DVD nema ton

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

Pošalji odgovor


Ovo je kontrolno pitanje radi zaštite od automatskog slanja. Morate uneti tačan odgovor.
Smajliji
:) :D ;) :( :agree: :angry: :bad: :bb: :blum2: :blush: :bomb: :bye2: :censored: :clapping: :cool: :cray: :dance2: :dash2: :diablo: :drinks: :flag_of_truce: :gamer2: :give_heart: :give_rose: :good: :heart: :heat: :help: :hi: :lol: :mail1: :mocking: :morning2: :negative: :nyam1: :read: :sarcastic: :sarcastic_hand: :scare3: :shok: :shout: :skull: :sorry: :swoon2: :training1: :unknown: :wacko2: :winner: :yahoo: :yes:
BBCode je Uključen
[img] je Uključen
[flash] je Isključen
[url] je Uključen
Smajliji su Uključeni
Revizija teme
   

Proširen prikaz Revizija teme: DVD nema ton

Re: DVD nema ton

Post od Video Majstor » 21.06.2012 17:50

Da se to dešava samo sa jednim programom odna bi uzrok mogao da bude recimo loš crack pa da je MPEG-2 enkoder počeo da "ne radi kako treba" svoj posao.i odna bi rezultat mogao da bude loš MPEG-2 zvuk.

Da se to dešava sa svim DVD diskovima, onda bi uzrok mogao da bude čak i glupost poput recimo loše priključenog kabal od zvučnika. Il irecim opregorevanje audio izlaza od pojačala itd.

A da je kriv rekorder, je teško za poverovatti jer na kompjuteru ima zvuka u tim fajlovima iz kojih kreiraš DVD. Ipak ako imaš priliku svakako isprobaj sa drugim rekorderom.

---
Pada mi još na pamet da si možda slučajno promenio region code na tvom DVD rezaču u računaru. Pogledaj u nekom od računarskih DVD plejera šta pokazuje koji je region code kod tebe u uređaju trenutn oodabran?
Srbija i cela evropa treba DVD region code 2.
http://www.videomajstor.com/mediji-dvd

Pripazi, region može da se menja ukupno 5 puta.

Re: DVD nema ton

Post od Goja » 19.06.2012 13:23

Radim sa maxel dvd - r diskovima i do sada nisam imao problema.Imam dva rezača u kompu probao sam sa jednim i sa drugim i uvek isto takođe imam i dva dvd kućna jedan kao kućni bioskop i jedan običan na oba dvd nema zvuka, prijatelj je snimao sa nekom kamerom i na svoj komp neznam na koji način prebacio snimke i kad je narezao ali ne dvd autoring nego samo klipove desilo se isto nema tona a fajlovi su mpg2.
Sinoć sam instalirao nero 8 i odradio snimanje preko nero captur-a nera preko moje tv karte 33 min
u dvd kvalitetu sa ac zvukom sve kako mi je ponudio sve sam to uradio zatim taj fajl takodje preko nera nasminimo dvd bez menija i da ste videli moje razočarenje kad zvuka nije bilo.Počinjem da sumljam u video rekorder to je neki soni studiski aždaja deluje dosta komplikovan sa gomilom funkcija i td ,dal je moguće da on izbacuje neki snimak koji je čudniji i neobični od standardnog neznam više šta je al sam odlučio da uzmem (pozajmim) drugi video rekorder i da probam mada nema neke logike ................

napominjem da snimak klip u kompijuteru radi besprekorno

Re: DVD nema ton

Post od Video Majstor » 19.06.2012 1:10

.MPG fajlovi su osteljivi ukoliko snimanje fajla bude nasilno prekinuto. Kada se snima prek oTv kartica, ponekad neka greška u programu ili nedostatak prostora na hard disku dovede do prekida snimanja i fajl završi kao oštećen. ...sad male su šanse da je to jer programi nisu prijavljivali grešku, ali et oda pomenem da n ita mogučnost ne može biti isključena.

Može da se desi da TMPGEnc nije dobro odradio posao sa MP2 fajlom (neki bag ili slično) ili da plejeri imaju problem da reprodukuju MP2. Ipak probaj sa AC3 formatom, 224kbs za stereo ili 448kbs za 5.1.
Vrlo moguće.

Goja, odradi ponovo izradu DVD-a svojom starom metodom ali u TMPGencu izaberi format zvuka AC-3.

Ipak problem nije rešen kako više neznam ni sam jednostavno na kućnom dvd nema zvuka dok na kompijuteru radi sve besprekorno i klip i vob fajl kako bilo.Još da sve bude grđe prijatelj me zove i kaže kad skine sa kamere fajlove i nareže dvd nema zvuka ??? šta se to dešava? nikad ranije nisam imao takav problem ?
dal postoji neko rešenje šta da uradim? Ranije koji bilo klip u bilo kojoj extenziji ubacim u tmpgenc i on sve odradi i dobijem savrsen dvd
šta sad?
Nije isključeno ni da problem pravi program u kojem narezueš diskove .Ili kvar na rezaču. Ili čak da su diskovi na koje si snimao neki nekvalitetni...

Hajde molim te u par reči opiši problem od tvog prijatelja. Da li je on radio na tvom računaru ili nekom drugom? Kojom metodom je prebacio snimke sa kemre na DVD? U kojem programu je radio DVD authoring? I u kojem prgramu je narezivao?

---

I reci mi da li imaš nek DVD koji na tom istom plejeru radi sa zvukom? Pitam raid provere da niej kavar u samom DVD plejeru.

Re: DVD nema ton

Post od Ilidan » 18.06.2012 20:41

Što u WMA kad taj format nema nikakve veze sa DVD formatom?! Kao takav, autoring program će ga rekompresovati u MP2 ili AC3. Svaka dodatna rekompresija kvari kvalitet zvuka pa izbegavaj tako nešto. Ako ti treba privremeni format za obradu koristi WAV za fajlove manje od 4GB (ili beše 2, ne sećam se) ili neki od lossless kodeka koje tvoj autoring program/audio editor podržavaju. Tu su FLAC, WMAL, ALAC.
Može da se desi da TMPGEnc nije dobro odradio posao sa MP2 fajlom (neki bag ili slično) ili da plejeri imaju problem da reprodukuju MP2. Ipak probaj sa AC3 formatom, 224kbs za stereo ili 448kbs za 5.1.
Čisto probe radi možeš da kreiraš DVD video uz pomoć AVStoDVD ili FAVC, podesiš ih da koriste MP2 kodek i vidiš da li TMPGEnc negde greši ili plejeri imaju problema sa MP2 kodekom.

Re: DVD nema ton

Post od Goja » 18.06.2012 16:24

Ilidan je napisao:Jesi li probao da konvertuješ audio u AC3 format?


Splitovao sam ton i izvukao ga kao poseban u wma i kao takav ga uvukao dvd lab i opet nista u ac3 nisam ,medjutim neznam sta bi se time dobilo doduse vise mi nije nista jasno do juče sam verovao kad ubacis neki fajl koji tmpgensc podrzava i on automatski odradi sve i nareze dvd da taj dvd radi odlično na svakom dvd uređaju.

Re: DVD nema ton

Post od Ilidan » 18.06.2012 15:50

Jesi li probao da konvertuješ audio u AC3 format?

Re: DVD nema ton

Post od Goja » 18.06.2012 14:58

Ipak problem nije rešen kako više neznam ni sam jednostavno na kućnom dvd nema zvuka dok na kompijuteru radi sve besprekorno i klip i vob fajl kako bilo.Još da sve bude grđe prijatelj me zove i kaže kad skine sa kamere fajlove i nareže dvd nema zvuka ??? šta se to dešava? nikad ranije nisam imao takav problem ?
dal postoji neko rešenje šta da uradim? Ranije koji bilo klip u bilo kojoj extenziji ubacim u tmpgenc i on sve odradi i dobijem savrsen dvd
šta sad?

Re: DVD nema ton

Post od Video Majstor » 11.06.2012 22:52

u kom programu da napravim dvd bez rekompresije
Pa mislim da mogu svi profesionalniji DVD authoring programi kao što su DVD Architect, Adobe Encore i sl... ali oni se samo u kompletu dobijaju... MOžda ti imaš neki od njih jer i ti se baviš montažom.

Najbolje je DVDLab on ni nema svoje enkodera tako da je namenjen isključivo za izradu DVD-a bez rekompresije. Ali nije baš za potpune početnike.Traži malo posvećenosti.

A od besplatnih alternativa samo DVD Styler.

i kolko se gubi na kvalitetu slike kad se radi rekompresija.
Pa ako je TMPGEnc dobro podešen ne gubi se mnogo, obično je neprimetno ali ipak tu je nepotrebno čekanje, pa rizik da je nešto možda loše podešeno... Proceni golim okom koliko ti deluje različito od originala.

Ta druga kompresija nija loša u slučaju kada je ona prva rađena sa velikim bitrateom da se sačuva kvalitet. A onda se drugom kompresijom dobijaju manji i praktičniji fajlovi. Iz tog razloga se obično radi capturing u neki od loseless formata pa se onda naknadno konvertuje u sve što treba.
Znači najpre je faza 1) digitalizovati i ne izgubiti kvalitet. A onda faza 2) natenane konvertovati (rekompresovati) u neki praktičniji format.

DVD stiler koji sam skinuo ili ja neznam da radim ili on ne radi a i uputstvo sa ovog sajta ne odgovara ovom dvd stileru koji sam skinu sa neta
...da sad je vec izasla DVDStyler 2.2 verzija. Moram da obnovim tutorijal na novu verziju. Već sam bio obećao ali nisam stigao. :sorry: Nadam se da ću u narednih 15 dana.

Re: DVD nema ton

Post od Goja » 10.06.2012 11:30

problem je rešen
pustio sam ponovo video rekorder i ponovo snimio - digitalizovao snimak pomocu tv karte
nisam menjao naziv niti bilo šta drugo.Zatim sa uz pomoć tmpgenc programa snimio dvd koji radi i ton i zvuk.sve je ok šta je bilo neznam dal zato što sam menjao naziv tačka zarez šta god ali sad je ok
Još jedno pitanje
u kom programu da napravim dvd bez rekompresije i kolko se gubi na kvalitetu slike kad se radi rekompresija.
DVD stiler koji sam skinuo ili ja neznam da radim ili on ne radi a i uputstvo sa ovog sajta ne odgovara ovom dvd stileru koji sam skinu sa neta
hvala svima na trudi i savetu
pozz

Re: DVD nema ton

Post od Video Majstor » 10.06.2012 2:07

Namestio sam na Lower field first medjutim iz nekog razloga celo pre podne je tmpgenc radio i napravio mi dvd folder od 6.4 g .
Pa onda nije isključeno da je neki kvar ili oštećenje fajla u pitanju...

Scan type : Progressive
Ako je ovo od originalnog fajla onda može DVD ostati progresive. U stavri to je preporučljivo.

Međutim, malkice je čudno da originalni snimak bude progressive. Obično programi za snimanje sa TV kartica ostave Interlaced u originalu.

Mislim da u podešavanjima WinFast PVR-a (ako sa njim snimaš) trebaš podesiti format snimanja "DVD". Proveri da li je sada tako?

Ono što sa čačkao i primetio al neznam dal je to moguće da originalni naziv snimljenog fajla preko tv kartice ako ne rinejmujem kućni dvd pročita bez problema sa zvukom i slikom napominjem nisam menjao extenziju kod onih de sam menjao ime a njih čita bez zvuka??????
dal to ima blage veze
Pa moguće je...

umesto Vencanje 1.deo.mpg
stavio
Vencanje1deo,mpg

BEZ DODATNIH TAČAKA! ------> http://www.videomajstor.com/saveti

Ako nije to reci koje je bilo originalno ime a koje je posle preimenovanja, pa ćemo otkriti misteriju.

inače digitalizujem preko tv karte Win fast a pravim dvd (ovog puta bez menija) preko TMPGEnc 4
Dobro je međutim deo kvaliteta se gubi jer se rade dve kompresije. TV kartica može da snimi u format koji je već kompatibilan sa DVD-om pa se može izbeći druga kompresija ali onda ne bi mogao da koristiš TMPGenc Authoring Works već neki program koji može bez rekompresije.

Vrh

cron