Da li se uopste isplati uci u ovaj projekat?!

Opis foruma
Pisanje scenarija, ideje, pomoć, potražnja, objavite vaš scenario...

---
Nedostatak scenarija i scenarista je trenutno jedan od glavnih problema filmmakera amatera. Najčešće čak i osobe koje su veoma talenovane za tehnički deo filmmaking procesa ne mogu da snime dovoljno zanimljiiv film jer nemaju scenario. Bez dovoljno dobrog scenarija radovi se uglavnom svode na probe i demonstracije tehničkih sposobnosti ili to moraju biti muzički spotovi.

U cilju da to rešimo izdvojili smo ovaj forum za diskusije u vezi scenarija. Pokušaćemo privući što više scenarista i pisaca i raditi na rešavanju ovog problema.

Pozivamo scenariste i one koji bi želeli postati scenaristi, da se pridruže ovim diskusijama i oslobode svoju kreativnu stranu.

Pošalji odgovor


Ovo je kontrolno pitanje radi zaštite od automatskog slanja. Morate uneti tačan odgovor.
Smajliji
:) :D ;) :( :agree: :angry: :bad: :bb: :blum2: :blush: :bomb: :bye2: :censored: :clapping: :cool: :cray: :dance2: :dash2: :diablo: :drinks: :flag_of_truce: :gamer2: :give_heart: :give_rose: :good: :heart: :heat: :help: :hi: :lol: :mail1: :mocking: :morning2: :negative: :nyam1: :read: :sarcastic: :sarcastic_hand: :scare3: :shok: :shout: :skull: :sorry: :swoon2: :training1: :unknown: :wacko2: :winner: :yahoo: :yes:
BBCode je Uključen
[img] je Uključen
[flash] je Isključen
[url] je Uključen
Smajliji su Uključeni
Revizija teme
   

Proširen prikaz Revizija teme: Da li se uopste isplati uci u ovaj projekat?!

Re: Da li se uopste isplati uci u ovaj projekat?!

Post od Video Majstor » 19.07.2017 17:58

Dobrodošao! :drinks:

Ja mislim da se isplati jer da ne mislim ne bih ni pravio ovaj sajt. Pod isplativost ne mislim prosto na zaradu nego da je prosto prirodno da čovek usavršava ono što radi da bude što bolj i konkurentniji a i sam stvaralački rad je deo ljudskosti. Jer kakav je život ako ništa ne radiš i nikakva dela ne ostavljaš iza sebe...
Pošto si fotograf, verovatno ponekad slikaš i za svadbe i neke promotvne materijale a tu svakako nije od viška da se proširiš i na video produkciju. U budućnosti lako može da dođe da se to podrazumeva.

do skoro oprema nije bas bila na nivou bilo kakve produkcije (Makar i one DIY)
Oprema je sledeca: Canon 5d Mk2, 14mm f2.8, 70-200 2.8, 50 1.8, DJI Mavic pro (Pozajmicu ga za dane snimanja), glidecam.
Dovoljno je definitivno za većinu filmova e sad ne znam kakav je scenario i kakvi su kadrovi u pitanju.
Znaci za sad najvise kuburim sa shotgun mikrofonom.
Misliš, problem je što ga nemaš ili je problem koji da kupiš ili?

Imam napisan scenario za kratki film na 7 strana (Ako se nesto tako kratko moze i nazvati scenario). Nisam bas siguran koliko moze da se dobije iz toga jer sam bukvalno pocetnik koji se obrazovao preko YT i foruma.
7 strana je grubo rečeno 7 minuta filma mada se nikada ne zna dok ne bude gotov. Da, to može da se zove scenario čak i ako je jedna stranica za kratku reklamu od 15 sekundi. Trajanje nije kriterijum. Na primer, jedan sjajan nagrađivani film od oko 3 minuta:


Ako je neko raspolozen mogu mu proslediti sam scenario na mail da poglrda posto je u PDFu,
Ja sam zainteresovan. Samo ne mogu da obećam datum kada ću da ga pročitam jer imam malo vremena na žalost. Pošalji na: Slika

a isto tako bi voleo da mi pomognete nekim savetom vezanim za filmmakeing
Ukoliko već nisi, svakako preporučujem da pročitaš celu rubriku filmmaking http://www.videomajstor.com/meni-filmmaking
Nema mnogo a to je isćceđeno najvažnije da uštediš na čitanju velike literature. I par stavri koje nema nigde drugde da se pročita.
Verovatno ću imati par stvari da kažem kada pročitam scenario.

Za sada mogu da preporučim da obratiš pažnju na one aspekte koji u domaćim filmovima obično najviše manjkaju. Recimo "Prikažite emocije i reakcije" u ovom tekstu http://www.videomajstor.com/filmmaking- ... holivudski
i
snažne likove http://www.videomajstor.com/filmmaking-snazan-lik

ako ste raspolozeni mozete ucestvovati u projektu. S' tim sto finansijski nije pokriven, vec eto, radili bi kao i ja za 0 :) Kad sam pominjao isplativost mislio sam na trosenje vremena i akanje opreme i goriva posto bi se deo radio u bolnici u Raci a deo u okolini Kragujevca u sumi.
Nadam se da će da bude zaiunteresovanih. Okačiću i na facebook ovu temu.

Re: Da li se uopste isplati uci u ovaj projekat?!

Post od Uros334 » 07.07.2017 15:04

Greskom sam pokrenuo temu kao gost. Zaboravio sam glupson da se ulogujem :)

Da li se uopste isplati uci u ovaj projekat?!

Post od Gost » 07.07.2017 14:32

Pozdrav svima.
Posto sam nov u celoj prici tek cu vas smarati sa pitanjima :)
Ovako, resio sam da se oprobam u filmmakeingu jer me to od starta privlaci vise od fotografije samo do skoro oprema nije bas bila na nivou bilo kakve produkcije (Makar i one DIY)
Oprema je sledeca: Canon 5d Mk2, 14mm f2.8, 70-200 2.8, 50 1.8, DJI Mavic pro (Pozajmicu ga za dane snimanja), glidecam. Znaci za sad najvise kuburim sa shotgun mikrofonom.
Imam napisan scenario za kratki film na 7 strana (Ako se nesto tako kratko moze i nazvati scenario). Nisam bas siguran koliko moze da se dobije iz toga jer sam bukvalno pocetnik koji se obrazovao preko YT i foruma. Ako je neko raspolozen mogu mu proslediti sam scenario na mail da poglrda posto je u PDFu, a isto tako bi voleo da mi pomognete nekim savetom vezanim za filmmakeing ili ako ste raspolozeni mozete ucestvovati u projektu. S' tim sto finansijski nije pokriven, vec eto, radili bi kao i ja za 0 :) Kad sam pominjao isplativost mislio sam na trosenje vremena i akanje opreme i goriva posto bi se deo radio u bolnici u Raci a deo u okolini Kragujevca u sumi.

Vrh

cron