export premiere pro

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

Pošalji odgovor


Ovo je kontrolno pitanje radi zaštite od automatskog slanja. Morate uneti tačan odgovor.
Smajliji
:) :D ;) :( :agree: :angry: :bad: :bb: :blum2: :blush: :bomb: :bye2: :censored: :clapping: :cool: :cray: :dance2: :dash2: :diablo: :drinks: :flag_of_truce: :gamer2: :give_heart: :give_rose: :good: :heart: :heat: :help: :hi: :lol: :mail1: :mocking: :morning2: :negative: :nyam1: :read: :sarcastic: :sarcastic_hand: :scare3: :shok: :shout: :skull: :sorry: :swoon2: :training1: :unknown: :wacko2: :winner: :yahoo: :yes:
BBCode je Uključen
[img] je Uključen
[flash] je Isključen
[url] je Uključen
Smajliji su Uključeni
Revizija teme
   

Proširen prikaz Revizija teme: export premiere pro

Re: export premiere pro

Post od felino » 12.03.2015 17:11

Prosto, sačuvaš na jednom mestu (folderu) sve medija fajlove i fajl projekta (Save Project to New Folder, odabereš da se kopiraju medija fajlovi), kada hoćeš nešto da menjaš, otvoriš ponovo u programu u kojem radiš i eto :)

Malo se šalim, pretpostavljam da sve ovo znaš, i pretpostavljam da pitaš zato da ne bi morao da čuvaš baš sve izvorne fajlove ali boljeg načina zaista nema.

Bilo šta od ovoga da probaš, upozoravam te da se prvo uvežbaš na nekom za to pripremljenom projektu (dummy projekat) a ne da odmah radiš na nekom svom bitnom projektu. Da se ne desi da trajno pobrišeš ono što ti je važno (da, postoje programi za vraćanje obrisanih podataka ali može se desiti da ih ne vratiš sve).

1. Sačuvaš svaki kanal posebno, kao master, možeš sa svim editima a možeš još jednu verziju, suvu, bez ičega. Tako dobiješ fajlova koliko i kanala za ton imaš.

2. Eksportuješ ton kao višekanalni audio. Tada si najčešće ograničen na recimo 6 ili 8 kanala. Pri tome će ti sve radnje ostati trajno upisane, nema mnogo menjanja kasnije npr da neki edit promeniš i slično. Dakle, ako to radiš, možda je bolje da eksportuješ dva fajla, jedan sređen i jedan bez ikakvih radnji na tonu - kao i za tačku 1.

3. A ako baš hoćeš da radiš drugačije, možeš ovako. Recimo, možeš da eksportuješ zasebno video i audio stream (i potom sve zajedno) u master kvalitetu, označiš prethodno markerima u projektu tačno odakle dokle si eksportovao, ništa više ne pomeraš levo-desno i ne montiraš video, razdvojiš video od audija na svakom video fajlu, pobrišeš video unutar projekta, sačuvaš sve kao novi projekat sa sve medija fajlovima iskopiranim na novo mesto, kasnije pobrišeš (ne preporučujem) video fajlove AKO TI STVARNO ne trebaju i kada sledeći put otvoriš taj novi projekat (audio fajlove na žalost nećeš moći da brišeš jer ti trebaju) možeš da menjaš na tonu šta hoćeš. Onda eksportuješ odatle ton pa ga pridružiš ranijem master videu ili još jednostavnije, uvezeš master video pa eksportuješ sve zajedno.

Re: export premiere pro

Post od Esso » 12.03.2015 10:01

Mene zanima kako najbolje da exportujem recimo neki audio- video fajl u kojem imam recimo vise audio traka poput govornika,IT ton, audio efekti, musika itd...
Sada me zanima kako da to sacuvam tj. exportujem da kasnije mogu recimo nesto izbaciti ( np. muziku)
Ako ga exportujem kao stereo necu moci izbaciti muziku jer je sastavni dio audia ?
Da su samo dva mogao bi mozda to da rijesim sa panoramom ,jednom odredim lijevi drugom desni kanal ali kako kada je vise audio traka???
Nadam se da me cijenjene kolege sa vise iskustva kontaju :)

Re: export premiere pro

Post od RTV Homolje » 22.09.2012 22:23

Hvala puno na velikoj pomoći svima!

Re: export premiere pro

Post od Video Majstor » 16.09.2012 0:07

Nego, kako da podesim bsplayer da koristi Cyberlink-ov kodek ?
BS.Player to ima još najbolje rešeno od svih plejera.

Options > Preferences > Filter Management > Filter priority
i onda klikneš na "Add filter" i na spisku izabereš one koje želiš da imaju prioritet. Preporučujem da na listu prioriteta dodaš sledeće filtre:
Cyberlink Video Decoder
Cyberlink DVD Navigator
DivX Decoder Filter
DivX H.264 Decoder

Oni će dobiti prioritet u odnosu na konkurentske u slučaju da se pušta format koji može da koristi te filtre. Ova lista prioriteta nema nikakav uticaj na ostale plejere već samo na BS.Player.

A što se moje preporuke za korišćenje kodeka za MPEG2 tiče to je ELECARD mpeg2 encoder
To je nažalost evaluation verzija ali...
Pa ako već predlažeš Elecardov softver, nije potreban enkoder, može i dekoder samo: http://elecard-decoder-streaming-pack.en.softonic.com/

Inače, zaista najjednostavnije rešenje za MPEG-2 dekoder je instalirati Cyberlink PowerDVD može i stara verzija. Ja na primer koristim PowerDVD 6.0 koji je mali programčić od samo nekkoliko megabajta i uz njega imam najbolji MPEG-2 dekoder (Cyberlink Video Decoder) tako da MPEG-2 radi u svim plejerima.


*****
Zanimljivost:
Za MPEG-2 ne postoji besplatan codec (izuzetak je dscaler mpeg filters) jer su patenti koje koristi MPEG-2 ne licenciraju besplatno. Tako da čak i kad bi programeri hteli da besplatno naprave MPEG-2 dekoder on opet ne bi mogao da bude besplatan jer u njegovu cenu mora biti uračunata cena licence.
Međutim patenti za MPEG-2 uskoro ističu. Polovina ističe ove godine. 2013-e ističe još jedna četvrtina a do 2019-e će isteći svi patenti za MPEG-2 tehnologiju i onda će postati potpuno besplatana i moći će biti potpuno legalni besplatni dekoderi i enkoderi.

Re: export premiere pro

Post od bezuslovni » 14.09.2012 22:30

Verovatno da postoje podešavanja u samom BS Player-u za use external codecs... (mada to već znaš) , pa pokušaj nešto :blush:
A što se moje preporuke za korišćenje kodeka za MPEG2 tiče to je ELECARD mpeg2 encoder
To je nažalost evaluation verzija :( ali...

Re: export premiere pro

Post od RTV Homolje » 12.09.2012 22:06

Videćemo sada da li će da im trza ;)
Nego, kako da podesim bsplayer da koristi Cyberlink-ov kodek ?
Hvala još jednom.

Re: export premiere pro

Post od Video Majstor » 12.09.2012 15:34

Imate li ideju koji kodek koristiti sa reprodukovanje tih fajlova?
koji preporučujete za reprodukovanje mpeg2 fajlova?
Ovo je naš spisak preporučenih codeca: http://www.videomajstor.com/softver-kodeci
Za MPEG-2 postoji samo jedan besplatan i to je DScaler MPEG Filters (DScaler 5 Mpeg Decoders)

A pored pomenutog, najbolje rešenje je da se na računar instalira i neka verzija Cyberlink PowerDVD plejera jer uz njega dolazi i najbolji MPEG-2 dekoder.

Oni traže materijal od 1.30h da ne prelazi 4.4gb. I ja im šaljem .mpg format.
Oni ga i pustaju sa harda, ali kako kažu u ponekad se javlja seckanje iz bs plejera.
Možda nemaju odgovarajući kodec. Imate li ideju koji kodek koristiti sa reprodukovanje tih fajlova?
I pored codeca ova priča je malo čudna... Ako koriste iste te fajlove a samo tvoji fajlovi trzaju onda mora da postiji još neki problem.

Re: export premiere pro

Post od RTV Homolje » 12.09.2012 8:31

Imam legalnu verziju Premiera. Ceo CS5 paket :)
Problem je verovatno do njih, pošto kod mene u bs plejeru nema nikakvih trzaja.
A koristim kodek koji je bs skinuo.
Nego koji preporučujete za reprodukovanje mpeg2 fajlova?

pozdrav

Re: export premiere pro

Post od bezuslovni » 12.09.2012 1:09

RTV Homolje je napisao:Sada je sa exportom sve u redu, ali eto, javlja se to seckanje kod njih iz bs plejera.
Ne znam koji kodek da im predložim... ;)


Pa vidiš kako ja na to sve gledam danas:
Nekada kada su procesori u široj upotrebi (tj. kod nas) bili slabiji , tada je jako bitno bilo izabrati dobre i odgovarajuće kodeke za kvalitetno puštanje filmova bez Freez-ova i slično, a i nije bilo nešto puno plejera u ponudi (nedostatak brzog interneta).
Međutim danas je slika svega toga potpuno drugačija. Danas su mašine "jake i brze", tako da gutaju dosta toga bez problema (osim u ekstremnim uslovima) , a i sami playeri manje više imaju integrisane kodec pack-ove u sebi ili su isti dostupni za free download po preporuci stvaratelja plejera.

Moji neki zaključci iz cele ove priče su ovakvi:

-Problem nije u njihovim kodecima ( Nego me ovo zanima: Imaš li TI instalirane predviđene kodeke?) Legalne i kompletne verzije Adobe Premiere Pro imaju integrisane SVE potrebne kodeke za besprekoran rad. Ali pošto je :censored: može da se desi da tebi fali neki ili je neispravan. Idi na ovaj link i skini ovaj koristan programčić pa ti lepo i polako prečešljaj tvoj računar i ispravi eventualne "greškice" u kodecima. Pa kad se ti osiguraš onda da tražimo probleme dalje.

Mada kada bolje razmislim... :mail1: Ti reče da dotična "produkcija" koristi BS player ??? Baš iz tog razloga je stavljam pod navodnicima (ako me razumeš) . Po svemu sudeći nemaju odgovarajuću opremu za emitovanje TV programa , pa je sve moguće.

Isproveravaj ti svoje mašine kao prvo. Možda ti se u samom Render-ovanju javljaju problemi pa se sam zapis vrši sa tim istim "nasleđenim" problemima.

Re: export premiere pro

Post od RTV Homolje » 10.09.2012 10:15

Sada je sa exportom sve u redu, ali eto, javlja se to seckanje kod njih iz bs plejera.
Ne znam koji kodek da im predložim... ;)

Vrh

cron