Najzanimljivije od drugih autora

Opis foruma
- Diskusije o filmmakingu: Snimanje, Montaža, Preprodukcija, Produkcija, Postprodukcija, Efekti, Muzika, Zvučni efekti, Gluma, Animacija, Rasveta, Scenografija, Kostimografija itd.
- Festivali i takmičenja
Molimo vas da, ako saznate za neko filmmaking takmičenje ili festival, pokrenete temu o tome, u ovoj rubrici.

---
- Za prikaze vaših gotovih radova ili prezentaciju vaših sposobnosti koristite forum "Filmmakeri - predstavljanje i radovi"
- U vezi scenarija koristite forum "Scenario"

Pošalji odgovor


Ovo je kontrolno pitanje radi zaštite od automatskog slanja. Morate uneti tačan odgovor.
Smajliji
:) :D ;) :( :agree: :angry: :bad: :bb: :blum2: :blush: :bomb: :bye2: :censored: :clapping: :cool: :cray: :dance2: :dash2: :diablo: :drinks: :flag_of_truce: :gamer2: :give_heart: :give_rose: :good: :heart: :heat: :help: :hi: :lol: :mail1: :mocking: :morning2: :negative: :nyam1: :read: :sarcastic: :sarcastic_hand: :scare3: :shok: :shout: :skull: :sorry: :swoon2: :training1: :unknown: :wacko2: :winner: :yahoo: :yes:
BBCode je Uključen
[img] je Uključen
[flash] je Isključen
[url] je Uključen
Smajliji su Uključeni
Revizija teme
   

Proširen prikaz Revizija teme: Najzanimljivije od drugih autora

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Post od Video Majstor » 30.09.2014 3:52

Ovaj video je nastao kao socijalni eksperiment da se vidi kako ljudi reaguju kada muškarac maltretira ženu a kako kada je obrnuto ali to nije razlog zašto ga kačim ovde. Mislim da se iz baš ovog videa može naučiti kako se jednostavno kreira dramatičan video. Sastojci su:
- Konflikt (neprijateljstvo, sukob, svadja) izmedju dvoje likova,
- prisutni svedoci i
- reakcije tih prisutnih.
"Umreću ali se neću promeniti" od Alex Tselekidis
Jedan sjajan domaći dokumenatarac koji bi mogao da posluži kao uzor filmmakerima i youtuberima početnicima. Kratak, jednostavan, objavljen na YouTube-u samo, kvalitetan, privukao je mnogo pažnje u domaćim medijima i svideo se svima koji su gledali. Koliko znam autor je uradio ovaj dokumentarac kao diplomski rad u jednoj školi filma.
Takođe, pomenut ovde: viewtopic.php?f=6&p=9413#p9417

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Post od Video Majstor » 02.07.2014 1:53

Po uzoru na prvi trejler popularne video igre Grand Theft Auto V, jedna domišljata i vredna ekipa je snimila pravi video i to veoma kvalitetan i sa neverovatnom količinom podudarnih detalja. :shok:
Ispod ćete videti kako su to uspeli.
Zanimljivo je da je mesto radnje iz trejlera od igre fikcioni grad inspirisan Los Angelesom a ovaj "realni trejler" je sniman u Madridu.Radi uporedbe evo i original Grand Theft Auto V Trailer u punom kvalitetu:A evo kako su uspeli da ovo postignu. Njihov projekat je jedan od onih savršenih primera koji odlično demonstriraju šta sve može da se uradi i uz ograničen budžet. :winner:

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Post od Video Majstor » 09.05.2014 1:42

Veoma zanimljiv i veoma uspeo "prank" (šaljivi) video. :D
Takođe je odličan primer amaterskog horor videa.

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Post od Video Majstor » 21.04.2014 13:00

A Futuristic Short Film HD: by Sight Systems
Interesantan kratki film koji prikazuje jednu varijantu kako bi mogao izgledati svakodnevni život pomognut novim tehnologijama kao što su Augmented Reality, google glass i sl.
Film je originalan i veoma dobre priče. Pre svega ga kačim jer ima zanimljivih stvarčica koje nije toliko teško da upotrebite u vašim filmovima. Nadam se da će da posluži kao inspiracija.

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Post od Video Majstor » 06.02.2014 11:24

The Fixer
Španski režiser Conrad Mess, je 2011-e zapanjio publiku :shok: svojim kratkim filmom snimljenim mobilnim telefonom i budžetom od 400 dolara. Naravno osvojio je nagradu za najbolji film na festivalu "iPhone Film Festival (IFF)" http://www.iphoneff.com/
a ukupno je osvojio 9 nagrada.
Snimano je telefonom iPhone 4 a u postprodukciji su korišćeni programi Adobe Premiere, After Effects i Cinema 4D. Računar koji je korišćen: Acer, Intel Core i5, 4GB RAM memorije, Geforce GT 320M, 500GB HDD, Windows 7.
Verovatno najbolji primer da je veština ipak važnija od skupe opreme i da može mnogo toga da se uradi i sa ograničenom opremom. :) :clapping:

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Post od Video Majstor » 05.01.2014 16:19

Croft - Fan Film
Fanovi Lare Kroft, junakinje iz popularnog serijala video igara Tomb Raider (i dva filma), su napravili jedan kvalitetan i zabavn kratki film. Film je baziran na najnovijoj video igri "Tomb Raider" iz 2013-e koji se bavi događajima iz Larine mladosti i početcima njenog avanturističkomg života.

A evo i trejler za isti film:

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Post od Video Majstor » 22.11.2013 19:09

Simaptična ideja:

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Post od Video Majstor » 14.10.2013 1:28

Veoma cool! :cool: :shok:

...uskoro će "noć veštica" (Haloween), možda i vas inspiriše da snimite neki sablastan vidoe ili kratak film u haloween stilu. :mail1:

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Post od Video Majstor » 22.08.2013 16:19

Zanimljiv video snimljen iz mačije perpektive. Ako je verovati natpisu to je prvi takav film.
"Cat Diaries - Movie Filmed by Cats "

Re: Najzanimljivije od drugih autora

Post od Video Majstor » 29.07.2013 2:47

Time-lapse video nastajanja crteža kojeg crta dobar crtač je sjajna ideja. Ispod je jedan veoma impresivan primer: "Kako nacrtati realistično oko"

Vrh

cron