Problem sa formatom slike [Total TV]

Opis foruma
Televizija (za gledaoce i za TV profesionalce)
- Zemaljska, Kablovska, IPTV, Satelitska, Web televizija...
- HDTV, 3D TV, SDTV...
- Digitalna: DVB-T2, DVB-T, DVB-C, DVB-C2, DVB-S, DVB-S2...
- Ponuda TV kanala i usluga
- Pokretanje sopstvenog TV kanala, Tehnologije, Studio, Problematika, Pravna pitanja...
- Kupovina dozvola za emitovanje filmova i videa koji su zaštićeni autorskim pravima...

Radio
- radio streaming
- internet radio stanice

Internet
- video za web starnice
- video streaming,
- internet usluge, VOD ...
- hosting i serveri za video streaming...
- internet provajderi

Mediji, marketing, medijska tržišta, istraživanja, gledaoci...

Pošalji odgovor


Ovo je kontrolno pitanje radi zaštite od automatskog slanja. Morate uneti tačan odgovor.
Smajliji
:) :D ;) :( :agree: :angry: :bad: :bb: :blum2: :blush: :bomb: :bye2: :censored: :clapping: :cool: :cray: :dance2: :dash2: :diablo: :drinks: :flag_of_truce: :gamer2: :give_heart: :give_rose: :good: :heart: :heat: :help: :hi: :lol: :mail1: :mocking: :morning2: :negative: :nyam1: :read: :sarcastic: :sarcastic_hand: :scare3: :shok: :shout: :skull: :sorry: :swoon2: :training1: :unknown: :wacko2: :winner: :yahoo: :yes:
BBCode je Uključen
[img] je Uključen
[flash] je Isključen
[url] je Uključen
Smajliji su Uključeni
Revizija teme
   

Proširen prikaz Revizija teme: Problem sa formatom slike [Total TV]

Re: Problem sa formatom slike [Total TV]

Post od Jannko » 09.11.2012 10:49

Resio sam problem tako sto na daljinskom od resivera ima podesavanja za svaki kanal sto se tice formata slike i samo se tu namesti recimo 16:9 !!!!!!

Re: Problem sa formatom slike [Total TV]

Post od Video Majstor » 04.10.2012 20:56

Pitao sam prijatelja i kod njega rade normalno ti kanali. Znači problem je u tvom risiveru. Probaj da pogledaš da li u menijima ima neka podešavanja za svaki kanal posebno da se podesi aspect ratio.

Takođe pogledaj u opcijama da li ima nekakva "RESET" da se sve opcije ponište (da se isprazni memorija) i ponovo da nađeš kanale i da podesiš.

Ako ne može, traži da ti zamenu risiver.

Re: Problem sa formatom slike

Post od Jannko » 02.10.2012 11:03

Unapred hvala :hi:

Re: Problem sa formatom slike

Post od Video Majstor » 30.09.2012 14:56

Ne znam tačno. Međutim takvi simptomi znače da, signal koji se emituje, nije sasvim u redu tj. nije sasvim prema standardima. E sad kada je u pitanju nešto što nije prema standardima onda nema garancije kako će uređaji taj signal tumačiti. Neki uređaji se snalaze sa mnogo toga a neki baguju.

Ono što mi pada na pamet je da problem sigurno nije u televizoru nego u risiveru. Probaj da li možda ima novi firmware za taj risiver. Takođe probaj da pitaš u Total TV-u da ti zamene uređaj.

...pitaću prijatelja koji ima Total da li je i kod njega isti slučaj.

Problem sa formatom slike [Total TV]

Post od Jannko » 28.09.2012 13:09

Evo imam vec neko vreme problem sa pojedinim kanalima ,inace koristim Total tv a od tv prijemnika imam panasonic plazmu.Ono sto mi stvara problem je da se na pojedinim kanalima ne vidi titl televizije konkretno na eurosportu,na prvoj i na sport klubu,Pokusavao sam da na tim kanalima stavim format 4:3 ali nista,Na svim ostalim kanalima RTS,PINK,B92 sve ok ali samo na tim kanalima imam problem jer mi je malo i slika malo losija.Pre izvesnog vremena sam slucajno otkrio da kada sam nam kanalu Fox Life pa se prebacim na eurosport onda je slika normalna i sve se vidi sto kod PRVE TV nema sanse, i posle kada se prebaci na neki drugi kanal recimo na RTS pa ponovo na eurosport slika se razvuce i opet se seku ivice.Ali ni to vise ne pali od pre dva tri meseca pa vas molim da li znate u cemu je problem.A probao sam razne formate 4:3,16:9,auto,just ma sve ali nikako!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A kada vratim stari TV onda je sve u redu !!!!!!!!!

Vrh

cron