TV Panasonic Viera TX-42G20E

Video uređaji, oprema, kućni multimedia uređaji, uređenje kućnog bioskopa, media centar, umrežavanje...

Moderator: Video Majstor

Opis foruma
- video uređaji, televizori, kamere, fotoaparati...
- kablovi, adapteri, oprema...
- kompjuterske komponente za video...
- profesionalni uređaji i oprema...
- kućni multimedija uređaji, plejeri, zvučnici...
- multimadija gadžeti (zanimljive male naprave)...
- mobilni telefoni i prenosni uređaji sa multimedijalnim mogućnostima...
- media centar, uređenje kućnog bioskopa...
- umrežavanje, povezivanje, kućna mreža...

TV Panasonic Viera TX-42G20E

Postod Marko30 » 05.03.2011 8:35

Čitajući mnoge recenzije, komentare i objašnjenja shvatio sam da mnogi uređaji nisu međusobno kompatibilni, da uglavnom podržavaju gamu jednog proizvođača.
Da ne bih kupio pogrešni uređaj i opremu voleo bih da dobijem predlog šta kupiti.
Šta želim:
1. Da desktop računar, laptop i TV viera panasonic TX-42G20E umrežim u LAN. Desktop je već preko rutera (speedtouch) spojen na internet mrežu žičnim putem i tako želim da ostane.
Koja je preporuka za bežični ruter koji će mi omogućiti spajanje laptopa (hp) i TV panasonic-a.
Bežični adapteri za panasonik Viera Tv su dosta skupi. Da li moram za ovaj TV da kupim taj adapter ili ima drugih koji rade ispravno na ovom TV-u.
2. Da li ta bežična komunikacija obezbeđuje prenos sadržaja u punoj HD rezoluciji za gledanje na TV-u (sadržaja sa interneta).
Koji AV uređaj da kupim iz panasonikove game za reprodukciju HD sadržaja u punoj rezoluciji (da uređaj može da se poveže na internet, da prosleđuje sadržaj TV-u za prikaz, da ima osobinu servera i menja u format koji TV čita, i da u sam uređaj mogu da ubacujem dvd, cd, bd diskove za reprodukciju).
Šta imam:
desktop računar sa DHMI utičnicom.
laptop
TV Viera panasonic
Šta očekujem:
Samo preporuku šta od opreme i uređaja treba da nabavim da dobijem kućnu mrežu i mogućnost reprodukcije hd sadržaja pune rezolucije na TV-u (bilo sa interneta, sa av uređaja, ili foldera računara). Ne očekujem objašnjenja kako se to povezuje, to ću guglati i čitati. Samo najpovoljniju varijantu da to dobijem sa što manje uređaja i opreme a da bude funkcionalno i korektno.
Marko30
Član foruma
 
Postova:  6
Pridružio se:  05.03.2011 7:52

Re: TV Panasonic Viera TX-42G20E

Postod Marko30 » 06.03.2011 5:08

Nema potrebe biti nadmen i zajedljiv. Postavio sam post nadajući da će naleteti korisnik sa iskustvom upotrebe navedenog TV-a i prateće opreme.
Bežični LAN za ovaj TV košta više od 8000,00 dinara. A postoji mnogo bežičnih LAN daleko jeftinijih. Na internet sadržajima nisam pronašao da neko zna da li baš mora panasonic LAN bežični adapter ili postoji od drugog proizvođača koji funkcioniše. To je samo primer jednog očekivanja od odgovora ljudi dobrih namera.
Znam da mogu da kupim Bly-Ray DVD plejer, panasonic DVD sistem, bežični ruter, HDMI kablove za povezivanje, itd. Ali očekujem nečiju preporuku koji bežični ruter kupiti, ima ih na desetine različitih cena i karakteristika. preporuku koji da kupim (koje i kolike mogućnosti da ima). preporuku da li da uzmem Bly-Ray DVD ili DVD sistem, da li ovi uređaji moraju da budu baš panasonikovi ili mogu na primer neki LG koji su daleko jeftiniji. Konzole me ne interesuju, igre ne igra niko u kući, inače znam da konzolom i instalacijom psm-linux mogu da obezbedim dosta toga (ima korisnika ovog TV-a koji su tako obezbedili gledanje formata koje inače TV ne čita). Znači, samo očekujem da mi neko ko je koristio ovo u praksi (ako naleti) preporuči na osnovu ličnog iskustva.
prihvatam da pitanja nisam možda postavio na jasan način, ali to se ne komentariše na Vaš način.
Ipak hvala na odgovoru.
Marko30
Član foruma
 
Postova:  6
Pridružio se:  05.03.2011 7:52

Re: TV Panasonic Viera TX-42G20E

Postod Video Majstor » 06.03.2011 14:06

Dobrodošao! :drinks:

Pitanje je veoma jasno postavljno...

desktop računar sa DHMI utičnicom.

Na HDMI izlaz sa računara može biti prosledjeno sve što se na kompjuterskom ekranu vidi i na zvučnicima čuje. Znači možete spojiti kompjuter sa televizorom, pomoću HDMI kabla i kompjuter vam može biti plejer za sve što na računaru može da se gleda. Pošto je računar već spojen na internet i sigurno već ima DVD čitač vi ga već možete koristiti kao jedn univerzalni plejer.
Znači to vam je neko prvo rešenje. Na znam koliko vam se sviđa ali može funkcionisati već danas.

Da li ta bežična komunikacija obezbeđuje prenos sadržaja u punoj HD rezoluciji za gledanje na TV-u (sadržaja sa interneta).
Sve zavisi. U većini slučajeva može. Bežična veza je obično malo sporija nego preko LAN kabla a u slučaju lošijih uređaja i prevelike udaljenosti antena može biti i nedovoljna brzina tj. protok podataka.

Ako Viera ima neki sopstveni internet servis onda je on sigurno već optimizovan da može ono što su predvideli.

Bežični adapteri za panasonik Viera Tv su dosta skupi. Da li moram za ovaj TV da kupim taj adapter ili ima drugih koji rade ispravno na ovom TV-u.

Moram da proverim.

...Inače zanimljivo je da dolazi nova geneeracija TV uređaja koji će imati ugrađen Opera browser i moći će pristupati internetu na standardan način kao na kompjuteru: http://www.videomajstor.com/node/149
...Tako da uskoro neće ni biti ovih dilema.

Koji AV uređaj da kupim iz panasonikove game za reprodukciju HD sadržaja u punoj rezoluciji (da uređaj može da se poveže na internet, da prosleđuje sadržaj TV-u za prikaz, da ima osobinu servera i menja u format koji TV čita, i da u sam uređaj mogu da ubacujem dvd, cd, bd diskove za reprodukciju).

Moram takođe da proverim.

Iskreno ne znam da li je neki od njihovih uređaja ujedno najviše zadovoljavajuće rešenje za tako zahtevan posao. Za standardne formate tj. DVD i Blu-ray sigurno bi vam Blu-ray plejer pružio ono što trebate. Ali teško je očekivati da može isve ostalo da radi. Postoje prilično moćni multimedija plejer uređaji poput Western Digital TV Live koji su malih dimenzija a mogu da pustaju sve živo (osim diskova)... Takvih plejera je sve više. Ja još nisam stigao da pročitam ni pola reviewsa odd takvih plejera.

Na ostala pitanju ću kasnije odgovoriti.

Nema potrebe biti nadmen i zajedljiv.

Izvini. Taj post sa smajlijem je postavio jedan spamer koji već duže vreme ometa ovaj forum.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1803
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: TV Panasonic Viera TX-42G20E

Postod Marko30 » 08.03.2011 16:40

Hvala.
Ja sam već priključivao direktno PC i TV (prenocio računar u blizinu TV-a). Međutim, jako mi je nezgodan raspored ovih uređaja u stanu, tako da bih kabl postavio ispod lajsni i ''savladao'' dvoja vrata, mora da bude dugačak oko 25 m. Koliko sam razumeo kabl za HDMI može biti toliko dugačak. Da li u Beogradu neko izrađuje kablove ove dužine ali da su potrebnog kvaliteta.
Time bi izbegao bežične rutere i adaptere.

Za ostalo sam Vas potpuno razumeo, i ja sam pretražujući naleteo na Western Digital gamu i odmah se oduševio kako je malih dimenzija a šta sve sadrži. Ovo uz jedan jeftiniji Blu-ray plejer bi mi ustvari bilo rešenje.
Marko30
Član foruma
 
Postova:  6
Pridružio se:  05.03.2011 7:52

Re: TV Panasonic Viera TX-42G20E

Postod Video Majstor » 09.03.2011 1:27

Još tražim to u vezi kompatibilnosti viera i klasičnih routera... Moram priznati da je dosta zbunjujuću sve to u vezi viera uređaja. A i najavili su nešto novo što će se dobiti nadogradnjom za 10 ili 11 mart (za dva dana) pa nije loše pričekati da se vidi šta je novu u vezi toga.

dugačak oko 25 m. Koliko sam razumeo kabl za HDMI može biti toliko dugačak. Da li u Beogradu neko izrađuje kablove ove dužine ali da su potrebnog kvaliteta.
Sumanjam da je standardnom predviđeno da budu duži od 5 metara.

Ali čak i sa HDMI kablom od 25 metara bilo bi vam nezgodno da u jednoj sobi upravljate računarom a u drugoj gledate na ekranu. Možda je najbolje da pokušate probnaći grafičku karticu za laptop (pc express ili kako već zovu te za laptope) koja ima HDMI izlaz. Ne znam koliko tih dodataka za laptope kod nas ima da se kupi ali vredi se bar raspitati.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1803
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: TV Panasonic Viera TX-42G20E

Postod dea » 16.02.2012 17:24

Mozda je resen problem ali ipak moje iskustvo, ovako: :clapping:
Možda DLNA konekcija ethernet kablom sa zadnje strane plazme na LAN prikljucak sa rutera uz neki MEDIA SERVER koji imas na inernetu koji koristis na racunaru (laptop+desktop) kao server. Meni se pokazao dobar PS3 media server. :D
Inače bolji je prenos kablom nego bezično.
dea
Član foruma
 
Postova:  4
Pridružio se:  16.02.2012 15:00

Vrati se na Video hardver i kućni media centar

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron