Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

Pošalji odgovor


Ovo je kontrolno pitanje radi zaštite od automatskog slanja. Morate uneti tačan odgovor.
Smajliji
:) :D ;) :( :agree: :angry: :bad: :bb: :blum2: :blush: :bomb: :bye2: :censored: :clapping: :cool: :cray: :dance2: :dash2: :diablo: :drinks: :flag_of_truce: :gamer2: :give_heart: :give_rose: :good: :heart: :heat: :help: :hi: :lol: :mail1: :mocking: :morning2: :negative: :nyam1: :read: :sarcastic: :sarcastic_hand: :scare3: :shok: :shout: :skull: :sorry: :swoon2: :training1: :unknown: :wacko2: :winner: :yahoo: :yes:
BBCode je Uključen
[img] je Uključen
[flash] je Isključen
[url] je Uključen
Smajliji su Uključeni
Revizija teme
   

Proširen prikaz Revizija teme: Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Re: Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Post od Janko » 23.06.2012 13:22

Okreni, obrni, izgleda da je to jedini nacin. Znaci nista od nadanja da je neko izmislio
carobni stapic koji bi cekiranjem opcije remove PUO limitations to stvarno uradio u potpunosti
, sa pocetka posta. Javicu se opet dogodine sa istim pitanjem, ko zna...

Pozdrav.

Re: Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Post od Video Majstor » 21.06.2012 17:41

Shvatam...
Onda sledeći predlog:

Da odradiš ponovni authoring a i da ručno uneseš chaptere i dodas meni za izbor zvuka, to nije najjednosatvnije al opet nije ni toliko komplikovano. A rezultat bi najverovatnije bio po tvom ukusu.

Znači predlažem da uradis authorng u recimo DVDLab Pro-u i da ručno kreiraš menije i uneseš chaptere.

Da bi dobio listu chaptera koristi DVD Decrypter.

Re: Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Post od Janko » 19.06.2012 1:59

Da, tacno. Nalazi se u meniju. Do njegovog edita se dolazi pomocu Vob Edit, Vob Blanker, Pgc Edit itd. I to sam svojevremeno probao. Alati su za seckanje u sitna crevca. Neretko se pronadje pozicija u meniju gde je uneseno ogranicenje, ima opcija blank, remove, delete, disable ali je rad mukotrpan i ne bas uvek uspesan. Ja sam to radio malo nasumicno, malo po smislu. To vec moze da bude zbog mog nesnalazenja ali je nepreporucljivo jer oduzima mnogo vremena, zivaca, provera gledanjem zapisa pa opet nanovo...

Za vikend cu probati par programcica koji preporucuju braca Rusi u nekom pc casopisu i napisacu kako je proslo pa ako bude zaintersovanih nek procitaju.

Re: Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Post od Video Majstor » 19.06.2012 0:54

Da Vam olaksam malo. Dakle, ni jedan zapis koji posedujem nema tip zastite protiv kopiranja, ripanja itd... Tu nema nikakvih problema. Pitao sam samo u vezi opisanih teskoca sa komandama prilikom reprodukovanja na PC a samim tim i na kucnom DVD playeru.
Jasno je. Ali to je verovatno uprgoramirano u funkcionalnost menija. I teško je to ukloniti a da ne ukloniš menije. Eventualno možeš da iznova kreiraš meni funkcionalnost u nekim od naprednijih programa za DVD authoring...

Uklanjanje menija takodje brise chaptere sto je kod filma mozda podnosljivo (mada, mislim da posle nema titlova) ali kod koncerata je nezamislivo i video tada postaje neupotrebljiv bez mogucnosti izbora audio streamova.
Hm,
Hajde bar napravi jednu probu sa uklonjenim menijima pa proveri kako funkcioniše.

Za sada znam sigurno da možeš da zadržiš audio streamove u DVDFab-u. Ostalo se mora proveriti.

...

Pada mi na pamet nešto... trebao bi još da probaš DVD Rebuilder i DVD Reauthor. Ja ih nisam još koristio ali oni su koliko znam moćni programi za te stvari.

Re: Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Post od Janko » 19.06.2012 0:46

DVDShrink ne pomaze, ostaje jos Vas predlog sa AnyDVD pa ako nista ne bude dizem ruke ponovo dok se opet ne iznerviram. Razumem otkuda zastite protiv kopiranja DVD ali kome treba ova glupost da ne dozvoljava ubrzanu ili usporenu reprodukciju ili prelazak na sledeci chapter. Pa i na original DVD su ove komande sasvim funkcionalne. Pri tom su zastite protiv kopiranja mnogo vaznije za izdavaca pa se ipak otklanjaju lako uz pomoc odabranih alata, dok ove koje mene muce i smatram ih bespotrebnim, slabo ili nikako.

Da Vam olaksam malo. Dakle, ni jedan zapis koji posedujem nema tip zastite protiv kopiranja, ripanja itd... Tu nema nikakvih problema. Pitao sam samo u vezi opisanih teskoca sa komandama prilikom reprodukovanja na PC a samim tim i na kucnom DVD playeru.

Re: Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Post od Ilidan » 18.06.2012 15:48

Nisam radio na taj način jer sam uvek uklanjao ograničenja sa originalnih diskova ali možda može i tako. Jedino da probaš.
DVDShrink podržava uklanjanje Prohibited User Operations (PUOP) i dok su fajlovi na HDD. Pokušaj prvo sa njim pa, ako ne uspe, onda nareži disk i probaj sa AnyDVD.

Re: Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Post od Janlo » 17.06.2012 21:09

Ok, znaci narezem koncert na DVD, onda AnyDVD uoci razne zastite. Moze li se sad zapis vratiti na HDD u svoj DVD folder ali ociscen od ogranicenja? Takav fajl bih gledao na racunaru ali jos cesce na kucnom DVD Playeru koji je glavni razlog sto sam postavio pitanje.

Re: Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Post od Ilidan » 17.06.2012 10:16

AnyDVD sve radi "u letu", On-the-Fly što bi rekli Amerikanci. Učitaš AnyDVD (ili se sam učita sa sistemom). Ubaciš DVD disk i AnyDVD sam analizira disk, utvrdi kakave zabrne postoje na njemu i zatim omogućava bilo kom programu koji zahteva pristup tom DVD disku da zaobiđe ta ograničenja. Ograničenja mogu biti zaštita od kopiranja ili PUO (Prohibited User Operations).
Rezultat je isti kao da si kopirao DVD disk na HDD koristeći, recimo, DVDFab Deryper. Samo što u ovom slučaju ne kopiraš disk i tako štediš i vreme i prostor.

Re: Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Post od Janko » 17.06.2012 1:53

Ako smem da kazem za AnyDVD nisam ga ni probao, tj ne znam kako on funkcionise i kako se radi sanjim. Milion ljudi ga koristi, a ja eto... Nesto sam davno pokusavao ali mi nista nije bilo jasno pa sam digao ruke. Kada pred sobom nemam vizuelno okruzenje nekog programa ja kao i da ga nemam.

Re: Limiti prilikom reprodukovanja DVD

Post od Ilidan » 16.06.2012 22:46

Tačno. Svaki DVD je za sebe. Što se alata tiče, ako već nisi, možeš da probaš i DVDShrink i DVDDecrypter.
Mada, malo me čudi da ti AnyDVD nije odradio posao. Ja sam ga pre godinu-dve testirao sa par diskova i uklonio je sve, kao da diskovi nisu imali nikakvo ograničenje.

Vrh

cron