POMOC

Diskusije o filmmakingu: Snimanje, Montaža, Preprodukcija, Produkcija, Postprodukcija, Efekti, Muzika, Zvučni efekti, Gluma, Animacija, Rasveta itd. Takmičenja i festivali...

Moderatori: Video Majstor, Goja

Opis foruma
- Diskusije o filmmakingu: Snimanje, Montaža, Preprodukcija, Produkcija, Postprodukcija, Efekti, Muzika, Zvučni efekti, Gluma, Animacija, Rasveta, Scenografija, Kostimografija itd.
- Festivali i takmičenja
Molimo vas da, ako saznate za neko filmmaking takmičenje ili festival, pokrenete temu o tome, u ovoj rubrici.

---
- Za prikaze vaših gotovih radova ili prezentaciju vaših sposobnosti koristite forum "Filmmakeri - predstavljanje i radovi"
- U vezi scenarija koristite forum "Scenario"

Re: POMOC

Postod free star » 13.08.2011 0:05

Hvala na detaljnom odgovoru. Zaista sam retko bio na netu u zadnje vreme,zato se nisam bas mogao ukljuciti ovde. Inace,deo tog vremena je prosao i u editovanju video klipa u pokusaju da sto bolje naucim sve to. Mislio sam da je malo jednostavniji proces,ali nije. :)
Inace,da li treba neki poseban program za montazu,ako je to pravi program i kad je u pitanju ton,za poboljsanje audio kvaliteta. Znaci,ako nije potrebno vise nista za video,vec treba samo da se ton poboljsa.
Za poboljsanje kvaliteta samog videa (filma,spota-sta vec) pretpostavljam da treba jako dobar program i dosta znanja,da li je tako i sa poboljsanjem kvaliteta tona u videu...
free star
Novi član
 
Postova:  2
Pridružio se:  26.05.2011 19:16

Re: POMOC

Postod Video Majstor » 13.08.2011 17:07

U principu kvalitet jednom nastalog snimka se ne može više poboljšavati. Može se samo paziti prilikom konvertovanja da se od tog prvobitnog kvaliteta što manje izgubi.

Doduše postoje neki filtri i podešavanja koji mogu otkloniti pojedine nedostatke iz zvuka pa da tako zvuči kvalitetnije. Na primer, pomoću podešavanja ekvilajzera možeš smanjiti najviše ili najniže tonove pa ako je bilo takvih šumova utišaće se i oni. Ako je npr. zvuk prepojačan pa zvučnici krče može da se obavi normalizacija glasnoće itd.
Nekada jednostavno, zvuk sa odgovarajućim podešavanjim ekvilajzera zvuči lepše pa to možete tumačiti kao poboljšanje kvaliteta.

Za te malo zahtevnije operacije obrade zvuka najpopularniji je program Sony Sound Forge. on dobro saradjuje sa Sony Vegas programom za montažu pa može da se snađe i sa nekim video fajlovima. Nije težak za rad, samo je pitanje da li se nešto može učiniti sa konkretnim zvukom...

U programima za montažu takodja može dosta da se radi i sa zvukom. Možeš za svako "parče" muzike da podesiš glasnoću, dodaš efekte, miksanje, prelazi, pomeranje napred nazad radi sinhronizacije itd... To takodje utiče na to koliko prateći zvuk dobro zvuči.
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1804
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: POMOC

Postod stanko » 28.08.2011 0:35

Video sam na vasem forumu veliki broj veoma interesantnih pitanja i odgovora pa bih zeleo i ja da postavim jedno. Zeleo bih da kupim kameru sony nex vg 10 koja trenutno sada na evropskom trzistu kosta oko 1700 evra za snimanje svog prvog horor filma pa bi me zanimalo vase misljenje o ovoj kameri i da li postoji za iste pare neka bolja koju biste mi vi preporucili?
Unapred hvala...
stanko
 

Re: POMOC

Postod Video Majstor » 28.08.2011 5:45

Evo vec ima jedna tema bas o toj kameri Sony NEX VG10E
viewtopic.php?f=12&t=2374

Tu nisam napisao opsirno misljenje o toj kameri jer se ispostavilo da korisnik koji je pitao ionako ne moze da je nabavi kod nas.
Ovih dana cu malo bolje prouciti te specifikacije pa napisati opsirnije misljenje.

i da li postoji za iste pare neka bolja koju biste mi vi preporucili?

U toji stoj temi viewtopic.php?f=12&t=2374
sam takodje pomenuo i dva Panasonicova modela koje preporucujem, i u cenovnom nivou koj iste naveli.

za snimanje svog prvog horor filma

Lepo :)

U vezi samog filma ako budete trebali neku pomoc ili pokusavate da okupite ekipu, budite slobodni da koristite mogucnosti koje ovaj forum pruza. :mail1:
Korisnikov avatar
Video Majstor
Član foruma
 
Postova:  1804
Pridružio se:  24.08.2010 21:20

Re: POMOC

Postod Stanko » 28.08.2011 11:41

Hvala na brzom odgovoru, prebacujem sa na topic u kojima se vodi ova tema.
Stanko
 
Prethodni

Vrati se na Filmmaking - generalno

Ko je online

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

cron