Stranica 1 od 1

Stavljanje teksta na fotografije

PostPostovano: 19.12.2012 18:48
od sasa
Evo me opet. Sve pohvale za ovaj forum tj. prvenstveno za administratora, zahvaljujući Vama rešio sam dosadašnje probleme. Interesuje me da li neko zna program gde bi mogao da dodam tekst na fotografiju tj. da ukucam tekst pa da nalepim na sve fotografije u tom folderu. Ja trenutno radim u paint.net-u ali moram svaku fotografiju da posebno obradjujem. Unapred hvala.

Re: Stavljanje teksta na fotografije

PostPostovano: 21.12.2012 11:31
od Video Majstor
Evo me opet. Sve pohvale za ovaj forum tj. prvenstveno za administratora, zahvaljujući Vama rešio sam dosadašnje probleme.
Drago mi je! :)

Interesuje me da li neko zna program gde bi mogao da dodam tekst na fotografiju tj. da ukucam tekst pa da nalepim na sve fotografije u tom folderu. Ja trenutno radim u paint.net-u ali moram svaku fotografiju da posebno obradjujem. Unapred hvala.
Da bi moglo odjednom da se uradi dosta operacija, to mora da bude neki program koji ima mogućnost "Batch" editovanja. To može na primer besplatni FastStone Image Viewer
http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm
Nema baš da otkucate tekst na sliku ali ima dodavanje watermarka (vodeni žig) tj. slika preko slike. Znači napravite jednu posebnu sliku sa tekstom i nju koristite kao watermark. Takođe ima opcija da se isključi "background" kod watermarka tako da ostane samo tekst a pozadinsku boju ukloni. Isprobajte sa kojom bojom teksta i pozadine najbolje radi.

Koristim taj program skoro svakodnevno, pa pitaj ako zapneš negde...

Re: Stavljanje teksta na fotografije

PostPostovano: 22.12.2012 16:53
od sasa
Mislim da je to to što mi treba, samo neznam kako da uklonim pozadinu.

Re: Stavljanje teksta na fotografije

PostPostovano: 24.12.2012 0:17
od Video Majstor
Na toj kartici gde dodaješ watermarjk ima jedna opcija "Background" i ispred nje je kvačica. Kada ukloniš tu kvačicu, program pokuša da obriše pozadinu.
Ukoliko rezultat nije zadovoljavajući, onda probaj za watermark da koristiš .GIF sliku sa providnom pozadinom.

Re: Stavljanje teksta na fotografije

PostPostovano: 24.12.2012 15:33
od sasa
Ovo sa GIF formatom je uspelo. Hvala