Problem snimanja sa tv kartice

Video uređaji, oprema, kućni multimedia uređaji, uređenje kućnog bioskopa, media centar, umrežavanje...

Moderator: Video Majstor

Opis foruma
- video uređaji, televizori, kamere, fotoaparati...
- kablovi, adapteri, oprema...
- kompjuterske komponente za video...
- profesionalni uređaji i oprema...
- kućni multimedija uređaji, plejeri, zvučnici...
- multimadija gadžeti (zanimljive male naprave)...
- mobilni telefoni i prenosni uređaji sa multimedijalnim mogućnostima...
- media centar, uređenje kućnog bioskopa...
- umrežavanje, povezivanje, kućna mreža...

Problem snimanja sa tv kartice

Postod kalemegdan1971 » 06.02.2015 0:21

Imam tv karticu Kworld v-stream xpert tv pvr 878. Povezao sam je sa video rekorderom žutim činčom a zvučnu kartu sa crvenim i belim činčom preko banana adpatera. Kada pustim kasetu i slika i zvuk su super ali kada snimim materijal zvuk užasno krči pogotovo kada je u pitanju muzički sadržaj (probao sam sa nekoliko programa i isto je) . Da li neko zna u čemu je problem?
kalemegdan1971
Član foruma
 
Postova:  4
Pridružio se:  17.12.2014 20:19

Re: Problem snimanja sa tv kartice

Postod felino » 06.02.2015 0:48

Moguće da je u pitanju premodulacija koja izaziva digitalnu distorziju (kliping) - tj. prejak je nivo. Možda je i do kabla.

Ako koristiš mikrofonski ulaz (mic in, obično je plastični prsten oko ulaza crvene boje) nemoj tako, već koristi linijski ulaz (line in, crne boje).

Ukoliko već ideš u line-in, probaj da smanjiš nivo audio izlaza rekordera (ako postoji takva mogućnost) ili da smanjiš nivo na ulazu u zvučnu karticu/softver.

Snimi kratak video fajl koji tako krči, recimo 10-20 sekundi pa postavi ovde ili pošalji na PP, da se vidi šta je u pitanju.
Korisnikov avatar
felino
Član foruma
 
Postova:  172
Pridružio se:  07.11.2011 15:22

Re: Problem snimanja sa tv kartice

Postod kalemegdan1971 » 06.02.2015 12:10

Hvala puno. Smanjio sam line in volume i sada nema krčanja. Recite mi samo da li postoje i neki ekvilajzeri koji treba da se podese.
kalemegdan1971
Član foruma
 
Postova:  4
Pridružio se:  17.12.2014 20:19

Re: Problem snimanja sa tv kartice

Postod felino » 06.02.2015 18:24

Ako ti odgovara kvalitet snimljenog materijala, nema potrebe da se baviš naknadnom obradom pomoću ekvilajzera, posebno ako nemaš iskustva.

Možda postoji potreba bilo za korektivnom bilo za kreativnom ekvilizacijom ali to zavisi od vrste snimljenog materijala, njegovog stanja, tvojih želja i stručne procene. Naravno, niko ti ne brani da se oprobaš u tome i uradiš ono što tebi odgovara.

Ne mogu ti dati jednoznačan odgovor, nije u pitanju tekst pa da ti savetujem da npr. poravnaš levu stranu jer lepše izgleda. Dok ne čujem, ne znam, jer svaki materijal ima svoje osobine. Nema tu šablona koji rade uvek i za svakog.

Generalno, pre oslabljuj frekvencije nego da ih izdižeš. Bilo jedno ili drugo, uvek će imati uticaja na nivo pa onda moraš da ga kasnije povećaš (nije uvek neophodno) ili prethodno smanjiš (da ne dođe do izobličenja nakon izdizanja frekvencija).

Ne znam kako snimaš, u kom programu i da li on ima nešto za naknadnu obradu. Pretpostavljam da bi morao da radiš obradu u nekom drugom programu.
Korisnikov avatar
felino
Član foruma
 
Postova:  172
Pridružio se:  07.11.2011 15:22

Vrati se na Video hardver i kućni media centar

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost