Stranica 1 od 1

Potrebna pomoc oko narezivanja dvd

PostPostovano: 01.11.2012 17:46
od sasa
Prvo moram naglasiti da sam laik u vezi mog problema pa molim za razumevanje. Radi se o tome da sam pre neki dan kupio foto aparat Canon sx 40 i snimao video zapis u hd rezoluciji. Kada sam prebacio na pc vidim da je sniman u MOV formatu.(tako bar pise u ekstenziji preko explorera).
Kada ga pustim preko laptopa snimak secka a rezolucija je super, kada sam pokusao da ga narezem za kucni dvd dvd player ga ne prepoznaje. Interesuje me u kom formatu da ga narezem za kucni dvd a da ne izgubim na kvaalitetu zapisa. Ako ovo resim imam jos mnogo pitanja kako rekoh laik sam jer vidim da je forum super i sve pohvale za isti.

Re: Potrebna pomoc oko narezivanja dvd

PostPostovano: 01.11.2012 20:00
od Goja
verovatno tvoj kućni dvd plejer nema kodeke za mov fajlove.Najbolje je da tvoj snimak narežeš u dvd formatu (mpg2) sa ili bez menije koji čita svaki kućni dvd plejer.

Re: Potrebna pomoc oko narezivanja dvd

PostPostovano: 02.11.2012 2:21
od Video Majstor
Dobrodošao! :drinks:

kada sam pokusao da ga narezem za kucni dvd dvd player ga ne prepoznaje. Interesuje me u kom formatu da ga narezem za kucni dvd a da ne izgubim na kvaalitetu zapisa.
kućni DVD plejeri puštaju pravi DVD Video format ili DivX filmove.

Dakle, jedan način je da ga konvertuješ u DivX. To je malo komplikovano u početku ali počni od saveta i trikova http://www.videomajstor.com/saveti
tu piše kako da video bude kompatibilan sa DVD plejerima. A zatim se možeš poslužiti svim tutorijalima sa ovog sajta u kojima je napomenuto da će video biti kompatibilan sa kučnim plejerima.

Drugi način koji će ti u startu biti lakši i pri kojem ćeš moći da gledaš video u najvećoj rezoluciji koju DVD plejer dozvoljava je da izradiš pravi DVD Video. Za to ti treba neki program za "DVD Authoring". Najbokji za početnike je TMPGEnc Authoring Works. A od besplatbnih dobar je DVD Flick http://www.dvdflick.net/

Svi alati koje prepručujem su pomenuti ovde: http://www.videomajstor.com/softver-alati

Ako ovo resim imam jos mnogo pitanja kako rekoh laik sam jer vidim da je forum super i sve pohvale za isti.
Drago mi je.zbog pohvala :)
Za sada počni od ovog što sam napisao u ovoj poruci tj. pođi od upotrebe DVD Flicka ili TMPGEnc Authoring Works-a pa onda nastavi priču tamo gde zapneš. Mislim, najbolje je tako jedno po jedno, korak po korak...

Re: Potrebna pomoc oko narezivanja dvd

PostPostovano: 02.11.2012 14:43
od sasa
Hvala na savetima probacu pa cu vam javiti.

shema za kopcanje elektro dizalice tipa vrabac

PostPostovano: 04.04.2013 23:55
od sahban
kako ispravno povezati elektro instalaciju na elektricnoj dizalici na uze tipa ''vrabac'' Prestoge B/H Desigen