C zemaljski prijemnici i problemi

Postod Mediofan46 » 19.06.2013 10:34

Rešen problem položaja titlova na AMIKO_HD8200 Series. Upravo je objavljen, na zvaničnom sajtu Amiko, softver AMIKO_HD8200_Series_1.5.60_conax. Instalirao sam ga, testirao i utvrdio da su konačno rešili onaj banalni problem položaja titlova na ekranu, kako je to i uobičajeno. Ukoliko još poboljšaju pretraživanje na internetu, ovaj Amiko zaslužuje pohvalu.
Mediofan46
Član foruma
 
Postova:  4
Pridružio se:  24.03.2013 11:49

Vrati se na Televizija, mediji, internet

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju

cron