Kvalitetan mikrofon

Video uređaji, oprema, kućni multimedia uređaji, uređenje kućnog bioskopa, media centar, umrežavanje...

Moderator: Video Majstor

Opis foruma
- video uređaji, televizori, kamere, fotoaparati...
- kablovi, adapteri, oprema...
- kompjuterske komponente za video...
- profesionalni uređaji i oprema...
- kućni multimedija uređaji, plejeri, zvučnici...
- multimadija gadžeti (zanimljive male naprave)...
- mobilni telefoni i prenosni uređaji sa multimedijalnim mogućnostima...
- media centar, uređenje kućnog bioskopa...
- umrežavanje, povezivanje, kućna mreža...

Re: Kvalitetan mikrofon

Postod felino » 22.02.2012 16:41

Možeš te mikrofone, ta dva što si naveo, da uključiš u kompjuter. Radi se to, nije problem da se poveže, radiće ali je u pitanju nizak odnos signal/šum jer pretpojačavač za mikrofon na integruši nema dovoljno ''gejna''. Pošto sada, čini mi se, važi propis po kojem ako si nezadovoljan robom istu možeš vratiti u roku od 7 dana i dobiti novac nazad, onda ti (prvo pitaj da li je tako) uzmi mikrofon pa vidi da li to tebi radi posao. Za te pare, mikrofon sigurno neće raditi dobro, pogotovu što ga bodeš u integrušu ali će ti to možda biti ''dovoljno dobro'' (mrzim taj izraz). Drugim rečima, možda će tebi taj nivo šuma biti prihvatljiv a o kvalitetu takvog snimka ne vredi trošiti reči.

Treba ti za taj Hama mikrofon adapter, kao za slušalice, sa 6,3 mmm TRS ženski na 3,5 mm TRS muški ili narodski rečeno ''sa velikog na mali za slušalice''. Za ovaj drugi kupi kabl (ne verujem da se uz njega dobija) ali pri tome objasni šta ti treba, već sam ti pisao o tome.

Kvalitet snimka govora koji je namenjen video produkciji zavisi od sledećih faktora:

- postavka mikrofona;

- kvalitet glasa i obučenost spikera;

- akustika prostorije u kojoj se snima (studio);

- kvalitet mikrofona i mikrofonskog kabla;

- kvalitet mikrofonskog pretpojačavača;

- kvalitet A/D konvertera;

- znanje usnimavanja;

- znanje pri obradi snimka;

- kvalitetan monitoring (monitorski zvučnici);

- akustika prostorije u kojoj se radi sa snimkom (režija);

- znanje pri uklapanju snimka u projekat.

Pri tome, mikrofonski pretpojačavač i konverter mogu biti smešteni u kameru, spoljni uređaj za snimanje koji sve sadrži u sebi (mikrofonski pretpojačavač+konverter+memorija u vidu kartice ili hard diska), kombinacija mikrofonski pretpojačavač-zvučna kartica-računar, zvučna kartica tj. interfejs sa ugrađenim mikrofonskim pretpojačavačem i konverterima+računar itd.

Kao što se vidi, mikrofon, kvalietetan ili ne, je tu samo jedan od potrebnih elemenata. Sam po sebi, neće ti doneti profesionalni nivo snimka.
Korisnikov avatar
felino
Član foruma
 
Postova:  172
Pridružio se:  07.11.2011 15:22

Re: Kvalitetan mikrofon

Postod Gost » 04.04.2016 19:10

Narucila sam dinamicki mikrofon sa interneta BM-700 uz koji dobijam USN kabal,zelim da snimam kuci pesme uz pomoc njega..Ali imam nekoliko pitanja na koje niko ne ume da mi odgovori..Sta mi je sve potrebno uz mikrofon da bi snimala covere za Youtube?Sta je interface?Phantom power? I da li mi sve to treba? Da li taj kabal koji dobijam uz mikrofon gurnem u kompjuter i to je dovoljno za pocetak?Da li mogu da koristim taj mikrofon za sviranje po kaficima?..I ako je to moguce sta mi je potrebno jos da bih ukljucila/povezala/pojacala..mikrofon? I jos jedno pitanje kako mogu da snimim covere..Prvo snimim glas na mikrofonu..Pa onda moram da snimim posebno snimak kako evam na playback uz onaj prvi snimak na mikrofonu i onda to spojim? Kako? Mnogo bi mi znacilo kad bi ste mi odgovorili na barem neka od ovih pitanja..Zato sto nemam nikog ko zna bilo sta o ovome,a silno zelim da se bavim ovim poslom..Hvala puno! Pozdrav! :heart:
Gost
 
Prethodni

Vrati se na Video hardver i kućni media centar

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron