MeGUI Converter

Programi, Alati, Formati, Podešavanja, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux, DVD authoring, Blu-ray Disc authoring, Rad sa subtitlovima, Zvukom (audiom)...

Moderatori: Video Majstor, djyova, prijateljv, Ilidan

Opis foruma
- Programi, Alati, Plejeri...
- Kodeci, Filtri, Podešavanja, Analiza...
- DVD authoring, Blu-ray Disc authoring...
- Rad sa subtitlovima, Ustimavanje subtitlova, Prevodjenje...
- Video kompresija, Formati, Konvertovanje, Enkodiranje, Mux, Demux, Remux...
- Obrada zvuka (audio), Muzički programi...
...itd.

Re: MeGUI Converter

Postod prijateljv » 01.06.2012 6:57

Evo po redu MeGUI Log:Nic,FFAudioSource i Direct ShowSource:

Slika

Slika

Slika

E sada,koliko sam ja shvatio,AVS skripta iz prvog loga(slike)kada je Nic dekoder podrazumevani i AVS skripta iz drugog loga(slike)kada je FFAudio Source aktivan,je ustvari ta skripta iz mog prvog posta,sa kojom MeGUI radi konvertovanje,crop,resize videa i koja radi odlicno.U ovoj AVS skripti nema tona,a koliko sam ja uspeo da protumacim,tako i treba da bude u ovoj skripti MeGUI"OneClick Preview" (2152)verzije.Evo te AVS skripte:
_________________________________________________________________________________

LoadPlugin("D:\Aplikacije\MeGUI 2152\tools\ffms\ffms2.dll")
FFVideoSource("D:\Filmovi\La Guerre Du Feu\La Guerre Du Feu.mkv", threads=1)
#deinterlace
#crop
#resize
#denoise
_________________________________________________________________________________

E sada,ako se ne cekira indeksiranje fajla,vec se odabere opcija: DirectShowSource-kao na slici:

Slika

Onda se dobija AVS skripta,koja opet nema tona,ali ima: (audio=false) u sebi,kao sto je u nastavku:
_________________________________________________________________________________

DirectShowSource("D:\Filmovi\La Guerre Du Feu\La Guerre Du Feu.mkv", fps=23.976, audio=false, convertfps=true).AssumeFPS(24000,1001)
#deinterlace
#crop
#resize
#denoise
________________________________________________________________________________

Sada valjda treba otvoriti AVS skrptu i to rucno prepraviti na: (audio=true)...Ovakva prepravljena skripta ima ton u,recimo Virtual Dub ali je nisam testirao u MeGUI za konvertovanje:
_________________________________________________________________________________

DirectShowSource("D:\Filmovi\La Guerre Du Feu\La Guerre Du Feu.mkv", fps=23.976, audio=true, convertfps=true).AssumeFPS(24000,1001)
#deinterlace
#crop
#resize
#denoise
_________________________________________________________________________________

Naravno ovo su samo moja nagadjanja.Neko slicno objasnjenje sam pronasao ali nije do kraja protumaceno.Jedno mi samo nije jasno?-ako je "Nic"dekoder po defaultu u MeGUI,cudi me da otezano(dugo)uvlaci fajl (ili sta vec radi)pre konvertovanja,a nigde konkretnog objasnjenja.Ove druge varijante izbora dekodera su ipak, samo aternative(po meni).Sem toga,uopste mi nije problem ni tih 10min. duze pre,ili odabrati: DirectShowSource-i malo sporije konvertovanje -bitno je da se dobije zeljeni(kvalitetan) izlazni fajl,sto je i svrha svega ovoga...
prijateljv
Član foruma
 
Postova:  192
Pridružio se:  25.01.2011 18:56

Re: MeGUI Converter

Postod Ilidan » 01.06.2012 12:35

Po default-u kada otvara audio MeGUI ide ovim redom: NicAudio, FFAudioSource, DirectShowSource. Kada prvi filter ne uspe da otvori audio, MeGUI prelazi na drugi. A ako i tada ne uspe prelazi na treći DSS. To se vidi i na tvojoj prvoj slici. Ti jesi odabrao NicAudio ali MeGUI nije mogao da otvori fajl sa njim pa je iskoristio FFAudioSource.
Slika
NicAudio može da otvara samo određene audio foramte ali ne i da "čupa" audio iz raznih audio-video konternera kao što su AVI, MKV, MP4 itd. Tačnije, NicAudio podržava samo MPEG Audio/AC3/DTS/LPCM i još par nekompresovanih audio formata.
Sa druge strane FFAudioSource može da čita i audio iz bilo kog formata koji podržava FFMPEG (a to je preko 100 formata) i on uvek indeksira fajlove. Zato i postupak učitavanja traje duže.

Što se tiče skripti koje si naveo. MeGUI uvek kreira dve skripte - jednu za video i jednu za audio. Primera radi, naveo si ovu skriptu:
LoadPlugin("D:\Aplikacije\MeGUI 2152\tools\ffms\ffms2.dll")
FFVideoSource("D:\Filmovi\La Guerre Du Feu\La Guerre Du Feu.mkv", threads=1)
#deinterlace
#crop
#resize
#denoise


FFVideoSource indeksira i učitava samo video strim dok je prethodno FFAudioSource indeksirao audio za svoje potrebe. Pošto se prvo kompresuje audio FFVideoSource može da iskoristi indeks koji je pre toga kreirao FFAudioSource pa se ne vrši novo indeksiranje kada se učitava video.

Ista je situacija i sa DirectShowSource. Uvek se kreiraju dve skripte ali se ne vrši indeksiranje. Ako pogledaš treću sliku videćeš sadržaj Avisynth skripte kojom je otvoren audio fajl i videćeš da stoji video = false. To znači da ta DSS skripta prosleđuje samo zvuk, ne i video. Sa druge strane, skripta kojom se učitava video sadrži deo audio = false i na taj način se servira samo video.
Ilidan
Član foruma
 
Postova:  81
Pridružio se:  07.01.2011 19:50

Re: MeGUI Converter

Postod prijateljv » 02.06.2012 9:35

Ja sam u medjuvremenu saznao da Nic decoder radi samo sa odredjenim formatima tona,pa sam hteo da dodam u post,ali vidim da ti sve ove informacije vec znas.Sto se tice ovog produzenog vremena (dekodiranja,indeksiranja i sl.)nesto sam razmisljao,i najverovatnije sve to radi kako treba...O cemu se radi? Dosta slicnih konvertera jednostavno nisam mogao uopste da pokrenem ili je program"krash-ovao"kada krene x264 da radi.Mislio sam da je uzrok tome slab AMD cpu koji sam do skoro koristio,ali nije bas tako:dobio sam objasnjenje za(AFAIK delphi...Delphi 3) valjda u kom programu,ili sta vec,su pisane ove aplikacije,ne podrzava moj AMD cpu...?...Odnedavno koristim Intel cpu (slabiji od najslabijeg) ali zato na njemu rade sve ove pomenute aplikacije i kodeci (rutinski) bez ikakvih problema: "Intel for the next president"...

Uglavnom mi je ovo sada(u globalu)jasnije.Ima tu jos finesa do kojih naravno,moram sam da dodjem kroz razne testove i dodatna pitanja.Ja cu u nastavku da okacim metod koji ja koristim za konvertovanje sa MeGUI,pa me naravno,ipak zanima misljenje strucnijih kolega.Znaci:File- Open-uvucemo zeljeni film,otvara se prozor-(1)-na slici:

Slika

Ja ovde cekiram:File Indexer-otvara se prozor-(2)-cekiram:Select Audio Tracks-posle toga:Queue-na sledecoj slici,otvara se prvo prozor-(3)-gde MeGUI extraktuje(izvlaci)audio i pakuje ga(po defaultu)u isti folder gde je izvorni film,u ovom primeru,u ADTS(AAC)formatu.Posle toga otvara se prozor-(4)-gde program indeksira (FFMS)i pravi FFINDEX fajl i isto ga smesta gde je izvorni film.

Slika

Ovde se sada pojavljuju tih 10-tak minuta cekanja,ali kao sto sam naveo, mislim da je sve ovo kako treba i da je u pitanju moj hardver(cpu).Sada u istom folderu gde je izvorni film vec postoje extraktovan(izvucen)audio kao i FFINDEX fajl,sto se vidi na sledecoj,slici-(5):

Slika

Sada se u glavnom prozoru MeGui,na sledecoj slici-(6)- vec vidi da je program uvukao u: Audio Input- onaj prethodno izvuceni ton:

Slika

U medjuvremenu se otvara:AviSynt script creator,gde je aktivna kartica:I/O-kao sto je u prozoru na slici-(7):

Slika

Na ovom test filmu ja smanjujem rezoluciju,pa je cekirano:Resize-kao i: Suggest Resolution(mod16)-i upisana (624x352)zeljena rezolucija.Posle toga aktivira se kartica:Filters-otvara se prozor kao na gornjoj slici-(8).U padajuci meni:Souce type-stavi se:Progressive. Resize Filter:(po defaultu)je:Lanczos(Sharp)-posle toga:Save.Opet u istom folderu gde je izvorni film, sada imamo kreiranu AVS skriptu,kao na sledecoj slici-(9):

Slika

Otvorena,ova AVS Skripta izgleda otprilike ovako:
--------------------------------------------------------------------------------------------
LoadPlugin("D:\Aplikacije\MeGUI 2152\tools\ffms\ffms2.dll")
FFVideoSource("D:\Filmovi\A Separation
(2011).BRRip.x264\A Separation.mkv", threads=1)
#deinterlace
#crop
LanczosResize(624,352) # Lanczos (Sharp)
#denoise
--------------------------------------------------------------------------------------------
MeGUI log info: (preprocessing,job-s,extracting,indexing itd),pre pocetka konvertovanja,ako nekome znaci nesto, vidi se na sledecoj,slici-(10):

Slika

Meni sve to deluje kako treba osim: Standard error stream-koje sam oznacio.Mozda zato sto je ovo "izvadjeni" (simple)isecak iz filma.U medjuvremenu glavni MeGUi prozor sada izgleda kao na sledecoj,slici-(11):

Slika

Znaci sada je tu pored vec pomenutog tona,uvucena i kreirana:AviSynth Script-a.Sva podesavanja su uglavnom po defaultu(ili sa odredjenim presetom).Cak sam ostavio i "Nic decoder" za podrazumevani,obzirom da je MeGUI vec "uzeo"onih spornih 10-tak min.u pocetku,kod indeksiranja i kreiranja FFINDEX fajla.Aktiviranjem opcije:AutoEncode-otvara se prozor kao na sledecoj,slici-(12):

Slika

Cekira se:Average Bitrate-i u zavisnosti od filma i potreba,upisuje se potreban bitrate,u mom primeru-(485).Pritisnite:Queue-MeGUI zapocinje proces konvertovanja,prvo audio,kao na sledecem otvorenom prozoru sa slike-(13):

Slika

Pa odmah zatim,prvi prolaz videa,na gornjoj slici-(14).Naravno,posle ovoga otvara se sledeci prozor i zapocinje drugi prolaz video konvertovanja,kao na sledecoj slici-(15):

Slika

I na kraju,MeGUI mux-uje enkodirani audio-video materijal,kao na gornjoj slici-(16)-i pakuje ga(isto po defaultu)gde se nalazi i izvorni film.Ako aktiviramo karticu:Queue-u glavnom prozoru programa,mozemo pogledati sve"job"(akcije,poslove)koje je MeGUI uradio,sledeca slika-(17):

Slika

Takodje,ako otvorimo glavni folder gde se nalazi izvorni film,otvara se prozor,slicnog izgleda kao sa slike-(18):

Slika

Tu sada mozemo videti sve ono sto je MeGUI u toku rada pakovao u ovaj folder: izvuceni audio,kreirana AVS skripta,FFINDEX fajl i naravno,ovo oznaceno,konvertovani film.E sada,ne znam da li program ima neku slicnu funkciju, da sve ovo(osim filma)obrise kada zavrsi konvertovanje?
Kako sam ja od skoro poceo da koristim MeGUI zanima me misljenje iskusnijih kolega koji duze rade sa ovim programom-koliko je ovaj metod koji sam donekle prezentovao(objasnio),pouzdan, kvalitetan,da ne kazem atraktivan. Opet,sve ovo je,kao sto sam pomenuo na pocetku teme,moglo i bez slika i ovih (mozda malo razvucenih) detalja, gde bih na postavljena suvoparna pitanja od strucnijih kolega dobijao odgovore.Smatram da je ipak,cela tema,ovako korisnija i zanimljivija korisnicima...
Poslednji put menjao Video Majstor dana 08.06.2012 23:46, izmenjena samo jedanput
Rezlog: Popravio prikaz slika na molb uautora.
prijateljv
Član foruma
 
Postova:  192
Pridružio se:  25.01.2011 18:56

Re: MeGUI Converter

Postod Ilidan » 03.06.2012 19:03

Kad si rekao da je sve ovo moglo i bez slika, kod mene se to obistinilo. Ni FF ni Opera mi ne učitavaju nijednu sliku iz tvog poslednjeg posta. Mada, možda je samo do mene. Ali, ako kopiram link slike i pokušam da ga otvorim u drugom prozoru, slika se prikazuje normalno. Čudno.
Elem, što se tiče Standard Error Stream-a, ne brini. Ta opcija ne znači grešku već je pojedini enkoderi koriste da bi "štampali" krajnju statistiku o kompresovanom fajlu. Recimo, kod x264 enkodera to izgleda ovako:
Slika
Postupak koji si opisao je OK. Uvek je pouzdanije koristiti indeksirane fajlove od DirectShowSource. Ali ako se ne radi isecanje pojedinih delova fajla (AVSCutter) i DSS može da posluži.
Izuzetak su Interlaced VC-1 kod koga ne treba korsititi FFVideoSource i MP3 audio kod koga ne treba koristiti FFAudioSource.
Ilidan
Član foruma
 
Postova:  81
Pridružio se:  07.01.2011 19:50

Re: MeGUI Converter

Postod prijateljv » 03.06.2012 21:49

Sto se tice slika,dobro je da si mi alarmirao i odmah u startu skrenuo paznju.Primera radi(na jednom nasem forumu)gde je saradnja clanova ocajna,korisnici su mesecima(gledali)moje postove u kojima se slike u globalu ili pojedinacno nisu prikazivale(videle)a niko me o tome nije obavestavao.O cemu se radi ? Nekada sam za upload slika koristio "Postimage.org"server i Forum Tags PLUS,add-ons(dodatak)za Firefox.U kasnijem periodu pocinju da mi nestaju slike iz postova.Kako je u istom periodu pomenuti forum nestabilno radio,nisam do kraja uspeo da "dokucim"u cemu je bio problem?Vracam se na Operu(koju inace koristim od kada i komp)i upload slika na maticni"Opera Photos Albums". U vreme postavljanja prethodnog posta,pomenuti Opera server za slike je nesto"kilavo"radio,pa su ove slike uplodovane na Postimage.org,sa kojim ja,ocigledno imam neki problem...
Znaci kod tebe je sve u redu.Evo,slicno ovako,verovatno ti vidis(ne vidis) pomenute slike:

Slika

Kod mene je ova stranica sada otvorena i uslikana u "Internet Explorer" browser koji je inace najpouzdaniji za test-pregled: (kako ce drugi da vide)postavljene slike,ukoliko slican problem,kao kod mene,postoji.Jer ja,u svim ostalim browser-ima(pretrazivacima)slike vidim normalno...
Malo je cudno da na forumu ne vidim opciju: da post moze da se izmeni?Da li postoji mogucnost da mi neko iz administracije to omoguci(da zamenim-postavim slike)? Ili da okacim validne(dobre)putanje ka ovim slikama,pa da to neko od moderatora uradi? Ovim bih izbegao ponavljenje celog posta,koji bi donekle narusio preglednost cele ove teme...
prijateljv
Član foruma
 
Postova:  192
Pridružio se:  25.01.2011 18:56

Re: MeGUI Converter

Postod prijateljv » 03.06.2012 22:18

Evo da dodam jos neka testiranja koja sam u medjuvremenu obavio u vezi tona i AVS skripte.Kao sto je kolega u gornjem postu vec pomenuo,a u vezi diskusije oko dekodera i kreiranja AVS skripte za ton(audio)evo neka moja saznanja: MeGUI (OneClick Preview v2152)za MKV kontainer: ton izvlaci i kasnije ga uzima za konvertovanje,bez obzira u kom je formatu taj audio.Sve ovo je vec pomenuto u temi. Sto se tice AVI fajlova,tu je sam nacin(metod)malo drugaciji,takodje bez obzira u kom je formatu ovaj ton.Ovde MeGUI posle indeksiranja i cekiranja kreira posebno jednu AVS skriptu za audio,a posle toga sa AviSynth Script Creator-om,drugu skriptu za video.Slicne pojmove je kolega vec "naceo" kroz diskusiju,a evo kako to izgleda: Znaci standardno,uvucen AVI fajl,i cekiranje tona(u ovom primeru MP3)kao na sledecoj,slici-(1):

Slika

Kada aktiviramo:Queue:otvara se prozor-(2)-pocinje indeksiranje filma i kreiranje FFINDEX fajla.Ovde nema onih 10-tak minuta cekanja dok MeGUI indeksira fajl-(kao kod izvornog MKV)-vec se za AVI filmove,sve ovo obavi za(+-)-1min.-(testirano sa MP3,AC3 i AAC tonom).Takodje,MeGUI je vec kreirao audio AVS skiptu,kao na slici-(3):

Slika

Pomenutu AVS skriptu za potrebe tona u kasnijem konvertovanju je program vec uvukao u: Audio Input, sto se moze videti u glavnom prozoru MeGUI na sledecoj slici-(4):

Slika

Dalji posttupak je isti:AviSynt Creator-i kreiranje jos jedne skripte(ovaj put za potrebe video konvertovanja).Sada se u folderu gde je izvorni film nalaze dve AVS skripte,kao na sledecoj,slici-(5):

Slika

Naravno,sada je program obe ove skripte vec uvukao u Video i Audio Input,sto se moze videti u glavnom MeGUI prozoru,na sledecoj,slici-(6):

Slika

U nastavku se vidi pomenuta kreirana AVS skripta za audio:
_____________________________________________________________
LoadPlugin("D:\Aplikacije\MeGUI 2152\tools\ffms\ffms2.dll")
FFAudioSource("D:\Filmovi\The Song of Sparrows
(2008).DVDRip.x264\The Song of Sparrows.avi", track=1,
cachefile="D:\Filmovi\The Song of Sparrows
(2008).DVDRip.x264\The Song of Sparrows.avi.ffindex")
# detected channels: 2 channels
# detected channel positions: 2/0/0
-------------------------------------------------------------------------------------------
Isto tako,posebno kreirana AVS skripta za video:
-------------------------------------------------------------------------------------------
LoadPlugin("D:\Aplikacije\MeGUI 2152\tools\ffms\ffms2.dll")
FFVideoSource("D:\Filmovi\The Song of Sparrows
(2008).DVDRip.x264\The Song of Sparrows.avi", threads=1)
#deinterlace
#crop
#resize
#denoise
-------------------------------------------------------------------------------------------
Obe ove skripte su odvojeno i zajedno testirane u Virtual Dub.Takodje sa njima MeGUI odlicno obavlja kako audio,tako i video konvertovanje.Ovo vazi za izvorni AVI fajl.Kada je izvorni MKV,bez obzira na format tona, MeGUI izvlaci audio i ide postupak kako je vec u gornjim postovima objasnjeno.Druge formate za sada nisam testirao.Pored ovoga,primetio sam da MeGUI-(mozda)-ima problem prilikom indeksiranja AVI filma,sa vise kanala tona-(konkretno:AC3-6 channels).Ja ovakav izlazni audio retko koristim kod MKV konvertovanja, eventualno primenjujem vec isprobano -(testirano)-drugo resenje-(program),tako da sam ovaj-(mozda moguci problem)-zaobisao...
prijateljv
Član foruma
 
Postova:  192
Pridružio se:  25.01.2011 18:56

Re: MeGUI Converter

Postod prijateljv » 08.06.2012 17:01

Mala dopuna prethodnom postu: sto se tice AVI filma koji ima AC3 audio sa vise kanala ,u mom primeru: (AC3-6 channels)-potrebno je ceo AVi fajl uvuci u MKVtoolNix i uraditi remux u MKV kontainer.Onda ce MeGUI dobro da odradi klasicno indeksiranje i izvlacenje audia kao u prvom primeru. Jos nesto: ako Vam kojim slucajem ne radi indeksiranje i dekodiranje za AVI sa MP3 tonom i kreiranje dve AVS skripte,kako je gore objasnjeno,uzrok moze biti "ffms" update,kao na slici:

Slika

Ovaj(moguci problem)je vezan za dekodiranje:audio delay(kasnjenje tona)Na forumu ciji link je kolega okacio u gornjem postu,postoji diskusija,a vezana za problem AVI-MP3 indeksiranje sa-ffms-(2.17).Kod mene je na MeGUI iskljucen update.Koristim ffms-(r683)-kao sto je oznaceno na slici,sa kojim AVI-MP3 indeksiranje i kreiranje dve AVS skripte za sada dobro funkcionise, kao sto sam gore objasnio...
U medjuvremenu je je izasla nova verzija MeGUI-(v2153)gde je pored pominutih izmena uglavnom sve to isto.Ubacena je nova verzija mediainfo: (0.7.58)i mkvmerge:(5.6.0)kao sto se vidi u otvorenom prozoru: Updater na sledecoj slici:

Slika
prijateljv
Član foruma
 
Postova:  192
Pridružio se:  25.01.2011 18:56

Re: MeGUI Converter

Postod Video Majstor » 09.06.2012 0:24

Popravio sam slike u pomenutom postu.

Sto se tice slika,dobro je da si mi alarmirao i odmah u startu skrenuo paznju.Primera radi(na jednom nasem forumu)gde je saradnja clanova ocajna,korisnici su mesecima(gledali)moje postove u kojima se slike u globalu ili pojedinacno nisu prikazivale(videle)a niko me o tome nije obavestavao.O cemu se radi ? Nekada sam za upload slika koristio "Postimage.org"server i Forum Tags PLUS,add-ons(dodatak)za Firefox.U kasnijem periodu pocinju da mi nestaju slike iz postova.Kako je u istom periodu pomenuti forum nestabilno radio,nisam do kraja uspeo da "dokucim"u cemu je bio problem?Vracam se na Operu(koju inace koristim od kada i komp)i upload slika na maticni"Opera Photos Albums". U vreme postavljanja prethodnog posta,pomenuti Opera server za slike je nesto"kilavo"radio,pa su ove slike uplodovane na Postimage.org,sa kojim ja,ocigledno imam neki problem...
Znaci kod tebe je sve u redu.Evo,slicno ovako,verovatno ti vidis(ne vidis) pomenute slike:
Slika

Kod mene je ova stranica sada otvorena i uslikana u "Internet Explorer" browser koji je inace najpouzdaniji za test-pregled: (kako ce drugi da vide)postavljene slike,ukoliko slican problem,kao kod mene,postoji.Jer ja,u svim ostalim browser-ima(pretrazivacima)slike vidim normalno...

Taj servis postimage.org je malo teško razumljiv, nezgodno dizajniran i namenjen tehnički upućenijim. Ispod slike imaš opciju "show code" i onda kada klikneš na to, ti ponudi sve opcije. Imaš posebban URL ako želiš da se vidi slika a poseban ako želiš da ga koristiš samo kao "URL prema toj stranici".


Malo je cudno da na forumu ne vidim opciju: da post moze da se izmeni?Da li postoji mogucnost da mi neko iz administracije to omoguci(da zamenim-postavim slike)? Ili da okacim validne(dobre)putanje ka ovim slikama,pa da to neko od moderatora uradi? Ovim bih izbegao ponavljenje celog posta,koji bi donekle narusio preglednost cele ove teme...
To sam bio iskljucio pre dve nedelje. Sada je omoguceno ali u roku od 24 sta od postovanja.

Inače do sada je bilo moguće prepraviti bilo koju sopstvenu temu što na forumima inače nije moguće. Morao sam to da limitiram jer je bio jedan slučaj zloupotrebe. Pokušaću da povećam rok za prepravke ako mislite da to pomaže.
Još razmišljam o nekom rešenju koje bi bilo trajno najbolje...
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1804
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: MeGUI Converter

Postod prijateljv » 09.06.2012 7:25

Zahvaljujem na korekciji putanja ka slikama iz mog spornog posta.Postove sa vise slika uglavnom kreiram u Word-u ili Acrobat-u,pa ih dodatno prekontrolisem pre postavljanja na forum.Sporna greska oko slika se,kako sam vec naveo,"neplanirano provukla"...Po mom misljenju funkcije i sam rad foruma su(bez nekih izmena)i ovakve postojece dobre...
prijateljv
Član foruma
 
Postova:  192
Pridružio se:  25.01.2011 18:56

Re: MeGUI Converter

Postod prijateljv » 10.06.2012 7:43

Neophodne (preporucene) apllikacije i dodatni alati za rad MeGUI

Kako MeGUI za rad uglavnom ima sve u sebi,ovo su neke aplikacije koje bi trebali da imate na kompu.Neke od njih bi Vam sam program ponudio da preuzmete ali po meni, nije lose da ih instalirate-pripremite pre nego sto pokrenete MeGUI.Takodje tu je i (moja preporuka)nekih dodatnih alata za predprocesne radnje i "doterivanje"(AVI,MKV)fajlova pre same obrade u MeGUI.
Prve dve stavke nisu striktno neophodne za rad MeGUI ali ce Vam trebati na kompu,pa je ovo prilika(ukoliko ih vec nemate)da i njih instalirate:

Java aplikacija: http://www.java.com/en/
Ovo bi trebalo da instalirate i pre browser-a koji koristite i Adobe flash player-a.

C++ 2008 SP-1 Redistributable:
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5582

FFdShow: http://www.ffdshow.info/

Haali Splitter: http://haali.su/mkv/

AviSynth 2.5.8: http://sourceforge.net/projects/avisynth2/

NeroAACcodec 1.5.4.0(decoder-encoder):
http://www.videohelp.com/tools/Nero-AAC-Codec koji cete kasnije da (copy-paste)-ubacite u: MeGUI 2153\tools\eac3to
Pored ovoga trebalo bi da imate pomocne(moja preporuka portable verzije)programe-alate za rad koje mozete staviti na istu particiju gde je i MeGUI-(ne mora na C/sistemsku):

Virtual Dub 1.10.2: http://www.virtualdub.org/ -(ili slican program)-za predprocesne radnje na AVI fajlovima: secenje, spajanje, mux,vadjenje celog(ili simple)audia,videa,sync, testiranje AVS skripte i slicne zahvate kako biste "doterali" i pripremili AVI fajl pre obrade u MeGUI.

MKVtoolNix: http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/index.html
isto to kako biste "doterali" MKV fajl(audio,video,subtitle)eventualni remux i sl.pre obrade u MeGUI.

Media Info: http://mediainfo.sourceforge.net/en -naravno pre bilo kakve akcije i obrade sa ovim alatom cete otvoriti film i upoznati se sa njegovim audio-video (parametrima)karakteristikama,i na osnovu njih kalkulisati konacne-izlazne generalije na filmu.

Ovo uglavnom nije potrebno ali...Kao preventiva za neki specifican audio u filmu koji mozda"ne lezi"MeGUI,poseban audio konverter.Ovo se retko desava ali ako je bas neophodno,ja koristim: XRecode II 1.0.192,takodje portable verziju. Vi mozete koristiti i neki drugi program. Uglavnom opcije koje za audio konvertovanje nudi MeGUI su u vecini slucajeva vise nego dovoljne i odlicno odradjuju posao.

I naravno, MeGUI OneClick Preview,trenutna verzija(v2153):
http://www.mediafire.com/?6nak8v5pihoailh

MeGUI kao sto sam pomenuo,uglavnom ima sve ove ili slicne aplikacije i alate u sebi.Za pocetak,dok se malo ne uhodate da koristite sve njegove funkcije, ovo su neke preporucene zamene za njih.
Sve ovo je isprobano i uglavnom testirano(na Win7) za AVI i MKV fajlove sa kojima MeGUI odlicno obavlja vec pomenuto audio-video konvertovanje. Prema Vasim potrebama mozete koristiti i neku drugu kombinaciju aplikacija,dekodera, splitera kao i pomocnih alata za rad MeGUI.
prijateljv
Član foruma
 
Postova:  192
Pridružio se:  25.01.2011 18:56
PrethodniSledeća

Vrati se na Video softver i Video kompresija

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron