Corel Vide Studio

Opis foruma
- Diskusije o filmmakingu: Snimanje, Montaža, Preprodukcija, Produkcija, Postprodukcija, Efekti, Muzika, Zvučni efekti, Gluma, Animacija, Rasveta, Scenografija, Kostimografija itd.
- Festivali i takmičenja
Molimo vas da, ako saznate za neko filmmaking takmičenje ili festival, pokrenete temu o tome, u ovoj rubrici.

---
- Za prikaze vaših gotovih radova ili prezentaciju vaših sposobnosti koristite forum "Filmmakeri - predstavljanje i radovi"
- U vezi scenarija koristite forum "Scenario"

Pošalji odgovor


Ovo je kontrolno pitanje radi zaštite od automatskog slanja. Morate uneti tačan odgovor.
Smajliji
:) :D ;) :( :agree: :angry: :bad: :bb: :blum2: :blush: :bomb: :bye2: :censored: :clapping: :cool: :cray: :dance2: :dash2: :diablo: :drinks: :flag_of_truce: :gamer2: :give_heart: :give_rose: :good: :heart: :heat: :help: :hi: :lol: :mail1: :mocking: :morning2: :negative: :nyam1: :read: :sarcastic: :sarcastic_hand: :scare3: :shok: :shout: :skull: :sorry: :swoon2: :training1: :unknown: :wacko2: :winner: :yahoo: :yes:
BBCode je Uključen
[img] je Uključen
[flash] je Isključen
[url] je Uključen
Smajliji su Uključeni
Revizija teme
   

Proširen prikaz Revizija teme: Corel Vide Studio

Re: Corel Vide Studio

Post od chris198810 » 27.11.2017 10:03

Re: Corel Vide Studio

Post od pcpopovic » 24.08.2015 13:26

Hvala na odgovorima i savetima. Za sada mi je sasvim dovoljna i osnovna montaža. Kasnije... videćemo. Pozdrav!

Re: Corel Vide Studio

Post od felino » 23.08.2015 22:51

Molim. Da, žuti je za video signal.

Za uputstva, kako koristiti konkretan softver, pogledaj na Internetu, sigurno ih ima dosta, uključujući i YouTube. Možda ti uz Corel VideoStudio dolazi uputstvo? Možda ga ima za slobodno skidanje na sajtu Corela.

Što se tiče uputstva kako dobro montirati u estetskom smislu, to već nije povezano sa nekim određenim softverom već je znanje za sebe (zanat, umetnost) i najbolje ga je naučiti ako ne u nekoj školi onda iz odgovarajućih udžbenika. Ja sam postavljao u zip fajlu i takve knjige pa potraži linkove u mojim postovima, postavio sam u dva dela (dva zip fajla) sa više PDF knjiga u svakom od njih. Ako su linkovi obrisani, kaži pa da ponovim.

Evo ovde dve korisne knjige:
http://www.mediafire.com/view/t3y8w1sie3j3uic/daniel_eridzon_-_gramatika_filmskog_jezika.pdf

http://www.mediafire.com/view/26omvlr52mv41mi/Marko_Babac_-_Jezik_montaze_pokretnih_slika.pdf

Za nešto naprednije poduhvate, razmotri prelazak na Sony Vegas ili Adobe Premiere. Ako ti je osnovna montaža dovoljna (najčešće jeste), onda verovatno nemaš razloga.

Re: Corel Vide Studio

Post od pcpopovic » 23.08.2015 19:58

Hvala! Pretpostavljam da, u tom slučaju, video (žuti) činč i dalje ostaje povezan sa video kartom, što je u mom slučaju - Easy Cap!?
Molba jedna: Može li neka preporuka za Tutorijal za Corel VideoStudio (na srpskom ili hrvatskom ili bosanskom jeziku) - pre svega za montažu.
Da se pohvalim: Danas sam završio svoj prvi uspešan projekat "skidanja" VHS-a od 180 minuta i kreiranja svog prvog media projekta (montiranja dobijenog materijala) - kojim sam prilično zadovoljan.
Pozdrav i čujemo se.

Re: Corel Vide Studio

Post od felino » 22.08.2015 17:40

Treba ti ovakav kabl (dovoljne dužine):

kabl dva RCA na 3,5 mm stereo bananicu.jpg


Povežeš ga na VHS video rekorder na analogni audio izlaz (najčešće crvene i bele boje) gde idu RCA ("činč") konektori a sa druge strane u line-in na zvučnoj kartici. Pretpostavljam da koristiš integrisanu zvučnu karticu. Trebalo bi da imaš na VHS rekorderu te izlaze.

Re: Corel Vide Studio

Post od pcpopovic » 21.08.2015 16:42

@felino - Poštovanje i izvinjavam se što nisam ranije video Vaš odgovor.
Nekoliko stvari:
1. Corel Video Studio (koristim Pro X8) "vidi" EasyCap USB 2.0 i to kao SMI Grabber Device.
2. Hoću da snimam VHS na neki format za računar (naravno - i slika i ton). Ali mi Corel Video i dalje, u podešavanjima za zvuk, nudi samo opciju Line In (High Definition Audio).
3. Ukoliko je to (Line In...) jedina moguća opcija dobijanja zvuka - kako da povežem Video Recorder i zvučnu kartu? Da povežem, preko nekog adaptera, beli i crveni deo kompozitnog izlaza iz Recordera ka Line In ulazu na zvučnij karti ili... kako već?

Dosta mi je bitno i hitno, jer mi se već se već dosta posla nakupilo i stoji, a ne mogu ništa napraviti kako treba.

Do sada sam koristio program koji sam dobio uz Easy Cap; Ulead VideoStudio SE DVD, ali mi on jako često prekida snimanje raznoraznim Unexpected greškama - malte ne na svakih 10 minuta snimka ja moram da prekinem (ustvari - Ulead prekida) i onda nastavljam pa "lepim" delove. Namučih se, a nigde ni jedan dobar tutorijal, a baš i nisam "neki englez".

Hvala. Jako bi mi značila pomoć!

Re: Corel Vide Studio

Post od felino » 14.06.2015 17:48

Šta u stvari tačno hoćeš da snimiš u Corel Video Studiju? Da ga koristiš umesto Ulead, za capturing sa VHS-a (i ton i slika) ili hoćeš neki zaseban audio signal da snimiš u njemu?

Ako hoćeš da radiš capturing VHS-a preko Corela, da li on "vidi" EasyCap USB 2.0? Može li da se snimi samo slika? U opciji koju spominješ Corel očekuje da mu audio signal dođe preko linijskog ulaza tvoje integrisane zvučne kartice.

Ako hoćeš da snimiš neki zaseban ton, koji nije sa VHS-a, ne znam da li to Corel Video Studio može, nemam ga.

Na primer, možda si ti hteo da snimiš nešto preko multimedijalnog mikrofona...

Re: Corel Vide Studio

Post od pcpopovic » 11.06.2015 20:08

Izvinjavam se na greški (grešci), koja je u naslovu teme. Negde mi se izgubilo "o". Naslov je: Corel VideoStudio.

Corel Vide Studio

Post od pcpopovic » 11.06.2015 19:16

Poštovanje! Počeo sam da snimam VHS trake na računar. Imam jednu molbu i jedno pitanje. Koristim dva programa: Ulead VideoStudio SE DVD za nasnimavanje materijala (za to koristim EasyCap USB 2.0) i Corel VideoStudio Pro za video montažu.
Pitanje glasi: zašto ne mogu da u Corel VideoStudio Pro, čujem zvuk kada idem na opciju Capture (snimanje), omogućeno mi je u Opcijama samo "Line In (Reajtek High Definition...)"?
Molba: Ukoliko neko ima neki (bolji) Tutorial o korišćenju programa Corel VideoStudio Pro da mi se javi. Hvala!

Vrh

cron