IT ton u Adobe Premiere

Opis foruma
- Diskusije o filmmakingu: Snimanje, Montaža, Preprodukcija, Produkcija, Postprodukcija, Efekti, Muzika, Zvučni efekti, Gluma, Animacija, Rasveta, Scenografija, Kostimografija itd.
- Festivali i takmičenja
Molimo vas da, ako saznate za neko filmmaking takmičenje ili festival, pokrenete temu o tome, u ovoj rubrici.

---
- Za prikaze vaših gotovih radova ili prezentaciju vaših sposobnosti koristite forum "Filmmakeri - predstavljanje i radovi"
- U vezi scenarija koristite forum "Scenario"

Pošalji odgovor


Ovo je kontrolno pitanje radi zaštite od automatskog slanja. Morate uneti tačan odgovor.
Smajliji
:) :D ;) :( :agree: :angry: :bad: :bb: :blum2: :blush: :bomb: :bye2: :censored: :clapping: :cool: :cray: :dance2: :dash2: :diablo: :drinks: :flag_of_truce: :gamer2: :give_heart: :give_rose: :good: :heart: :heat: :help: :hi: :lol: :mail1: :mocking: :morning2: :negative: :nyam1: :read: :sarcastic: :sarcastic_hand: :scare3: :shok: :shout: :skull: :sorry: :swoon2: :training1: :unknown: :wacko2: :winner: :yahoo: :yes:
BBCode je Uključen
[img] je Uključen
[flash] je Isključen
[url] je Uključen
Smajliji su Uključeni
Revizija teme
   

Proširen prikaz Revizija teme: IT ton u Adobe Premiere

Re: IT ton u Adobe Premiere

Post od chris198810 » 20.12.2017 10:49

You can also try Brorsoft video converter to convert your source video.

Re: IT ton u Adobe Premiere

Post od felino » 29.05.2014 17:57

Možeš i da ceo snimak ubaciš u neki program koji će ti potom izbaciti WAV fajl. Zatim taj WAV ubaciš u Premier zajedno sa tvojim videom, isključiš kanal na kojem je samo šum ili ga izbrišeš, sinhronizuješ ako treba i radiš. Mislim na neke manje programe za konverziju tipa VirtualDub, Format Factory i slične.

Re: IT ton u Adobe Premiere

Post od felino » 29.05.2014 17:26

Biće da onda nemaš (ili ga Premier ne vidi) kodek koji bi mu omogućio da prepozna format u kojem je audio. Okači Mediainfo tog tvog fajla na kojem je sve u redu kada ga puštaš u nekom plejeru a nema tona u Premieru. Mislim na to da pomoću programa Mediainfo pogledaš atribute takvog snimka, kopiraš ih i zalepiš ovde kao tekst.

P.S. Pretpostavljam da imaš instaliran QuickTime Pro (mislim da treba Pro verzija, nisam siguran). U kom formatu ti snima DSLR? Možda MOV? Ako ne znaš, koji ti je DSLR?

Re: IT ton u Adobe Premiere

Post od hilarious » 29.05.2014 15:59

Sve je ok kod snimaka gdje je upaljen mikrofon, ali kod tog gdje nije nema tona i ne prikazuje ga vizuelno na audio track-u.. samo ravna linija.. i jak šum se čuje kada ga pustim..

Re: IT ton u Adobe Premiere

Post od felino » 29.05.2014 15:55

1. Pri otvaranju novog projekta, Premier te pita kakva podešavanja hoćeš. Pregledaj ih, možda ti je odabrano "video only" ili nešto tog tipa.

Možda si odabrao bit depth ili sample rate koji ne odgovaraju atributima tvog tonskog snimka. Na primer, snimak ti je 16 bita, 44,1 kHz a ti si podesio da ti projekat bude na 48 kHz. Mislim da bi ga Premier ipak učitao i puštao ga izmenjenom brzinom.

2. Da li imaš kreiran audio track (audio channel) u timeline-u u Premieru?

3. Kada uvučeš snimak u Premier, da li se na audio tracku vizuelno pojavljuje nešto?

4. Da li koristiš integrisanu ili neku drugu zvučnu karticu?

5. Da li imaš neke posebne drajvere instalirane za zvučnu karticu poput namenskog ASIO drajvera za tvoju zvučnu karticu, ASIO4AALL i slično?

6. Pogledaj podešavanja u Premieru nakon otvaranja projekta, šta piše kod audio podešavanja?

7. Da li si podešavao parametar "latency" u podešavanjima tvoje zvučne kartice?

IT ton u Adobe Premiere

Post od hilarious » 29.05.2014 12:22

Može li mala pomoć ukoliko neko zna, unaprijed hvala.

Prilikom snimanja mikrofon je bio ugašen, ali je DSLR kamera snimila IT ton.
Kada se ubaci snimak u Adobe Premieru zvuka nema, a kada gledaš snimak u nekom od programa za gledanje, sasvim normalno čuješ IT ton. Postoji li mogućnost da se u Premijeri čuje IT ton.

Vrh

cron