Stranica 1 od 1

Scenarijo za film KOZLAK sinopsis

PostPostovano: 24.08.2019 11:34
od Kozlak
Pozdrav svima

Novi sam ovdje na forumu , iz CG sam i mnogo sam zaljubljen u film i pisanje pogotovo horor i misterije kao i avanturisticko arheoloske filmove. Zelim da cujem misljenje o ideji za film i scenariju kojega radim trenutno.

Film se zove KOZLAK

Kozlak je priča o vampiru Kozlaku iz Dalmacije koji je nekada davno bio riksmi legionar koji je mlad poginuo i povampirio se ali posto cisto zlo ne moze biti unisteno samo uspavano tako je i on uspavan od strane tri mudraca shimonaha Teoktista, imama Zulfikara i fratara Josifa. Oni su uz pomoc vile Jane i vjestice Vasilise uspjeli da odvoje od Kozlaka dva njegova izvora snage a to su plašt i prsten. Kako nebi doslo do ponovnog budjenja Kozlaka, Jana i Vasilisa su dale vjecni zivot Teoktistu, Zulfikaru i Josifu da bi cuvali artefaktte koje mogu probuditi Kozlaka. Prsten, plašt i sarkofag sa tijelom Kozlaka.
2019 godina Marko janićijević student doktorskih studija arheologije na beogradskom univerzitetu , opčinjem Kozlakom na sve načine pokušava da sazna gdje se kriju artefakti da bi probudio kozlaka. On uspijeva u svojoj namjeri i kontrolise kozlaka uz pomoc prstena. Josif, Teoktist i Zulfikar ponovo pronalaze janu i Vasilisu i bore se sa Kozlakom do kraja. ovoga puta otkrivaju nacin da se zauvijek uništi.