Stranica 1 od 5

Najzanimljivije od drugih autora

PostPostovano: 13.10.2010 5:05
od djyova
Nije loše da imamo jednu temu u kojoj možemo postavljati video klipove drugih autora, a na koje smo naišli možda sasvim slučajno.

Dakle predlažem da ovde postavljamo radove koji su nam privukli pažnju načinom na koji su montirani ili snimljeni, koji su nas svojim scenarijem ili pričom zaintrigirali, ili u kojima se pojavljuju efekti koji su nas oduševili.

Možda nešto novo naučimo iz tih zanimljivo uradjenih mini filmova, ili dobijemo neke nove ideje.

Evo da ja kao predlagač počnem prvi...

Na ovaj video sam sasvim slučajno naišao, a oduševio me je kako se jedna zanimljiva, pa u neku ruku i potresna priča, može smestiti u video klip koji traje samo 5 ipo minuta, i to sa sve creditsima:Ovaj tip me oduševljava šta sve uspeva da "usinhronizuje" u svojim klipovima:Fantastično odradjena montaža, bez vidljivog prelaza izmedju realnog, i montiranog videa:


P.S. Zamolio bih vas da kada postavite neki interesantan video klip, napišete ukratko i šta vam se konkretno svidja u postavljenom materijalu.

Re: Najzanimljivije od drugih autora

PostPostovano: 15.10.2010 9:36
od Video Majstor
odlicni su i za moj ukus.

Na ovaj video sam sasvim slučajno naišao, a oduševio me je kako se jedna zanimljiva, pa u neku ruku i potresna priča, može smestiti u video klip koji traje samo 5 ipo minuta, i to sa sve creditsima:

I mene je odusevio.
Konkretno mislim da je odlican primer za rubriku o scenariju. Pogotovo za ono sto sam pricao o raspletu i znacaju neocekivanog raspleta. Zaplet ima iako ga je mozda malo tesko uociti. Zaplet je situacija da su se otac i sin posvadjali a emotivnom atmosferom je postignuto da i se gledaoc uzivi i da stvano tu svadju dozivi kao problem i pozeli da bude resena nekako. Rasplet, neocekivan a realno sasvim moguc! To je bas ono sto sam rekao da kada imate jedan takav zanimljiv rasplet tj. ideju za neocekivano i zanimljivo resenje nekog problema, onda vec imate sve sto treba za odlican scenario.

Naravno i sve osim scenarija je u ovom filmu odlicno odradjeno, ali eto sceanrio isticem jer je osnova da film bude tako dobar.

Stavljacu brojeve da bude lakse komentarisati...

4)

Jos jedan video koji si okacio u jednoj drugoj temi...
Kod ovoga mi se strasno svidja sto je jako zanimljiv cisto zbog dobre ideje. Nikakav budzet, glumci mogu biti i amateri, nikakavih efekata... Originalan parodija. Odgledao sam ga vec 10 puta sigurno :)

5)

Ovo je jedan od mojih omiljenih videa. Od ko zna koliko spotova o ovom helikopteru "Kamov Ka-50 Black Shark", ovaj je ubedljivo najmocniji. Fenomenalno se uklapa sa muziom!

Re: Najzanimljivije od drugih autora

PostPostovano: 15.10.2010 11:50
od djyova
Video Majstor je napisao:5)

Ovo je jedan od mojih omiljenih videa. Od ko zna koliko spotova o ovom helikopteru "Kamov Ka-50 Black Shark", ovaj je ubedljivo najmocniji. Fenomenalno se uklapa sa muziom!


Zaista jeste dobro odradjena montaza. Daje neophodnu dinamiku kompletnom video materijalu, a to je svakako potrebno kod vojnih orudja.

Re: Najzanimljivije od drugih autora

PostPostovano: 19.10.2010 21:46
od Video Majstor
Mortal Kombat: Rebirth (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1672087/
Kratki film od 8 minuta i neme zvanične veze sa Mortal Kombat igrama i filmovima. Nije amaterski već profi ali mi se jako svidja osvetljenje, boje i atmosfera. Verovatno je u postprodukciji pojačan malo kontrast i smanjen Gama parametri boje tako da likovima bude na primer jedna strana lica dobro osvetljena a druga skroz u senci kao u stripovima. Mislim da nije problem u praksi praviti video sa ovakvim efektom.U ovom wallpaperu ja sam upotrebio sličan efekat samo sam pojačao do ekstrema i pretvorio u crtane oblike. Kada budem imao vremena, pokušaću napraviti čitav jedan insert iz nekih filmova sa ovim efektom tako da izgleda kao animirani strip. Nadam se da Adobe After Effects ima takve efekte...
Slika

Re: Najzanimljivije od drugih autora

PostPostovano: 10.11.2010 3:51
od djyova
Jbt, prva pomisao kada sam video ovaj dole klip bila mi je na neki postapokaliptični scenario, gde gomila androida kreće u finalni obračun protiv ljudskog roda!

Fantastično uklopljena muzika i zvučni efekti sa video materijalom.

Jedna od najboljih montaža koje sam ja video na YouTube-u do sada!Svaka čast autoru! Thums up od mene!
Slika

Re: Najzanimljivije od drugih autora

PostPostovano: 16.11.2010 1:58
od Video Majstor
Odlican u svakom pogldu. Jedino mislim da je ona prva polovina videa malo više od montaže. Mislim da je to radjeno u specijalizovanim programima za animaciju velike mase ljudi. Nesto poput onih koje su koristii za film troja i sl.

A ove scene iz druge polovine videa su ja mislim sve iz jednog dokumentarca. Gledao sam jednu domacu emisiju pa se bas secam tih scena. Moguce da je bila emisija o onima iz hrama Šaolin.

---
Evo jedan na koji sam malopre naleteo a jako mi se svideo:

Montaža sa usporenim snimcima jako brzih događaja. Jako interesantno montirano i odličan izbor muzike za takav snimak. Jako fino uklopio efekte vracanja unazad, zaustavljanja i sl. sa muzikom.

Naravno prema kvalitetu usporenih snimaka se vidi da je to snimala neka strašno kvalitetna kamera ali ideje za način montiranja mogu poslužiti i za niskobudžetne filmmakere.

Re: Najzanimljivije od drugih autora

PostPostovano: 01.01.2011 11:56
od Video Majstor
Jedan amaterski video uradjen sa ne baš previše truda ali pokazuje potencijal šta se može snimiti pomoću igrački i minijaturnih maketa vozila...

Re: Najzanimljivije od drugih autora

PostPostovano: 24.01.2011 5:16
od Video Majstor
Future First Person Shooter

Evo kako će izgledati FPS (pucačine iz prvog lica) video igre kad grafika postane 100% realistična.
Naravno dopada mi se ideja a i izveli su sve jako dobro a i stvarno liči na video igre.


Re: Najzanimljivije od drugih autora

PostPostovano: 28.03.2011 18:21
od Milan
http://www.youtube.com/watch?v=IpYed2o56c0


vizuelno i nije toliko kvalitetno ali je prica ubedljiva.
Srbija na jednoj terasi :swoon2:

Re: Najzanimljivije od drugih autora

PostPostovano: 28.04.2011 3:42
od Video Majstor
Dosta kvalitetan amaterski akcioni film. Mislim da je ovo samo najava za film koji ce tek biti snimljen...
Zanimljiv video koji pokazuje kako se mogu kombinovati stvarni snimci sa snimcima igačaka i green screen (chroma key) efektom...